Jelenlegi hely

serdülőkori nehézségek

Mostanában nagyon nehéznek érzem az életemet

Szeretnék egy kis segítséget kérni, mert mostanában nagyon nehéznek érzem az életemet. Előre is elnézést a rossz fogalmazásomért. 18 éves (fiú) leszek idén, a gyerekkoromat nem mondanám rossznak, de a legjobbnak sem. Szüleim elváltak már 10 éve, ami hatással volt a gyerekkoromra. Attól kezdve romlott a tanulmányi átlagom. Mai napig az iskolában nem tudok úgy teljesíteni, ahogyan azt elvárják tőlem, a digitális oktatás következtében meg úgy érzem, hogy minden motivációmat elveszítettem az iskola felé.

Share

Ha elveszem a telefonját, teljesen bekattan és agresszív lesz

Olyan problémával fordulok Önökhöz, hogy a 16 éves lányomat folyamatosan hazugságokon kapom, velünk és a barátaival szemben is. Ha kérdőre vonom, akkor a válasza annyi, hogy "jól van". Rengeteg olyan ismerőse van a közösségi oldalakon is, akikkel soha életében nem találkozott, és olyan dolgokat ír nekik a családról, amik nem valósak. Ez a probléma kb. 2 éve áll fenn, nem tudom, merre tudok megindulni, hogy valaki segítsen. Ha elveszem a telefonját, teljesen bekattan és agresszív lesz. Hova fordulhatok ezzel a problémával, hogy segítséget kapjak?

Share

Gyenge vagyok ahhoz, hogy saját magamon segítsek

Mit tegyek? Állandóan rosszul érzem magam. Nem merem felvállalni magam szociális szituációkban és ismeretlenek előtt. Irigy vagyok mindenkire, stresszhelyzetekben hirtelen felmegy bennem a pumpa, egészen a remegésig, gyomorgörcsig. Nagyon hirtelen haragú vagyok. Úgy érzem, hogy nem ismerem magamat és nem tudok barátokat szerezni, közel kerülni emberekhez érzelmileg, ami sosem volt nekem könnyű egyébként sem. De mióta középiskolás lettem, rosszabbodott a helyzet. Vagy lehet, hogy csak akkor vettem észre a dolgokat és nyílt ki a szemem, mikor közeget váltottam.

Share

Szeretnèm visszakapni a lányomat

19 éves a legkisebb lányom. 13 éve váltam el, azóta egyedül nevelem őket, van még két nővére. A gond többrétű. Van egy testképzavara, lefogyott, de most is. Azóta lettek barátai. Innentől, ahogy betöltötte a 18. évét, megy, csavarog. Idegen fiúnál aludt már, rendőrsèg is kereste, nem tudtam róla 2 napig. Az apja engem hibáztatott, holott sose kèrdezte, mi van vele. Kicsit lenyugodott, de most megbukott a töri érettségin. És nem èrtem... hiszen olyan okos, felsőfokon èrettségizett matekot, biológiát és etikàt. De most egy hete nincs szinte sose itthon, a barátnőjével van szinte mindig.

Share

Valószínűleg vonzódik a fiúkhoz

Pár hét múlva 14 éves lesz a fiam. Néhány hónappal ezelőtt előállt a meleg-témával, de ellenkezik, hogy ő nem az és nem akar az lenni. Voltak előzmények elmondása szerint, pl. pornófilm- nézés. Az egész napját ez tölti ki, hogy ilyen gondolatai vannak, hogy nem akar az lenni. Gondolom én, valószínűleg vonzódik a fiúkhoz, csak nem meri saját magának bevallani, vagy miért ezzel foglalkozik egész nap? Bántja a dolog. Voltunk pszichológusnál és pszichiátereknél. Egyik azt mondta, semmi baj, csak ne nézzen ilyenfajta filmeket, a másik azt mondta, gond van, és más probléma is lehet.

Share
Feliratkozás RSS - serdülőkori nehézségek csatornájára