Jelenlegi hely

Ezért kell közbelépni, ha a testvérek bántják egymást

Kutatók a családon belüli erőszak egyik igen elhanyagolt, ám nagyon gyakori formájával foglalkoztak: mit lehet tenni, egyáltalán közbe kell-e avatkozni, ha a testvérek bántják egymást? 

Csak játszanak, majd úgyis kinövik? A testvérek közötti erőszak sokkal gyakoribb, mint gondolnánk. Lehet érzelmi vagy fizikai bántalmazás, melyek végigkísérhetik az áldozat egész életét. De hol húzzuk meg a határt a testvéri rivalizálás és a családon belüli erőszak között? A jelenség jellemzően azokban a családokban figyelhető meg, ahol három vagy annál több gyerek él. Általában az elsőszülött vagy az idősebb fiú testvér az elkövető, az áldozatok pedig általában a fiatalabb testvérek.

A teljes cikk itt olvasható:

https://divany.hu/szuloseg/2019/03/09/testverek-kozotti-agresszio/?utm_s...

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.