Jelenlegi hely

Magyar felfedezés segíthet a krónikus fájdalommal küzdőknek

A fájdalom alapesetben hasznos jelenség, hiszen szöveti károsodásról, esetleg az életünket veszélyeztető betegségről, sérülésről tudósít minket.

Ugyanakkor ez is el tud romlani, és előfordul, hogy valójában semmi oka nincs a fájdalomnak, mégis jelentkezik, és pokollá teszi az ember életét. Az ilyen, úgynevezett krónikus fájdalmat egyre inkább önálló kórképként kezdik kezelni, és rettentően sok embert érint a világban. Gyakran ilyen állapot áll a mindenki által ismert, hosszan tartó hát- és derékfájdalmak hátterében. Többek között az ilyen alaptalan, krónikus fájdalomra való hajlam szűrésében is előretörést jelenthet az a kutatás, amely az Esseni Egyetemi Klinikán dolgozó magyar kutató, Spisák Tamás vezetésével valósult meg.

 

A teljes cikk itt olvasható:

https://index.hu/techtud/2020/01/22/magyar_kutato_segithet_a_kronikus_fajdalommal_kuzdoknek/

 

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.