Jelenlegi hely

Pléh Csaba: A gyurmát és a festéket nem lehet multimédiával kiváltani

Honnan szerzik a csecsemők a tudásukat? A Közép-európai Egyetem (CEU) Határtalan tudás című rendezvénysorozatának legutóbbi, április 25-i eseményén a kisgyermekkori kognitív fejlődés volt a központi téma. 

Honnan szerzik a csecsemők a tudásukat? A Közép-európai Egyetem (CEU) Határtalan tudás című rendezvénysorozatának legutóbbi, április 25-i eseményén a kisgyermekkori kognitív fejlődés volt a központi téma. Sigmund Freud és a pszichoanalitikusok, majd Jean Piaget fejlődéslélektana nyomán a fejlődéskutatók felismerték, hogy már az 1-2 éves gyerekeknek is bonyolult vágyaik és elvont gondolataik vannak. A CEU-n és az ELTE-n világviszonylatban is figyelemre méltó babalaborokban vizsgálják a kisgyermekkori kognitív fejlődés jellegzetességeit és stációit. Minderről a Határtalan tudás sztárelőadója, Pléh Csaba Széchényi-díjas nyelvész-pszichológus, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi főtitkár-helyettese, a BME Kognitív Tudományi Tanszékének alapítója és a CEU oktatója beszélt a rendezvénysorozat médiapartnerének, a Qubitnek.

 

Az interjú itt olvasható:

https://qubit.hu/2019/04/26/pleh-csaba-a-gyurmat-es-a-festeket-nem-lehet...

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.