Jelenlegi hely

Agykutatás Napjai

Elsődleges fülek

Időpont: 
2019. március 12. 10:00 kedd - 2019. március 13. 18:00 szerda
Helyszín: 
ELTE TTK lágymányosi kampusz
Helyszín címe: 
1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C

Agysebész robot, gerincvelősérültek mozgását segítő kutatások, agyhullámokkal irányítható játék: Agykutatás Napjai március 12-13-án az ELTE lágymányosi kampuszán
 
Az agykutatás hihetetlen iramban fejlődő tudományáról adnak minden évben pillanatfelvételt az Agykutatás Napjai, ahol közvetlenül a kutatók válaszolnak az érdeklődők és az újságírók kérdéseire. Az előadások mellett a látogatók rengeteg kísérlet és kipróbálható eszköz közül választhatnak, melyek igazán testközelbe hozzák az agykutatás világát.

Az idei rendezvény középpontjában a digitális világ és az agy kapcsolata áll, így nem véletlen, hogy az egyik kedd délutáni előadást éppen az az Erőss Loránd tartja, akinek a nevét az első magyarországi, robottal segített agyműtét kapcsán ismerhette meg a szélesebb nyilvánosság.

Hangya Balázs az agy működését láthatóvá tevő és befolyásoló eszközök kutatási célú felhasználásáról beszél, de szó esik majd a digitális világ etikai kihívásairól Oberfrank Ferenc, az MTA KOKI ügyvezető igazgatója előadásában.

A szemináriumokon kutatók osztják meg tapasztalataikat egyebek mellett társrobotokról, vagy éppen végtagbénult gerincsérültek mozgási lehetőségeiről.
A rendezvény azonban legalább annyira a gyakorlatról szól, mint az elméleti tudásról. Az érdeklődők tucatnyi állomáson különféle kísérletekben vehetnek részt, mikroszkópos felvételeket és plasztinált agyat tanulmányozhatnak.

Részletes információ a programról, pontos időpontokkal, helyszínekkel és leírással a mellékletben, illetve
http://agykutatasnapjai.koki.hu/
 

A rendezvény főszervezői az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet, az ELTE TTK Biológiai Intézet és az MTA TTK Kognitív Pszichológiai Intézet.

CsatolmányMéret
PDF ikon agykut.napja_.2019_program_1.pdf231.67 KB
Programajánló kategória: 
Share