Jelenlegi hely

dr. Ludvigh Károly

+36 30 934 9998, ludvigh.karoly@stratego.hu

MidLife Coaching© – munka, magánélet, életközépi változások, stressz. Mit tettem le eddig az asztalra? Hogyan tovább? Megújítható-e, felfrissíthető-e a családi kapcsolatom? Változás, válság, válás, váltás? Választás?

MidLife Coaching© – Coaching a vezetői tanácsadás és a pszichoterápia határterületén

Idő, tér, biztos közeg

Mindenki, aki latolgat effélét, tudja, mit kérdezne alkalomadtán egy coach-tól vagy pszichoterapeutától. Mindenkinek megvan az ezzel kapcsolatos „titka”.

Mégsem könnyű segítséget kérnünk. „Úgysem segítene”. „A problémámat nekem kell megoldanom”. „Megbízhatok-e egy idegenben?” „Vajon megért-e egyáltalán?” Valójában arról van szó, hogy nehéz elmesélnünk olyasmit, amivel nehezen boldogulunk, miközben pedig esetleg attól is szenvedünk, hogy nincs kivel beszélnünk róla…

Az igazság az, hogy esendőségünkben, gyengeségeinkben egyek vagyunk, teljesen mindegy, milyen probléma ügyében kerültünk kapcsolatba egymással. És mégis annyira különböző minden történet. Ezért mindig kíváncsian várom a folytatást – és a megoldást! Mert mindenkinek ott van a megoldása önmagában, csak a vakfoltja miatt átmenetileg nem fér hozzá. „Hiába fürösztöd önmagadban, / Csak másban moshatod meg arcodat” – írja József Attila. Ez talán a coaching, a pszichoterápia lényege is. A külső, mégis együtt érző szemlélő, aki ítélkezés-mentesen és teljes elfogadással (meg persze szakmai hozzáértéssel!) segít abban, hogy megtaláljuk vakfoltunk mélyén, alatt a megoldást. A coaching, a pszichoterápia ennek a tapasztalásnak a közege, a coach/pszichoterapeuta és a Kliens kapcsolata pedig az energiaforrás és a meder a változáshoz, hogy a megoldás, a továbblépés megszülessék.

Pszichoterápiás képzettségeim és gyakorlatom mellett azért bővítem folyamatosan vállalati, vezetési, változás- és válságkezelési ismereteimet és tapasztalataimat is, hogy – minél nagyobb biztonságot és szabadságot tudjak biztosítani ebben a változási közegben annak, akinek erre szüksége van. Ha változatos jártasságaim révén én magabiztos vagyok, az Kliensemnek is nagy biztonság. Aki pedig nagyobb biztonságban érzi magát, gyorsabban rálel a maga megoldására.

Megnyugtató érzés, hogy a coach, a terapeuta – ha jól dolgozik – helyettünk nem old meg semmit. Épp elég, hogy biztosítja a közeget, a szakértelmet, a kapcsolatot ahhoz, hogy magunkat megértsük, elfogadjuk, és hozzáférjünk erőforrásainkhoz, túljussunk megoldhatatlannak hitt problémáinkon. Ezzel persze nem csak az a nehézség oldódott meg, amivel érkeztünk. „Mellesleg” megtanultuk, hogy képesek vagyunk megoldani, túljutni, megújulni, fejlődni, tanulni, stb. És megtanultunk segítséget kérni is. Minél nehezebb valakinek megtenni az első lépést, annál jobban tudja: már ez önmagában mekkora dolog, tudni segítséget kérni.

Ilyen szempontból az életközép az egyik legnehezebb életszakasz. Korábban rutinból, segítség nélkül, „erőből” átverekedtük magunkat nehéz helyzeteken, lendületből „oldottunk meg” dolgokat, akár faltörő kosként mentünk előre. Most valami más kezdődik.

A megoldásoknak nem külső, fizikai, hanem belső erőből kell megszületniük. Ez egy más minőségű erő, mint amit a fiatalság adott bőkezűen, új rendszer, új folyamat. Időre van szükségünk, hogy feltaláljuk magunkat ebben az új, életközépi világban, időre, miközben éppen a rendelkezésre álló idő fogyatkozását érezzük az egyik lekínzóbb sürgetésnek.

Ilyenkor munka és magánélet egészen összekeveredhet, felbolydul bennünk az értékek rendje, karrier, család, gyerekek, munkahely, stressz, megéri-e, túlterhelés, elidegenedés, jöhet minden csőstül. Vállalatvezetői szerepkörömben keresek megoldást egy munkahelyi problémára? Vagy azon kaptuk magunkat, hogy az utóbbi évek hajtásában otthon kissé fagyos lett a levegő?

Egyvalami közös van minden ilyen és ezekhez hasonló kérdésben: időt kell adni magunknak, időt, teret, közeget, hogy kicsit lelassuljunk, megálljunk, visszatekintsünk, és a kérdések – olykor romok – alatt megtaláljuk a parázsló erőt… Lehet, hogy egy kérdezéstechnikai megközelítés vagy vezetői eset megoldásközpontú elemzése és feldolgozása éppen elég, és lehet, hogy valamilyen belső megélést támogató eljárással dolgozunk. A megbeszélt cél, az elérendő eredmény és a Kliens igényei, komfort-érzete: ezek határozzák meg az utat és a választandó módszert.

Share