Jelenlegi hely

Nem szeretjük, ha „egészségesnek” nevezik az ételeket

Nem épp célravezető dolog „egészségesként” címkézni egy-egy élelmiszert, mivel az emberek ösztönösen hárítják a kifejezést. Sokkal szerencsésebb, ha szimbólumokat használnak, amelyeket az étel tápanyagtartalmát mutatják.  

„Ha szeretnénk egy kétségkívül egészségesnek számító terméket – például almát – eladni, a legjobb, ha nem írjuk rá, hogy „egészséges”, hanem inkább pozitív üzeneteket közvetítő szimbólumokkal kommunikáljuk mindezt. Amikor ugyanis az emberek többsége a szóval találkozik, a tapasztalatok szerint inkább egy zacskó chipet vásárol magának” – foglalja össze tapasztalataikat a kutatást vezető Dr. Traci Mann, a University of Minnesota szakembere.

A kutatás során 400 felnőtt reakcióit vizsgálták laboratóriumi körülmények között. Kiderült, hogy a leginkább működő szimbólum az egészséges szívet ábrázoló illusztráció, amire pozitívan reagálnak a vásárlók. Az önkéntesek 65 százaléka almát választott csoki helyett, ha a szív szimbólumot látta. Ugyanakkor csak a megkérdezettek 45 százaléka döntött az alma mellett, ha az „egészséges” szó is szerepelt a csomagoláson.

Egy másik felmérés 300 felnőtt és a répa viszonyát vizsgálta. 20 százalékuk döntött a répa mellett a chips helyett, ha az „egészséges” szó szerepelt a címkén. Ugyanez az arány 30 százalékra módosult, ha a szív szimbólum jelent meg a csomagoláson.

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Ez is érdekelhet

Egyre több magyar fordul mentálterapeutához poszt-Covid-szindróma miatt.

Talán nem igazán tudatosul bennünk, de az egy éve tartó világjárvány nemcsak a tehetetlenség, a kontrollvesztettség élményét hozta el, nem „csupán” társas kapcsolataink...

Nem ritka, hogy a betegek saját magukban keresik a „bűnöst”, vagy épp a környezetük sugallja számukra, hogy ők tehetn

Hogyan kerülhetjük el, hogy úrrá legyen rajtunk a reménytelenség, az aggodalom?

A tartós összezártságban a párok olyan új tulajdonságokat ismerhetnek meg egymásban, amit normál életvitel mellett ne

A 2020 tavaszi kijárási korlátozás után júliusban 15 százalékkal emelkedett meg a bíróságokra beadott vá