Jelenlegi hely

Twitter-aktivitás és étkezési szokások

A „kávé” volt 2014 közepe és 2015 közepe között az Egyesült Államok egyik leggyakrabban megosztott szava a Twitteren, ezt követte a „sör” és a „pizza”. 

Ez a tendencia azonban nemcsak az ételek és italok népszerűségét mutatja, hanem sokat elárul általános egészségi állapotunkról is. A Utah-i Egyetem munkatársai egy éven át közel 80 millió Twitter-üzenetet elemeztek, teljesen véletlenszerűen. Ezután kiválasztották azt a 4 millió tweetet, amik az ételekről, illetve a gyorséttermekről, húsokról, gyümölcsökről, zöldségekről vagy épp magvakról szólnak. A top 10-es lista szerint ugyanakkor a fentieken kívül a negyedik legnépszerűbb ételhez kapcsolódó kifejezés a „Starbucks” volt, ami a gyorsétel kategóriába tartozik, míg a hetedik helyen a „csirke” áll, ami viszont az egészséges étel kategóriájába illik. Kiderült az is, hogy a szegényebb régiókból származó posztok között egészen ritkán szerepeltek egészséges ételek. A geotaggelés azt is elárulta, hogy az olyan környékek lakói, ahol sok a gyorsétterem, szintén nagy előszeretettel fogyasztanak gyorsételt: hamburgert, pizzát, hotdogot. A szakemberek szerint a Twitter nemcsak közösségi eszköz, igen pontos képet fest egy-egy régió étkezési szokásairól, ehhez kapcsolódóan pedig egészségügyi kockázatairól is, amire érdemes odafigyelni.

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Ez is érdekelhet

Az akaraterő egyfelől abban segít, hogy valamit megtegyünk - másfelől viszont abban, hogy valamit ne tegyünk meg.

A sikeres alkalmazkodás során új képességekre tehetünk szert, nagyobb önismeretet és komoly sikerélményt nyerhetünk.

Milyen az anyagi stabilitásunk, a megélhetésünk, a jövőnk, mit hagyományozhatunk gyermekeinkre? Ennek megfelelően biztonságot vagy bizonytalanságot élhetünk át.

Olyasmit is képesek vagyunk megszokni, ami józan ésszel elfogadhatatlan.

Csak a legutóbbi évtizedekben „vették észre” az etológusok, hogy talán a macska-ember kapcsolatnak is lehetnek figyelemre- (és kutatásra) méltó rejtelmei.

Rossz hírneve ellenére a várakozás nem feltétlenül jelent elvesztett időt