Jelenlegi hely

szexuális élettel kapcsolatos nehézségek

Már az érintésemtől is kirázza a hideg - nyitott házasságot akar

6 éve vagyunk együtt a feleségemmel, abból 3 éve házasak. Van 2 gyönyörű gyermekünk, a kisebbik 1,5 éves, a nagyobbik, a nevelt fiam 9 éves (de úgy nevelem, mintha a sajátom lenne, mert a vér szerinti apja nem tartja vele a kapcsolatot). Szülés óta a párom nem tudja elviselni a jelenlétemet, a fizikai kontaktustól rosszul van. Lényegében már az érintésemtől is kirázza a hideg. Elkezdtünk beszélni ezekről a dolgokról, és azóta a jelenlétemet el tudja viselni, sőt némileg visszatért az élet a normális kerékvágásba, amíg 1-2 m tévolságot tudok tőle tartani.

Share

Tudom, hogy akarom

20 éves lány vagyok, 17 éves koromban vesztettem el a szüzességemet az első barátommal, akivel 2 évig voltunk együtt. Sosem volt vele orgazmusom, de neki soha nem tudtam erről beszélni. Ezután a nálam sokkal idősebb autóvezető oktatómmal bonyolódtam szeretői kapcsolatba (ő családos). Az első együttlétünkkor csak orális szex volt közöttünk és orgazmusom lett, amitől azt gondoltam, ő az igazi. A közösülés ugyanúgy nem jó vele, de az érzéseim mindent felülírtak. Később rávett, hogy próbáljak meg önkielégíteni, és az önkielégítés egyre jobb lett.

Share

A férjem szerint perverzek a vágyaim

Férjem és én 9 éve vagyunk egy pár. Ez alatt az idő alatt 2 gyermekünk született. A nagy 5, a kicsi 2 éves. Férjemmel a kapcsolatunk bensőséges, közös érdeklődési körrel rendelkezünk, sok a közös programunk, elfoglaltságunk. Harmonikus, boldog a családi életünk, egyetlen területet leszámítva - és ez a terület a szexualitás. Már a kapcsolatunk elején is voltak a páromnak merevedési problémái és félelme attól, hogy nem tud teljesíteni az ágyban. Ez sokszor tényleg így is történt, de mi minden esetben meg tudtuk oldani a problémákat, tudtunk beszélni róla.

Share

Kalandokra vágyom, nem éltem még ki magam

22 éves fiú vagyok, és az alábbi párkapcsolati problémával fordulok Önhöz: barátnőmmel egy kicsit kevesebb, mint 4 éve vagyunk együtt. Előre is leszögezném, hogy barátnőmet nagyon szeretem, őszintén, tisztelem, sosem bántottam meg, jó kapcsolatunk van. De van egy olyan problémám, hogy nagyjából egy-másfél éve már más hölgyek iránt is erősen kezdek érdeklődni szexuális téren. Nekem a barátnőm volt a legelső minden szexuális téren és azóta sem csaltam meg soha, senki mással nem létesítettem semmilyen szexuális kapcsolatot életem során. Az érzés bennem egyre erősebb...

Share

Nálam a pornónézés megcsalásnak számít

Szakítás szélén állok párommal (ismét, ugyanaz miatt), nem tudom mitévő legyek. Mikor kimondtuk majd 2 éve, hogy egy pár leszünk, elmondtam neki, hogy nem tetszik, ha pornót néz, amikor itt vagyok neki én, és nincs olyan fantázia/fétis szerintem, amit ne lehetne velem is véghezvinni, csak őszintén el kéne mondani. Tudtam mikor néz pornót, ugyanis olyankor hétvégente elutasított engem, mondván, "fáradt". Egy éve ezt megbeszéltük, megigérte, hogy leáll vele, el is hitette velem fél évig, most pedig nekem kellett kihúznom belőle, hogy újra nézi.

Share

Libidó és fogamzásgátlás?

Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy a párommal 3,5 éve együtt vagyunk, nagyon szeretjük egymást, de sajnos mostanában a libidóm nagyon lecsökkent. 21 éves vagyok, a párom 22. A kapcsolatunk elején napi rendszerességű volt az együttlét, de kb. 1 éve már csak havi 1, nagyon ritkán 2 alkalom fordul elő. A probléma kezdetekor sokat veszekedtünk ezen, mert rossz volt nekem ennyire sokszor elutasítani, neki pedig, hogy elutasítom. Azóta javult a kommunikációnk ezen a téren, és rendesen meg tudtuk/tudjuk beszélni, de a megoldást sajnos még nem találtuk meg.

Share

Jól megvagyunk, kivéve a szexet

Párommal másfél éve ismerjük egymást. Nagyon jól megvagyunk, kivéve a szexet. Heti egyszer, kéthetente egyszer van, mindig én kezdeményezek. Így elfogadtam, már csak azért is, mert előző kapcsolatában mindennap szexelnie kellett. Ezt a heti vagy két hetente egyszeri alkalmat viszont nagyon kevésnek tartom! Próbáltam erről beszélni vele, de nem nagyon lehet! Ugyanakkor tudom, hogy érdekli a szex - tanácstalan vagyok, mit tegyek. A visszautasítást elég nehezen viselem, 10 alkalomból legalább ötször elutasít, általában fáradtságra hivatkozik. Várjam meg, míg ő kezdeményez, vagy mit javasol?

Share

Szexuális problémák

Olyan problémám lenne, hogy van egy barátnőm, a kapcsolatunk 4 éve tart, és az első 3 évben minden simán ment a szexuális kapcsolat terén, de az utolsó évben már nem akarja, vagyis csak majdnem minden 2 hónapban egyszer. Próbáltam vele beszélni arról, hogy mi lehet a gond, hogy én csinálok-e valamit rosszul, vagy neki vannak-e problémái, de mindig azt mondta, hogy nincs semmi gond és hogy szeret. Bárhogy próbáltam megközelíteni, nem sikerült semmit sem kihúznom belőle. Gondoltam, akkor lehet valami stressz vagy vannak gondjai, de semmit nem találtam.

Share

Az is jobb lenne, ha megcsalna

A párommal 2 éve vagyunk együtt. Már több mint 1 éve együtt élünk. Az elején fantasztikus volt a szex. És mindennapos. De körübelül 4 hónapja ritkán közeledik. Ha csináljuk is, rövid és nem elégít ki. Én mindíg próbálkozom nála, de visszautasít. Kb 1 hónapja arra keltem, hogy önkielégítést csinált, ami nagyon rosszul esett. Azóta párszor rajtakaptam, annak ellenére, hogy elmondtam, mennyire megaláz és fáj, hogy inkább azt választja. Csúnyán összeveszem vele mindig, mert hozzám meg nem nyúl. Próbáltam kérdezni, mi a baj, mit hiányol. Esetleg unalmas vagyok, de nem kapok rá választ.

Share

Félegyházy Anna

Félegyházy Anna vagyok, pszichológus. Magánrendelésemen magyar és angol nyelven tartok konzultációkat egyénileg érkezők, párok, valamint családok részére.
Egyéni konzultációk esetében többek közt a következő problémák felmerülésekor várom a jelentkezését:
- hangulati változások
- gyakori fáradtság
- kilátástalanság érzése
- önértékelési problémák
- életvezetési nehézségek
- pályaválasztás kérdései
- egyéb problémák.
Párkapcsolati konzultáció esetében az alábbi helyzetekben tudok segítséget nyújtani:

Share
Feliratkozás RSS - szexuális élettel kapcsolatos nehézségek csatornájára