Jelenlegi hely

személyiségzavar

Még élek és itt vagyok...

A következő kedves kórképekkel rendelkezem:
- érzelmileg labilis személyiségzavar
- bipoláris affektív zavar enyhe és középsúlyos epizódok
- generalizált szorongásból adódó pánik jellegű tünetek
időszakonként
-pszichoakktív szerek okozta deppendencia szindróma
Jelenleg nem járok terapeutához, csak gyógyszert feliratni. Folyamatosan jelentkeznek mellette pánik jellegű tünetek, nehézlégzés, csomó a torokban, felpörgök, lelassulok, pszeudo-hallási hallucinációim vannak. Ami a gyermekkoromat illeti, 12 éves koromban apám által abúzus történt.

Share

Hazugságok, dühkitörések, iskolaváltások, lopás, kihágások, feltételes...

Nos a helyzet, amivel Önhöz fordulok, elég komplex és elég régóta húzódik, így jelen esetben lényegesen leegyszerűsíteném, főként a kérdésemre koncentrálva. Hosszú évek, eleinte érthetetlen dolgok, egyre határozottabban kirajzolódó viselkedésforma... 17 éves fiúról van szó. 10 éves kora óta folyamatosan bajba keveredik, aztán ez egyre súlyosbodott... Rengeteg kihágás, 2 tárgyalás, pénzbírság, feltételes. Befejezett 8 általános, közben és utána rengeteg iskolaváltás. Aztán be nem járás, otthagyás, fekete munka, később fehér munka.

Share

Lehet, hogy személyiségzavarban szenved?

Az a gyanúm, hogy az a lány akivel randizgatok, valamilyen személyiségzavarban szenved, mit tegyek?
Hosszabban kifejtve a történetet, már pár hónapja találkozgatok egy lánnyal, nagyon szimpatikus már az első pillanattól kezdve, és szerintem ez fordítva is igaz, de mégsem sikerült továbblépnünk. Nagyon sok fura dolga van, amiket önmagukban elsőre tipikus női viselkedésnek véltem, de néha úgy érzem, hogy ez több annál.
A legfőbbek:

Share

Tehetetlennek érzem magam

Eléggé el vagyok keseredve. Orvoshoz is járok, borderline szindrómát állapított meg: a tanulással kapcsolatban lenne kérdésem, sokáig magoltam, ami nem volt célravezető... A kórházban mikor bent feküdtem, olvastam Platón dialógusait és észrevettem, hogy sokkal jobban megjegyzem, ha Ő "magyarázza", mint ha egy összefoglalót olvasnék róla. Ezen felül ezer angolszász módszert kipróbáltam, hiába, vagyis
kisebb-nagyobb sikerrel.

Share

Bántalmaz!!

A párommal 3 éve vagyunk együtt. Nagyon jó kapcsolatnak indult, de másfél éve valami megváltozott nála! Ha iszik, egy darabig minden jó. jól érezzük magunkat együtt. A nemi életünk is jó. Csak miután elmegyünk aludni, ő elalszik és az éjszaka kellős közepén bekattan!! Elkezd ütni, rúgni, fojtogatni. Olyan megjegyzéseket tesz rólam, amit józan pillanatában soha nem mondana! Nem tudom, hogy ezt a kapcsolatot meddig lehet így folytatni? Nagyon sokszor adtam már neki esélyt, mert józanul nem ilyen és nem is így ismertem meg! Nem tudom, mi váltja ki nála. Ezért kérem a segítségét.

Share

Nárcisztikus lennék?

Tisztelt Pszichológus! Nagyon sokban illenek rám a nárcisztikus személyiségzavaros személyre vonatkozó jellemzők. De ezt csak a férjemre vetítem ki (valamiért), mások nagyon empatikus embernek ismertek meg (és az is vagyok másokkal). Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudjak a férjemmel is normálisan viselkedni? - (már a válást fontolgatjuk). Illetve miért csak vele vagyok ilyen?

Share

"Munkahelyi ragadozó"

Mit tegyünk, ha diagnosztizálunk a munkahelyünkön egy karakterzavaros, szociopata, rejtett agresszív (esetenként ragadozó agresszív) manipulatív személyt? Ő valószínűleg nem fogja elismerni magáról ezt, és mivel veszélyben érzi magát, így azonnal elkezd falat emelni illetve távol tartani magát attól, akiről sejti, hogy veszélyben lehet az álarca. Mivel rejtett módon manőverezik, csak akkor látható valódi énje, ha túl közel enged magához valakit. De az sem sejthet semmit, még akkor sem, ha alapfokú pszichológiai ismeretekkel bír.

Share
Feliratkozás RSS - személyiségzavar csatornájára