Jelenlegi hely

Általános

METSZET - a Várkert Bazár és a Mindennapi Pszichológia rendezvénysorozata

Helyszín: 
Várkert Bazár, Vetítőterem - Testőrpalota
Időpont: 
2022.01.08. 00:00 szombat

A kreativitás hatása a személyiségre

Az ember az élete során számtalan egzisztenciális kérdéssel szembesül, ilyen a személyiség önkifejezésének és kreativitásának megélése vagy meg nem élése is. A beszélgetés alatt körbejárjuk, hogy mi a kreativitás és milyen fajtái vannak.  Hogyan és ki tudja megvalósítani saját kreativitását? A művészeket az érzelemkifejezés mestereinek tartjuk: mégis felmerül a kérdés, hogy vajon az alkotói létforma valóban boldogsághoz vezet?

Share

26. KÖVET Konferencia – Globális „anyagtalanodás?”

Helyszín: 
MagNet Közösségi Ház, Hamvas terem
Időpont: 
2021.10.23. 00:00 szombat

Szeretettel meghívjuk Önt a 26. KÖVET Konferenciára, amely a fenntarthatóságért elkötelezett vállalatok és tagvállalataink rangos szakmai találkozója.

A nyersanyag-szűkösség a járványhelyzet okozta átmeneti tünet vagy megatrend? Vége az expanziós gazdaságnak és a fogyasztói társadalomnak? A körforgásos gazdaság a Megoldás?

A konferencia személyes rendezvény, online részvételi lehetőséggel

(a regisztrációt követően küldünk zoom linket a közvetítéshez)

 

Regisztráció:

Share

A szexualitás íve - Férfi és női szexualitás fejlődése: elakadások és oldódások. Az MPPPOT XVIII. Országos Kongresszusa

Helyszín: 
Hotel Benczúr
Időpont: 
2021.10.09. 00:00 szombat

A szexuális élet és a gyermekvállalás a fogamzásgátló módszerek elterjedése miatt egyre kevésbé összefüggő fogalmak. A modern házasságok már jórészt nem egy életre köttetnek, legtöbben csupán évekig tartó monogámiában élnek, hogy aztán ezt felváltsa egy újabb kapcsolatban töltött monogámia. A gyermekvállalás egyre inkább közös, tudatos döntésen alapul, és szempont ebben az is, hogy a párok gyakran a szexuális életük későbbi minőségét féltik. Vajon a gyerekvállalás milyen hatással van a nő és a férfi szexualitására, és milyennel a párkapcsolat minőségére?

Share

METSZET - a Várkert Bazár és a Mindennapi Pszichológia rendezvénysorozata

Helyszín: 
Várkert Bazár Vetítőterem – Testőrpalota
Időpont: 
2021.10.09. 00:00 szombat

2021 őszétől minden hónapban egy-egy izgalmas témát jár körül a Mindennapi Pszichológia magazin és a Várkert Bazár közös sorozata, amelynek műsorvezetője Szily Nóra.

Idén még két alkalommal találkozhatnak az érdeklődők a műsor vendégeivel és szakértőivel.

HASZNOS VAGY KÁROS-E A PLETYKA?

Share

FREUD CAFÉ: Elöntve szorongással - Tari Annamária előadása

Helyszín: 
Magvető Café
Időpont: 
2021.10.09. 00:00 szombat

A Magyar Pszichoanalitikus Egyesület általszervezett következő Freud Café-ban azt járjuk körül, hogy miként vált mindennapjaink részévé a szorongás, a halogatás és a rágódás, s milyen generációs különbségek vannak ezeknek a problémáknak a megélésben és kezelésében. Az előadó friss kutatásának eredményeit osztja meg a hallgatósággal.

Share

„Milyen lenne a világ iskolapszichológus nélkül?” - IV. Iskolapszichológus Vándorgyűlés

Helyszín: 
Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottsága
Időpont: 
2021.10.02. 00:00 szombat

Az MPT Óvoda- és iskolapszichológiai szek­ciója, az ELTE Országos Iskola-pszichológiai Módszertani Bázis és a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének közös szervezésében személyes észvétellel kerül megrendezésre a IV. Iskolapszichológus vándorgyűlés, melynek helyszíne ismét Debrecen. A rendezvénynek a Debreceni Akadémiai Bizottság székháza ad otthont.

Share

A figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD) jellegzetességei és terápiás megközelítése – ONLINE mini-konferencia

Időpont: 
2021.09.18. 00:00 szombat

Mini-konferencia az ADHD-val közvetlenül vagy közvetetten foglalkozó szakemberek (pedagógusok, pszichológusok, gyógypedagógusok, mozgásterapeuták) és szülők számára. Az előadásokat a Vadaskert Alapítvány és Vadaskert Kórház és Szakambulancia munkatársai – gyermekpszichiáter, klinikai pszichológus, mozgásterapeuta – tartják. Az előadásokat követően lehetőség nyílik arra, hogy kérdéseket tegyenek fel a szakembereknek.

Az online részvétel miatt kérjük, vegye figyelembe az alábbi szempontokat:

• stabil internetkapcsolat szükséges a részvételhez,

Share

Hatodik érzék vagy nem tudatos tapasztalat? METSZET - A Mindennapi Pszichológia és a Várkert Bazár közös rendezvénysorozata 1.

Helyszín: 
Várkert Bazár Vetítőterem – Testőrpalota
Időpont: 
2021.09.18. 00:00 szombat

METSZET

A Mindennapi Pszichológia Magazin és a Várkert Bazár közös rendezvénysorozatának első témája:

Hatodik érzék vagy nem tudatos tapasztalat?

Dragomán György, Prof. Dr. Németh Dezső és Szily Nóra beszélget

Share

Út a reziliens jövő felé - A Magyar Pszichológiai Társaság XXIX. Országos Tudományos Nagygyűlése

Helyszín: 
Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus
Időpont: 
2021.07.17. 00:00 szombat

Az évenként megrendezett Nagygyűlés Magyarország legnagyobb pszichológiai tudományos fóruma, amely lehetővé teszi az ország különböző pontjairól származó szakemberek találkozását, új kutatási eredményeik bemutatását, valamint a határon túli szakemberek és a társszakmák eszmecseréjét, együttműködését.   E nagy hagyományokkal rendelkező konferenciát 2021 augusztusában a Budapesti Corvinus Egyetem és a Magyar Pszichológiai Társaság közös szervezésében rendezik meg.  

Részletes információk és program:

Share

25. PSZINAPSZIS – ÉLETJEL

Helyszín: 
ONLINE!
Időpont: 
2021.05.29. 00:00 szombat

A Pszichodiák Alapítvány rendezvénye, a Pszinapszis – Budapesti Pszichológiai Napok az elmúlt közel 25 évben Budapest egyik meghatározó közösségi és kulturális színfoltjává nőtte ki magát. A háromnapos szakmai és kulturális rendezvény – amely a pszichológia legfrissebb eredményeit, ill. a lelki egészség megőrzésének lehetőségeit ismerteti a laikus érdeklődőkkel – az idei évben a járványhelyzetre tekintettel online módon valósul meg: az előadások az online térben követhetők az erre kifejlesztett platformon.

Share

Megnyit az első Momentán Imprósziget!

Helyszín: 
Margitsziget
Időpont: 
2021.05.29. 00:00 szombat

Nyárindító improvizációs színházi hétvégével készül a Momentán Társulat. Improvizációs színházi előadásokkal, sport- és családi programokkal, workshopokkal és mini fenntarthatósági vásárral indítja a nyári fesztiválszezont Budapesten a Momentán Társulat 2021. június 11-13-a között. A különleges kulturális program célja, hogy a pandémia bezártsága után új inspirációkat, szórakozást, pozitív életérzést és kreatív kikapcsolódást nyújtson a kilátogatóknak.

Share

Oldalak

Feliratkozás RSS - Általános csatornájára