Jelenlegi hely

válás

Válás után...

Volt férjemmel elváltunk, van 3 kiskorú gyermekünk. 13 éves fiam eddig szóba sem állt velem, mostanában beszélünk, havonta 1-2 óra a láthatásom, amit fel nem foghatok! Nos, fiam, aki 13 éves, nagyon rémiszrő dolgot mondott nekem ma a láthatáson! Ha ő eltűnne, nem hiányozna senkinek, minek él, ha nem lehet gyerek, nem akarja magát megölni, de nem tudom hova tenni s nem hagy nyugodni, amiket mondott, változik a hangulata egyik pillanatról a másikra!

Share

EJTK Pszichológiai Terápiás Központ

A pszichológiai segítségnyújtás számunkra szenvedély és küldetés. Pszichológusaink, pszichiátereink, családterapeutáink új szobákkal bővülő budai rendelőnkben minden korosztályt fogadnak. Egyénre szabott módszerrel dolgozunk klienseink sajátosságaihoz, szükségleteihez igazodva. Segítünk a szakemberválasztásban. Amivel fordulhatnak hozzánk: magatartászavarok, figyelemzavar, depreszszió, szorongásos zavarok, autizmus, pánikbetegség, válás – gyász kapcsán jelentkező nehézségek.

Share

Búcsú az előző házasságtól

Férjemmel 10 évet éltünk házasságban, amiből az utolsó 5-6 év már nem működött. Új munkahelyre kerültem, ahol megismerkedtem egy szintén házasságban élő férfival. Nagyon gyorsan megtaláltuk a közös hangot. Mindketten kerestünk valami pluszt, amit egymásban meg is találtunk. Idén már második éve vagyunk együtt. Én elváltam 1 éve, ő pedig rá 2 hónapra elköltözött otthonról, vásárolt egy házat. Hetente 1-2-3 napot tudunk együtt tölteni. 160 km távolság van köztünk, amit zökkenőmentesen át tudunk hidalni.

Share

Rühellem az egész mostani életemet

12 éves lány vagyok és egy olyan problémával fordulok most Önhöz, amit úgy érzem, meg kell vitatnom. A szüleim 5 éves koromban elváltak, ez engem nagyon megviselt, azóta mind anyukámnak, mind apukámnak lett másik társa. Én anyukámmal élek, és már egy jó ideje velünk él a barátja is. Én kifejezetten rühellem őt meg az egész mostani életemet. Anyukám egyáltalán nem foglalkozik velem, csak vele! Teljesen megváltozott, mióta velünk él. Én próbáltam elmondani neki, de csak leszidott, hogy ne játsszam ennyire túl. Egy ember, a nagymamám az, aki megért engem, mert neki is ugyanolyan rossz.

Share

Az apa tűr és tűr a gyermek érdekében

A fiamnak van egy 2 éves kisfia, a felesége beadta a válókeresetet azzal, hogy életközösségük 9 hónapja megszűnt. Ezen állítás nem fedi a valóságot, de nem is ez a legnagyobb gond. Az anya az unokánkkal hazaköltözött külföldről, a fiam is, mert a gyermek hiányát nem tudta elviselni. Így mindketten a szülőkhöz költöztek november közepén. A két település között kb. 20 km van, az apa dolgozik hivatali munkaidőben, az anya gyesen van, és vele van a gyermek. A nagy probléma, hogy az anya a gyereket eszköznek  és pénzszerzési forrásnak tartja.

Share

Nem akarok eltűrt személy lenni

11 éve szétváltak a szüleim, van egy 18 éves és egy 8 éves fiútestvérem, egyedüli lány vagyok, 15 éves ... Vagyis hát igazából édesanyám 10 éve összeköltözött egy férfival és lelkileg gyilkolnak. Jártam folyamatosan pszichológushoz, de nem segített, és igazából az édesanyámat nem nagyon érdekelte, hogy mi van velem és a testvéremmel, csak az öcsénkre koncentrált. Teljesen összeomlottam 14 éves koromban (1 éve).  Beutaltak pszichiátriára, ahova édesanyám ugyanúgy nem visz el. 3 alkalommal elvitt, aztán dolga akadt. A párjával és a gyerekeivel nem jövök ki.

Share

Egy házban - válás után, 3 gyerekkel

Augusztusban "szakítottam" férjemmel, az indok jelen kérdés esetén irreleváns. 3 gyermekünk van (egy 6,5 éves és két 5 éves), miattuk, illetve anyagi problémák miatt egyelőre egy házban élünk, külön szobában. Decemberben új párom lett, akit a gyerekek és a "férjem" is ismert korábban is. A gyerekek szeretik, menni akarnak hozzá, szeretnék, ha  jönne, hívják telefonon, emlegetik, stb. Most "férjem" kitalálta, hogy a gyerekekre rossz hatással van a párom jelenléte, nem akarja, hogy a párom találkozzon velük, mert a gyerekek láttak minket csókolózni.

Share

Prcsity Violetta

Krízistanácsadó szakpszichológusként felnőttekkel dolgozom egyéni tanácsadás keretein belül az alábbi problémákkal: bántalmazás, családon belüli erőszak, gyász, veszteségek feldolgozása, életvezetési problémák, nehéz élethelyzetek, elakadás, önismeret- és személyiség fejlesztés, családi és párkapcsolati problémák, válás, stressz, kiégés, túlterheltség, munkahelyi konfliktusok.

 

 

Share

Pakai-Szűcs Réka

Pakai-Szűcs Réka vagyok, okleveles klinikai pszichológus. Képesítésemet a Szegedi Tudományegyetemen szereztem, amely híres gyakorlatorientált képzéséről. Terápiás módszeremnek a Magyar Családterápiás Egyesület tagjaként a pár- és családterápiás eljárást választottam, mivel ez az egyetlen olyan terápiás módszer, amely a különböző pszichológiai elméleteket ötvözve, azok legeredményesebb technikáit egyesíti. Jelenleg ezen módszerspecifikus képzésemnek befejező szakaszában tartok, ezért pár- és családterápiát családterapeuta-jelöltként folytatok, szupervíziós támogatás mellett. 

Share

Bogdán Brigitta

Transzperszonális szemléletű diplomás pszichológus és életvezetési tanácsadó vagyok, ezen belül munka- és szervezetpszichológus M.A., tanácsadó szakpszichológus krízistanácsadás szakirányon, life és business coach, társadalmi tanulmányok B.A. szakelőadó, illetve személyközpontú tanácsadó jelölt.

Share

Dr. Csomortáni Zoltán

Klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta vagyok. Doktori disszertációmat a szülői túlvédés jelenségéről és terápiás kezeléséről írtam. Terápiás munkámban pszichoanalitikus, kognitív- és viselkedésterápiás, rendszerszemléletű elemeket ötvözök, fontosnak tartom a mentalizációs (elme-értelmező) és a resztoratív (kapcsolathelyreállító) technikákat.

Share

Bende Katalin

Várom, …ha nem tud valakit, vagy valamit elengedni az életéből; … ha úgy érzi, párja kihasználja, érzelmi függőségben tartja; …ha spirituális, szellemi téren vannak kérdései; … vagy ha csak „egyszerűen” le akar szokni a dohányzásról.

A következő területeken szereztem még tapasztalatokat: Szorongás, pánikzavar, depresszió, párkapcsolati konfliktusok, családon belüli erőszak, önértékelési problémák, veszteségek (válás, haláleset, munkahely elvesztése) feldolgozása, életvezetési nehézségek.

Share
Feliratkozás RSS - válás csatornájára