Jelenlegi hely

Karanténpszichológia: így kezeld az otthoni konfliktusokat

Nem csak el vagy zárva a külvilágtól, másoktól, a szabad mozgástól, de össze is vagy zárva a családtagjaiddal. 

Akiket szeretsz, meg minden… De azért minden áldott nap, stresszes helyzetben, szűk helyen, hááát… Tapasztalatból kell írjam: összecsattanások várhatók. Mit kezdjünk hát a helyzettel, hogyan viseljük el egymást összezárva?

Alexandra H. Solomon úgy kezdi a Psychology Today-en hasonló témában írt cikkét, hogy a szeretetkapcsolatoknak az együttlét és a külön, másokkal való lét olyan, mint a belégzés és a kilégzés. A normális oxigénellátáshoz mindkettőre szükség van. Ehhez képest most ki tudja, meddig többé-kevésbé csak a belégzés valósul meg, vagyis együtt leszünk. Azért a hasonlat nem teljesen pontos, mert túl fogjuk élni ezt is. Nem mindegy viszont, hogy hogyan. Mit érdemes észben tartani vagy bevezetni az otthoni működésbe ahhoz, hogy ne nehezítsük meg a saját életünket és a többiekét?

A teljes cikk itt olvasható:

https://divany.hu/eletem/2020/03/19/karanten-konfliktus/

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.