Jelenlegi hely

Megnyit az első Momentán Imprósziget!

Elsődleges fülek

Időpont: 
2021. június 11. 00:00 péntek - 2021. június 13. 00:00 vasárnap
Helyszín: 
Margitsziget
Helyszín címe: 
Petőfi Sándor Ifjúsági Tábor

Nyárindító improvizációs színházi hétvégével készül a Momentán Társulat. Improvizációs színházi előadásokkal, sport- és családi programokkal, workshopokkal és mini fenntarthatósági vásárral indítja a nyári fesztiválszezont Budapesten a Momentán Társulat 2021. június 11-13-a között. A különleges kulturális program célja, hogy a pandémia bezártsága után új inspirációkat, szórakozást, pozitív életérzést és kreatív kikapcsolódást nyújtson a kilátogatóknak.

Pénteken délután háromtól, szombat-vasárnap pedig már reggel 11-től estig várják a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat a változatos, szórakoztató, zömében interaktív előadások. A háromnapos programkavalkádban a főszerep az improvizációé. Az idén immár 18. évéhez közeledő Momentán Társulat rengeteg formában, helyszínen és közönséggel tartott már improvizációs előadásokat, és most a társulat tagjai úgy döntöttek, egy budapesti Imprószigetet hoznak létre. Három napon át repertoárjuk nagy részével találkozhatnak a szigetre látogatók, emellett pedig családi programok, szórakoztató gyerekelőadások és fenntarthatósági vásár várja az érdeklődőket.

A Momentán Társulat legtöbb előadásában a nézőktől érkező ötletek, kérdések alakítják az előadást, így minden este egyedi és megismételhetetlen. Többféle előadással készülnek: bemutatják Élő Történelem - Mi sem tudjuk, mi történt 500 éve! című történelmi imprós előadásukat, ami szórakoztató módon dolgozza fel az ismert és kevésbé ismert történelmi eseményeket a Mohácsi vészt követő időszakból. Például: Miért volt fontos Szulejmánnak Buda? Mi történt a Buda elfoglalásáig tartó 15 évben? Hogyan élte meg egy átlagos magyar család a török hódoltságot?

Pszichológiai fókuszú Fröccs előadásukban Almási Kitti pszichológus segítségével a bátorság témájáról játszanak jeleneteket, megtörtént vagy kitalált történeteket, miközben a nézőkben felmerülő kérdésekre is választ keresnek. A Rendezők Viadala előadást a filmek szerelmeseinek ajánlják, a re:Verze zenés előadás, ahol a közönség ötleteiből születnek sosemvolt dalok, Ütközet előadásukban a nézők drukkolhatnak két improvizációs csapatnak, akik feladatokat adnak egymásnak.

12-120 éves korig mindenkit szeretettel várnak az improvizációs workshopokon, ahol közös játék, együttműködés, egymásra hangolódás, felszabadulás és persze sok-sok nevetés várja a résztvevőket.

A gyerekek (és persze a vállalkozó kedvű felnőttek is) az előadások szünetében óriásbuborékot fújhatnak, kipróbálhatják magukat ügyességi és sportprogramokon a Vektor Sport szervezésében. És egész nap várja a látogatókat az UPSZ Upcycle Shop újrahasznosított alapanyagokból készült design vására, valamint a Jövőt nekik is Alapítvány kirakodóvására, melynek termékeit a tordasi otthon értelmi fogyatékos lakói készítik. Emellett egy-egy előadás és workshop között, egy (alma)fröccs társaságában bárki leheverhet a fűben, beszélgethet egy jót a társulattal vagy új ismerősökkel a nyárról, az életről, mindenről...

 

Bővebb információ és jegyek: https://momentantarsulat.hu/oldal/momentan-improsziget-2021

Programajánló kategória: 
Share