Jelenlegi hely

A nők kutyái rosszabbul bírják a nyaralást

Ahogy mind több ember viszi magával kedvenceit nyaralásaira, úgy nő a külföldön bekövetkező háziállat-balesetek, megbetegedések száma. Különös, de ez a szabály a hölgytulajdonosok állataira fokozottan érvényes. Egyes állatokon megfigyelték, ha valamit nagyon nem akarnak, az emberhez hasonlóan hajlamosak betegséget is szimulálni.

Ahogy mind több ember viszi magával kedvenceit nyaralásaira, úgy nő a külföldön bekövetkező háziállat-balesetek, megbetegedések száma. Különös, de ez a szabály a hölgy tulajdonosok állataira fokozottan érvényes. Egyes állatokon megfigyelték, ha valamit nagyon nem akarnak, az emberhez hasonlóan hajlamosak betegséget is szimulálni.

Napjainkban a kutyákat, macskákat mindinkább társállatként, szinte „gyerekként” tartják, „akik” − lehetőség szerint − osztoznak gazdájuk minden percében. Így van ez a külföldi nyaralásokon is, ahol az emberek mellett az állatokra is átragad a szeleburdiság, s ez sok furcsa helyzetet okozhat. Mindez fokozottan igaz a nők kedvenceire, náluk valahogy hamarabb megtörténik a baj. A QBE Biztosító statisztikái szerint a házi kedvencekre kötött utasbiztosítások közül a kifizetések több mint 70 százalékában hölgy az állat tulajdonosa. Stefan Siman állatterapeuta szerint ennek valószínűsíthető oka, hogy a nők hajlamosabbak eltúlzott érzelmekkel viszonyulni kedvencükhöz.  Ritkábban fegyelmezik őket, kevésbé határozottak állataikkal, mint a férfiak, így azok hamarabb és gyakrabban kerülnek veszélybe vagy megbetegedést okozható helyzetbe. A nyaralás alatt a sok élmény hatására a gazda intenzív figyelme csökken, amit az állatok általában zokon vesznek. A megszokott érdeklődés visszaszerzése érdekében sokszor olyan nyaktörő mutatványokra is képesek, amelyek miatt azonnal az orvosi rendelőben kötnek ki.
A statisztika még egy különös jelenségre is felhívja a figyelmet. Kiderült, hogy a nyaralás alatt orvoshoz került állatok közel 10 százaléka esetében a szervi tünetek mögött gyakorlatilag pszichikai jelenségek vannak. Különös panaszokkal, étvágytalansággal, levertséggel kerülnek orvoshoz, ahol az derül ki, hogy semmilyen kimutatható szervi bajuk nincs. Ha az állatnak van rossz utazási tapasztalata, akár már a bőröndök elővételekor, vagy az utazás más jeleire is belekezdhet egyfajta színjátékba. Lógatja az orrát, támolyog, betegnek mutatkozik. Ez az utazás közben is előfordulhat, ha mellőzve érzi magát… 

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.