Jelenlegi hely

szexuális zavarok

Minden intimitás meghalt a kapcsolatunkban

A férjemmel 8 éve vagyunk házasok, és valami nem működik. Mikor megismerkedtünk, akkor szerette és kívánta a szexet, aztán ahogy teltek az évek, minha nyűggé vált volna, vagy teher. A barátokkal heti kétszer kimozdul és sokszor éjfélig is kimarad, söröznek, beszélgetnek. Ezzel nincs is semmi baj, de ha szexre kerülne a sor, amit szinte mindig én kezdeményezek, és kérdem, ő miért nem, mindig az a válasz, hogy nagyon fáradt. Olyan nehezen, immel-ámmal veszi az egészet. Én nem értem, és hiába probálom megbeszélni vele a dolgot... Vagy nem is tudom...

Share

Dr. Vizi János

dr. jur. dr med. Vizi János jogász, pszichiáter, igazságügyi pszichiáter, szexuális medicina szakember (FECSM)

Kedélybetegségek, szorongásos zavarok, szexuális zavarok stb. komplex kezelése, egyéni és kapcsolati krízisek, pár- és családterápia. Csak felnőtt klienseknek, kivéve kóros szerhasználat, pszichotikus állapotok. Szükség esetén igazságügyi szakértői vélemény készítése, felkészítés igazságügyi elmeszakértői vizsgálatra, peres és egyéb eljárásokra.

Jelentkezni munkanapokon 09-15 óra között a (06-1)317-5684-es telefonszámon lehet.

Share

Már nem élvezem a szexet

Kedves Réka! Ahogy olvastam egy cikket, az én problémám általános. 5 éve vagyok a párommal, össze is házasodtunk, van egy szép közös gyerekünk. Néha nem volt egy hullámhosszon a szexuális aktivitásunk, de türelemmel, sok beszélgetéssel eddig megoldottuk. Most ez nem megy. Kb. fél éve nem kívánom a szexet. Együtt vagyunk, de csak az ő kedvéért, én nem élvezem, és persze észreveszi rajtam. A gondom az, hogy nem tudom az okát. Sokat beszélünk róla, de nem értjük. 3 éve vagyok itthon GYES-en, lehet, hogy a szürke hétköznapokba untam bele? Megoldottuk, beadtuk bölcsibe a kicsit.

Share

Csődöt mondtam...

57 éves férfi vagyok. Feleségem egy éve agyvérzést kapott, már valamennyire felépült belőle - de azóta nem volt köztünk szexuális kapcsolat. A nyáron elmentem egy fiatal prostituálthoz, és sajnos csődöt mondtam. Azt szeretném kérdezni, hogy ennek pszihés oka lehet? Egy kicsit magas a vérnyomásom, lehet hogy mindkettö közrejátszott a kudarcban. Önnek mi a véleménye?

Share

Kísért a gyermekkori abúzus

A kérdésem elég összetett - a gyermekkori abúzus és annak következményei érdekelnének. Nos, kezdem az elején. Gyerekkoromban több abúzus is ért. A legtöbbet sikerült feldolgoznom. Ám a legelsőt, azt sajnos nem. Már felnőtt, kétgyerekes családanya vagyok, de a mai napig itt él bennem. Az érzés nyomja a mellkasom. Hallom a hangját, érzem a szagát. Nem emlékszem mindenre pontosan, bár vannak mozzanatok, amikre nagyon is részletesen emlékszem. Már felnött voltam, mikor villámcsapásszerüen emlékek törtek fel bennem. Kb. két hétig szinte használhatatlan voltam.

Share

Félek, nem jön vissza a tűz

3 hónapja ért véget egy 2 éves kapcsolatom, ami nagyon rossz volt, mert folyamatosan mellőzve voltam, mint ember és mint nő is. Sajnos hittem neki, hogy majd jobb lesz és együtt terveztük szóban a jövőt, de sosem állta a szavait. Nagyon jól tudom, hogy nekem kellett volna előbb kiszállnom a kapcsolatból, de csak akkor tudtam, mikor megtudtam hogy többszörösen megcsalt -  barátnőmmel is és még sok másik lánnyal. Körülbelül ötször-hatszor szeretkeztünk egy évben!!!

Share

Tökéletes a lelki kapcsolatunk - de hiányzik az intimitás

Egy párkapcsolati problémával fordulok önhöz. 22 éves vagyok a párom 27. A kapcsolatunk nagyon jól működik, megvan az összhang, jól el tudunk beszélgetni bármiről, rengeteg időt töltünk együtt, megbízunk egymásban és szeretjük egymást. Viszont az intimitás eltűnt. 7 hónapja vagyunk együtt, és az elején nagyon jól működött köztünk a szex, azonban elkövettem egy hibát (a volt párom egy levelére válaszoltam), ami őt igencsak bántotta, és akkor megrendült bennem a bizalma. Ez előtt tökéletes volt a szexuális kapcsolatunk.

Share

Dr. Csomortáni Zoltán

Klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta vagyok. Doktori disszertációmat a szülői túlvédés jelenségéről és terápiás kezeléséről írtam. Terápiás munkámban pszichoanalitikus, kognitív- és viselkedésterápiás, rendszerszemléletű elemeket ötvözök, fontosnak tartom a mentalizációs (elme-értelmező) és a resztoratív (kapcsolathelyreállító) technikákat.

Share

Párom a fehérneműmet akarja hordani

Tisztelt Szakértő! Egy elég fura kérdéssel fordulok önhöz, remélem, tud segíteni. 24 éves lány vagyok, a párommal 3 éve élünk együtt. A szex terén kiegyensúlyozottnak tartom a kapcsolatunkat, viszont az utóbbi hónapban nem közeledett felém, egyáltalán. Sőt, sokszor volt ellenséges és frusztrált. Tegnap viszont egy csapásra megváltozott. Kedves lett, stb. Annyira megörültem, hogy rögtön rávetettem magam. Tiltakozott, de azt hittem, csak játszik. Ekkor láttam meg, hogy az egyik bugyim van rajta. Mit mondjak, nagyon meglepődtem. Csak pár órára rá tudtunk elkezdeni beszélgetni erről.

Share
Feliratkozás RSS - szexuális zavarok csatornájára