Jelenlegi hely

Hatékonyabbá teszi a munkát a fehér köpeny viselése

Jobban koncentrálnak, és kevesebb hibát ejtenek munkájukban azok, akik fehér köpenyt viselnek – derült ki a Northwestern Egyetem legújabb kutatásából.

„A ruha, amit viselünk, nemcsak másokra van hatással, hanem nekünk is erőt ad” – mondta Adam Galinsky, a kutatás vezetője. A kutatók – hogy a fehér köpeny erejét bizonyítsák, – 99 diákot vontak be vizsgálatukba. A tanulók egyharmadát arra kérték, hogy a kísérlet során viseljenek orvosi köpenyt, míg a többi résztvevőnek a festőkre jellemző köpenyt vagy saját utcai ruháját kellett felvennie. Ezután mindenkinek négy vizuális tesztet kellett kitöltenie, két kép közötti eltéréseket kellett felfedezniük. Az eredményekből kiderült, hogy a fehér köpenynek valóban van hatása, a legjobban ugyanis az orvosi köpenyes csoport teljesített. „A legfontosabb tapasztalat, amit a kutatás eredményeiből levonhatunk, hogy a viselt ruha hatása, szimbolikus jelentése fizikai tapasztalatainktól függ” – tette hozzá a szakértő. A kutatók szerint ezért a fehér köpeny viselése más munkaterületeken is hasznos lehet, mivel az emberek egyfajta fokozott gondoskodást és szakértelmet társítanak hozzá, továbbá maguk is jobban fognak figyelni a munkájukra.

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.