Jelenlegi hely

Mitől félnek a brit nők?

Egy internetes közvélemény-kutatás eredménye szerint a brit nőket jobban aggasztja a testsúlyuk és az életkoruk, mint a legsúlyosabb betegségek. Az eredmények alátámasztják azok véleményét, akik szerint a média által sugárzott fiatalság és karcsúság eszményképe veszélyes hatást gyakorol a nők általános egészségi állapotára. 

Egy internetes közvélemény-kutatás eredménye szerint a brit nőket jobban aggasztja a testsúlyuk és az életkoruk, mint a legsúlyosabb betegségek. Az eredmények alátámasztják azok véleményét, akik szerint a média által sugárzott fiatalság és karcsúság eszményképe veszélyes hatást gyakorol a nők általános egészségi állapotára. Még a stresszt is fenyegetőbbnek találták, mint a daganatos betegségeket, amit csupán két százalékuk jelölt meg a legfélelmetesebb egészségügyi veszélyként – derült ki az ID Factor közvélemény-kutató cég által 1122 húsz és hetven év közötti nő részvételével végzett felmérésből. A megkérdezettek mintegy 25 százalékát a testsúlya aggasztja a legjobban, a második legnagyobb félelem a stressz után és a rák előtt a szívbetegség és a terméketlenség. A húszas éveikben járó nők körülbelül 20 százaléka a stressz miatt aggódik leginkább. A 70-es éveikben járó nők 10 százaléka szerint a testsúly a második legsúlyosabb félelem, őket elsősorban az öregedés nyugtalanítja. A Dorling Kindersley kiadó megbízásából készült közvélemény-kutatás eredményei szerint egyetlen nő sem tartja egészségügyi veszélynek az AIDS-et. Sarah Jarvis egészségügyi szakértő – aki egy, a nők egészségéről szóló könyv szerzője, úgy látja, hogy „a nőket bombázzák a tökéletes testeket bemutató képekkel, miközben szinte még leülni és lélegzetvételhez jutni sincs elég idejük. Fiatalkorukban gyakran túlságosan elfoglaltak azzal, hogy megpróbáljanak megfelelni a társadalmi elvárásoknak, így felhalmozzák a jövőbeni egészségüket aláásó veszélyeket. Húsz éve vagyok a pályán, és óriási változásokat tapasztaltam az egészségügyi félelmek és az egészségtudatosság terén a nők körében. Sok szempontból megerősödtünk, bár elkerülhetetlen, hogy ennek a „mindent megkaphatok” szabadságnak nagy ára van.”

 

A hírek összeállításában médiapartnerünk a MediPress

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.