Jelenlegi hely

A kávészünet hatékonyabbá teszi a munkát

Jó hír a kávéautomaták szerelmeseinek: a munka közben tartott gyakori rövid szünetek növelik az állóképességet és csillapítják az ülőmunka miatti fájdalmakat, így hatékonyabbá varázsolnak. 

A szünetek különösen sok energiával töltik fel a dolgozókat, ha olyasmivel foglalkozhatnak közben, amit szeretnek – állítják a szakemberek. A tanulmány szerzői úgy fogalmaztak, hogy a munkavállalók a mobiltelefonokkal ellentétben nem olyanok, hogy teljesen le kell meríteni őket az optimális teljesítmény elérésének érdekében. A kutatást vezető Emily Hunter, a Texas-i Baylor Egyetem Hankamer Üzleti Iskolájának munkatársa aszerint a rövid szünetek nemcsak a termelékenységet növelik, hanem a munkával való elégedettséget és a munkakörön kívüli teendőkért való lelkesedést is, továbbá segítenek mérsékelni az érzelmi kifáradást. Az eredmények olyan időszakban láttak napvilágot, amikor az irodai dolgozókra egyre nagyobb nyomás nehezedik a munkaidő kitolásáért, és ettől fennáll náluk a kiégés veszélye. A kutatás hazájában, az Amerikai Egyesült Államokban minden ötödik munkavállaló legalább 60 órát dolgozik hetente.

 

 

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Ez is érdekelhet

Az akaraterő egyfelől abban segít, hogy valamit megtegyünk - másfelől viszont abban, hogy valamit ne tegyünk meg.

Noha a magyarban nincs széles körben elterjedt kifejezés a jelenségre, nekünk is ismerős lehet.

A sikeres alkalmazkodás során új képességekre tehetünk szert, nagyobb önismeretet és komoly sikerélményt nyerhetünk.

Milyen az anyagi stabilitásunk, a megélhetésünk, a jövőnk, mit hagyományozhatunk gyermekeinkre? Ennek megfelelően biztonságot vagy bizonytalanságot élhetünk át.

Olyasmit is képesek vagyunk megszokni, ami józan ésszel elfogadhatatlan.

Az egészséges fejlődéshez és működéshez egész életünk folyamán szükségünk van az elismerésre.