Jelenlegi hely

A férfiak ügyesebben vásárolnak

Ki hitte volna? Egy új felmérés szerint vásárlás terén a férfiak sokkal hatékonyabbak, mint a nők. Habár a nők gyakrabban járnak vásárolni, sokkal valószínűbb, hogy üres kézzel térnek haza. A férfiak kevesebb időt töltenek az üzletekben, nem téblábolnak feleslegesen, és általában meg is veszik azt, amiért indultak. 

Ki hitte volna? Egy új felmérés szerint vásárlás terén a férfiak sokkal hatékonyabbak, mint a nők. Habár a nők gyakrabban járnak vásárolni, sokkal valószínűbb, hogy üres kézzel térnek haza. A férfiak kevesebb időt töltenek az üzletekben, nem téblábolnak feleslegesen, és általában meg is veszik azt, amiért indultak. Míg a nők havi szinten csaknem hét órát töltenek vásárlással, addig a férfiak csak ötöt.  A felmérés azt is kiderítette, hogy tíz nőből nyolc rendszeresen tér haza olyan holmival, amit eredetileg nem akart megvenni, a férfiak harmada azonban azt állította, hogy mindig megkapják azt, amit szeretnének.
A 3 000 brit nő és férfi bevonásával készített tanulmány azt is felfedte, hogy a férfiak jobban bánnak a pénzzel. 56 százalékuk nyilatkozott úgy, hajlandó megvárni egy leértékelést, hogy megvegye, amit szeretne. Továbbá a férfiak 70 százaléka inkább költ több pénzt minőségi termékekre, melyek tovább tartanak, míg a nők inkább mindenből a legolcsóbbat veszik, minőségtől függetlenül.
„A nők valószínűleg élvezik a vásárlást, de a felmérés szerint a férfiak sikeresebbek ezen a területen. A hölgyek gyakrabban sétálgatnak lassan fel-alá az üzletekben, több ruhát is felpróbálnak, mielőtt rászánják magukat a vásárlásra. Még így is sokszor előfordul, hogy a tervezett dolog helyett egy csomó más holmit vesznek meg. Mivel a férfiak annyira gyűlölik ezt a tevékenységet, sokkal hatékonyabban végzik azt. Bemennek az üzletbe, megveszik, amire szükségük van, és már mennek is.” – idézte a Daily Express a felmérést végző Kodak cég szóvivőjét.

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.