Jelenlegi hely

Életmentő kutya

Most ne gondoljon a síterepek vagy a katasztrófák mentőkutyáira: esetünkben négyszer mentette meg diabéteszes gazdája életét különlegesen kiképzett kutyája. Az eb képes figyelmeztetni gazdáját, ha a vércukorszintje kritikussá válik.

Carol Millernél, a háromgyermekes édesanyánál tavaly diagnosztizálták az egyes típusú diabéteszt. Bár betegsége okát orvosai sem tudták megmondani, a nőnek együtt kell vele élnie, ami napi 5 inzulininjekciót jelent. Hiába azonban minden elővigyázatosság és a szigorú vércukorszint-ellenőrzés, alvás közben tragédia történhet. Ha ugyanis a diabéteszesek vércukorszintje kritikusan lecsökken, fellép az életveszélyes hipoglikémiás sokk, amit azonban bizonyos erre kiképzett kutyák képesek „kiszagolni”. Carol is szeretett volna egy ilyen kutyát, Skóciában azonban sehol sem képeztek ki erre ebeket. Hamarosan mégis talált egy kutyakiképzőt, aki vállalta, hogy felkészít számára egy cocker spánielt. „Ha elkezd csökkenni a vércukorszintem, izzadok és sóssá változik a bőröm illata, ha pedig emelkedik, akkor édessé. Ezt azonban mi nem érezzük, csak a kutyám, aki mindig ott van, ha szükségem van rá”. A lelkes eb hamar beletanult a vércukorszint kiszagolásába, és az elmúlt fél évben négyszer mentette meg gazdája életét.

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.