Jelenlegi hely

Figyelmen kívül hagyják az idősek szexuális problémáit

Az általános vélekedés szerint egy bizonyos kor fölött a pároknak már nincsenek vágyaik...

A szakemberek nagyon gyakran figyelmen kívül hagyják az idős emberek szexuális problémáit, mivel az általános vélekedés szerint egy bizonyos kor fölött a pároknak már nincsenek vágyaik– derül ki a University of Manchester friss kutatásából.

Közel ezer 50 és 90 év közötti brit válaszait elemezték, akik egy szexualitással kapcsolatos kérdőívet töltöttek ki. Kiderült, mindkét nem képviselői aggályosnak tartják, hogy a témával kapcsolatos problémáikra csak legyint sok orvos. A páciensek leggyakrabban vágycsökkenéssel és fizikai problémákkal kénytelenek megküzdeni a jelek szerint. Egy 80 fölötti férfi arról panaszkodott, hogy az orvosa nem volt hajlandó Viagrát felírni az erekciós problémájára, a magas költségekre hivatkozva. Az elemzés során egyéb, a szexuális egészségre is hatással lévő egészségügyi problémák is előtérbe kerültek, valamint a párkapcsolat minősége és a mentális is egészség is fontos tényezőnek bizonyult. Érdekesség, hogy míg az idősödő és idős férfiak leginkább a szexuális aktivitást befolyásoló egészségügyi problémákról számoltak be, a nők főként az egészségükkel összefüggő szexuális problémákról panaszkodtak. A kutatók szerint kiemelten fontos volna, hogy az idős emberek is nyíltan beszélhessenek szexuális problémáikról az orvosuknak, és az egészségügyi személyzet komolyan is vegye őket.

 

 

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Ez is érdekelhet

A pandémia és a szigorú korlátozások alaposan felforgatták megszokott életünket, így markáns hatással bírnak a szexualitásra is.  

A szexuális zavarok ritkán jelentkeznek önálló problémaként. Jellemzően valamilyen pszichés vagy testi megbetegedés kísérő tünetei, akár gyógyszer-mellékhatás részjelenségei is...

Nem filmismertető és nem is kritika vár az olvasóra, hanem a barátság extrákkal rövid hazai körképe.

A kombinált fogamzásgátló tabletták igen széles skálája okozhat komoly hangulatingadozásokat és állandó fáradtságot

Az erőszaktevők azt a bizonytalanságot használják ki, amelyet a visszajelzés vágya okoz! Ők vadásznak.

A krónikus betegség, az endometriózis világszerte 70 millió, hazánkban több mint 200 000 nőt érint.