Jelenlegi hely

A molekulától a lélekig – fejlődés a pszichiátriában - A Magyar Pszichiátriai Társaság IX. Nemzeti Kongresszusa

Elsődleges fülek

Időpont: 
2018. január 24. 15:00 szerda - 2018. január 27. 17:00 szombat
Helyszín: 
Kölcsey Központ, Debrecen
Helyszín címe: 
4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3.
Hívogató

Kedves Kollégák! Első pillantásra szokatlannak tűnhet, hogy a nemzeti kongresszust nem Budapesten, hanem vidéken tartjuk, azonban a helyszín választásával is ki szeretnénk fejezni, hogy a magyar pszichiátria legjobban hálózatban tud működni, amelyben a vidéki színterek éppen olyan fontosak, mint a fővárosiak.

A kongresszus fő témájának a fejlődést választottuk. Ennek a témának nagyon sok szimbolikus és gyakorlati jelentősége is van. Egyrészt a pszichiátria, a mentális egészségtudományok és az idegtudományok robbanásszerűen fejlődtek az utóbbi években. Másrészt a pszichiátriai kórképeket is döntően meghatározza a fejlődés – a mentális zavarok kb. háromnegyede gyermek- és serdülőkorban kezdődik, más kérdés, hogy a klinikai manifesztációk sokszor csak felnőttkorban jelentkeznek. Mind a megelőzés, mind a terápia szempontjából kulcsfontosságú tehát a mentális zavarok fejlődésszempontú megértése… Konferenciáink, kongresszusaink hagyományosan fontos témái mellett (mentális zavarok neurobiológiai és genetikai háttértényezői; az addikciók és a mentális zavarok kapcsolata; a mentális zavarok kapcsolata kulturális tényezőkkel; a virtuális világ és a telemedicina szerepe a mentális zavarok korszerű kezelésében; korszerű diagnosztika és terápia, korszerű ellátási formák, más szakmákkal való kapcsolat) fontos hangsúlyt kap a mentális zavarok pszichobiológiai és személyiségfejlődéssel való kapcsolata, a korai beavatkozások szerepe a későbbi mentális zavarok megelőzésével kapcsolatban, valamint a gyermek ellátórendszerből a felnőttbe történő, lehetőleg minél „puhább”, trauma nélküli átlépés.

Mindezek miatt szeretettel invitáljuk konferenciánkra tagságunk mellett a gyermek-gyógyászat, gyermekpszichiátria- és pszichológia képviselőit, a fejlődéspszichológiai kutatásokban dolgozó szakembereket, és természetesen a pszichiátriában dolgozó orvosok, pszichológusok, szociális munkások és ápolók mellett a családorvos kollégákat, ill. minden érdeklődőt!

(Részletek dr. Purebl György, az MPT elnöke és dr. Osváth Péter, a Tudományos Szervező Bizottság Elnöke Hívogatójából)

További információk, jelentkezés: www.mptpszichiatria.hu/mpt2018

Programajánló kategória: 
Share