Jelenlegi hely

válás és gyermek

Tépi a haját és marja magát

Van egy 6 éves kislányom a volt páromtól. A felügyeleti jog közös. A mostani páromat, azaz férjemet apának szólítja a lányom, hiszen kicsi kora óta már ő neveli, de amint hazajön a volt páromtól, már nem szólítja apának, mert ha apának szólítaná, akkor a vér szerinti apja meg fog halni, és azt mondja, őt nem szereti senki. Tépi a haját és marja magát. Tehetetlennek érzem magam. A felügyeleti jogot sajnos nem tudom elvenni a volt páromtól, nem tudom, hogyan segíthetnék a lányomon. Még csak 6 éves, és látom rajta, hogy lelkileg nincs rendben.

Share

Nevelőapa - édesapa

Elváltam a férjemtől, mikor a fiam még csak pár hónapos volt. Azóta közös háztartásban neveljük őt jelenlegi férjemmel. Fiam és férjem nagyon szeretik egymást, férjem a fiamat sajátjaként szereti és neveli, a gyerek őt apának szólítja. A gyermek édesapja viszonylag rendszeresen viszi a kisfiamat láthatásra, soha nem korlátoztam vagy akadályoztam ebben, őt az édesapja ellen sosem neveltem.

Share

Félek attól, hogy sérül a gyerek

Válunk a férjemmel. Van egy 2 éves kisfiam (májusban tölti a kettőt), és varandós vagyok a második fiammal. Az apjuk úgy döntött, hogy nem kellek neki, de a fiúk igen. Nem tudom, mi az, ami jót tenne a fiúknak és mi az, ami nem. Főleg a nagyobbik miatt aggódom. Mennyi látogatást engedélyezzek az apjuknak? De persze úgy, hogy legyen benne rendszer. Az apjuk már elköltözött és próbáljuk túlélni, de én latom, hogy hiányzik a kicsinek az apja. Amikor itt van tovább, mint a fürdetés, akkor mindig az ajtó előtt alszik, hogy hallja a hangját. De csak akkor!

Share

Eltávolodtam nagyon, nincs visszaút...

Szeretném a tanácsát kérni a jelenlegi problémánk megoldására! Ha  nem haragszik, kicsit részletesebben írom le , hogy minél többet át tudjak adni jelenlegi helyzetünkről! Megismertem a gyermekem apját 2015 októberében, majd a barátságból szerelem lett és mindkettőnk döntése által megszületett kisfiunk 2017-ben, Bendegúz. Gyönyörű, hatalmas óriásbébiként, aki mára már gézengúz lett és nagyon akaratos. Minden csodálatos volt az első 3 hónapban a párom és köztem, aztán egyszer csak elkezdett késöbb hazajárni a munkából, állandóan fáradt volt és nem nagyon segített.

Share

Gyermekelhelyezési problémák

Apa - anya kapcsolat megromlott. Különköltöztek. A kisgyermek 9 hónapos koráig az apai nagyszülőknél lakott és a nagyszülőkkel is aludt. Az anya elvitte a kicsit a kapcsolat felbomlása után. A kisgyermek ragaszkodik az apjához és az apai nagyszülőkhöz. (Jelenleg 21 hónapos.) Minden egyes alkalommal örömmel jön az apjához. Az apánál töltött időszak alatt sosem keresi az anyját, viszont amikor visszavisszük a kicsit, már az anyai házhoz érkezés előtt elkezd sírni. Amikor meglátja az édesanyját, zokog és kapaszkodik a gyerekülésbe, nem akar kiszállni, majd az édesapjába kapaszkodik.

Share

A gyerek bármit, bármikor, bárhol megtehet

Megismertem egy férfit, akinek van egy 6 éves kislánya, kb. 3 éves korától egyedül neveli. Illetve volt segítsége a nagymama és ismerőse által, mert oviba a munkaideje miatt nem tudta hozni-vinni. Ami engem aggaszt, hogy a kislány nem tud meglenni az apja nélkül, folyamatosan ott van, ahol mi, egy perc nyugtunk sincs tőle, mert kiköveteli, hogy csak vele foglalkozzanak. Megállás nélkül beszél, nem lehet rászólni semmiért, mert apuka szerint így lesz boldog felnőtt.

Share

Mikor mondjuk el?

Férjemmel januárban megbeszéltük, hogy elválunk. Van egy 8 és egy 10 éves fiunk, velük még nem közöltük. Azóta is együtt élünk, sőt, azóta a feszültség megszűnt köztünk, teljesen jó a kapcsolatunk, sokkal jobb, mint az elmúlt években. A ház, ahova a gyerekekkel szeretnék költözni, hamarosan elkészül, ők is tudják, hogy építkezünk, de azt nem, hogy miért. Szeptembertől új iskolában kezdenek tanulni, kisgimnazista lesz a nagyobbik fiam, a válás nélkül is nehéz időszak lesz mindenkinek. Ősszel tervezzük a költözést is.

Share

Válás után

Segítségét, tanácsát szeretném kérni. Van egy nagycsoportos, 6,5 éves kislányom. Apukájával fél éve romlott meg a kapcsolatunk, és 3 hónapja élünk külön. (Ő költözött el.) Kislányom szeptembertől iskolás, és mindenfelől ezzel sokkolják, hogy így meg úgy viselkedj, meg így meg úgy ne csinálj, mert te már mindjárt iskolás vagy... Főleg apuka szülei, de szerencsére messze laknak, és mára már erőteljesebben lépek fel velük szemben is, hogy fejezzék be a kritikát. Nincs rá szükség.

Share

Ha velem van, az apja hiányzik - és fordítva

2015-ben elváltunk, egy gyermek van, 10 éves lány. Velem él, de a volt férjem az új feleségével azon munkálkodik, hogy a lányom hozzájuk költözzön végleg. Sajnos a gyermekem viselkedésében is látszik, illetve mondta is, ő ott akar lakni az édesapjánál, de olyat is mondott, nem tudja pontosan, hol lenne jobb lakni. Ha velem van, az apja hiányzik vagy fordítva. Sajnos nincs jó viszony a volt férjem és köztem, így semmit nem tudunk megbeszélni, mert csak a saját döntését fogadja el,

Share
Feliratkozás RSS - válás és gyermek csatornájára