Jelenlegi hely

Hazag Anikó

Vállalok egyéni, illetve pár és családterápiát az alábbi problémakörökben: 

  • Depresszió
  • Szorongásos zavarok
  • Krízishelyzetek
  • Beilleszkedési konfliktusok
  • Szexuális zavarok
  • Gyógyító beszélgetések a kiegyensúlyozottan és  harmonikusan működő test-lélek egységért!

1994 óta vagyok pszichológus, időközben 1997-ben klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus, 2003-ban pedig pszichoterapeuta szakvizsgát szereztem. Család és párterapeuta vagyok, valamint pszichoanalitikusan orientált pszichoterapeuta, továbbá pszichodráma-asszisztens. Tizenéve klinikumban dolgozom főállásban, korábban Debrecenben, a Kenézy Gyula Kórház Pszichiártiai és Pszichoterápiás Osztályán, jelenleg Budapesten, a Szent Imre Kórház Pszichiátriai Osztályán. Mellette óraadóként folyamatosan tanítok felsőoktatásban, jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetemen.

Több, mint tíz éve végzek magánpraxisban is gyógyító és önismeretfejlesztési munkát egyéni és csoportos formában. Főként a pszichiátriai szempontból veszélyeztetett paciensek kezelésében van nagy gyakorlatom. 

Munkám során hitvallásom, hogy a gyógyító beszélgetések nagyon sokféle testi-lelki problémában katartikus feloldódást hozhatnak.

Jellemző tapasztalat, hogy az emberek nem beszélnek a gondjaikról, mert nem akarnak panaszkodni, vagy mélyebben megnyílni, és aztán a problémák összegyűlve, lerakodva, begörcsösödve testi és lelki zavarokat okozhatnak. És sokszor csak akkor fordulnak segítségért, amikor már nehezebb segíteni.

Gyógyító beszélgetés alatt nemcsak lelki támogatást értünk, hanem feltáró, elemző, mélyreható áttekintését a kritikus szituációknak, amelyek megbetegedéshez vezettek.

Sokszor nem is tudja az egyén, mitől olyan lehangolt és kedvetlen, mitől szorong. Máskor jellemzően nem elég hatékony stratégiát választ valaki a problémák megoldására, mely ismétlődő sémákból nehezen tud kizökkenni. Megint másvalaki elkeseredésében már valamilyen pótcselekvéshez nyúlhat, melyhez függősége alakulhat ki. Egyesek párkapcsolatában, vagy a családjában ismétlődnek a félreértések, melyeket szükséges időben tisztázni, és a konfliktusokat együtt megoldani. Továbbá  az intim kapcsolatokban is lehetnek olyan kényes zökkenők, melyek eredményes feloldása csak szakemberrel segítségével lehet eredményes. Veszteségek, gyász estén is szükségét érezhetik az érintettek a támogató beszélgetéseknek

Elsősorban pszichoterápiás segítséget nyújtok, de indokolt esetben klinikumban használatos pszichológiai teszt felvételére is sor kerülhet. A pszichológiai teszt célja a diagnózis tisztázása, a terápia megtervezése. Bizonyos esetekben gyógyszeres ellátás is szükséges lehet, melyhez pszichiáterrel való konzultáción kell majd részt venni. Kivételesen súlyos esetekben szükséges lehet kórházi elhelyezés, mely segít feloldani a veszélyeztető krízisállapotokat.

www.pestipszichologus.hu

Tel: 06.30.380.9145.

Share