Jelenlegi hely

Sokan vannak, menjünk be!

A fogyasztókat kifejezetten vonzza az áruházakban található tömeg, de nem valószínű, hogy a zsúfolt helyeken vesznek is valamit - állítja a Journal of Consumer Research legújabb számában megjelent tanulmány. A kutatók azt is felfedezték, hogy minél több időt töltenek egy üzletben az emberek, annál céltudatosabbak lesznek.

A fogyasztókat kifejezetten vonzza az áruházakban található tömeg, de nem valószínű, hogy a zsúfolt helyeken vesznek is valamit - állítja a Journal of Consumer Research legújabb számában megjelent tanulmány. A kutatók azt is felfedezték, hogy minél több időt töltenek egy üzletben az emberek, annál céltudatosabbak lesznek. „Ahogy a fogyasztók egyre több időt töltenek az áruházban, egyre inkább nyomasztja őket ez a tény. Ehhez úgy alkalmazkodnak, hogy megváltoztatják a vásárlási szokásaikat: kevesebbet nézelődnek, ehelyett inkább olyan üzletrészeket keresnek fel, melyben megtalálják a vásárolni kívánt cikkeket.” – írják a szerzők. A szerzők bizonyítottnak látják a korábbi feltételezéseket: egy „hasznos” termék vásárlása után (mint pl. egészséges étel) valószínűbb, hogy vesznek valamit a „haszontalan” kategóriából is (egészségtelen rágcsálnivaló). A tanulmány megerősíti a korábban csak laboratóriumi körülmények közt vizsgált feltételezéseket és teóriákat. Ahogy a szerzők fogalmaznak: „Betekintést nyerhettünk a valódi vásárlási szokásokba.” Úgy vélik, hogy a vizsgálat eredményei segíthetnek a kereskedőknek és tervezőknek megérteni a fogyasztók vásárlási élményeit, s az integrált modell használatával a kereskedők különféle elrendezési módszerekkel kísérletezhetnek a vásárlók útvonalainak és vásárlásainak szimulálásával. (A tanulmány szerzői a bevásárlókocsi aljára erősített Pathtracker nevű elektromos készülék adatait elemezték, amely öt másodpercenként rögzítette a vásárló útvonalát. Az adatok az Egyesült Államok keleti részének egy nagy bevásárlóközpontjából származtak.)

 

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.