Jelenlegi hely

serdülőkor

Hogy mondjam el, hogy már nem vagyok szűz?

17 éves lány vagyok, anyukámmal nagyon megromlott a kapcsolatunk. Sokszor összeveszünk és kiabálunk egymással. Éppen a kamaszkoromat élem, tudom, hogy nehéz velem, és próbálok mindig az ő kedvében járni, de néha nekem is elegem van. És ahhoz képest, hogy kamaszodom, nem is csinálok olyan nagy ”bűnöket”, mint a kortársaim. Eddig két barátom volt, és azok se csak egyfajta 'futó kalandok' voltak, mert az első barátommal 15 évesen jöttem össze és másfél év után szakítottunk, megromlott a kapcsolatunk. A második fiúval még mindig együtt vagyok, tegnap volt 5 hónapja.

Share

Túlságosan érdekli a szex

Kislányom áprilisban lesz 15 éves.
Feltűnően szép lány, tisztában is van ezzel a tulajdonságával és sok fiú legyeskedik körülötte. Jó gyerekem, jó tanuló, segítőkész, nem csavarog, nem bulizós, nem iszik, nem cigarettázik, mint sok vele egykorú leány. Ami mégis aggaszt, hogy túlságosan szex-orientált. Napi szinten felhozza témának, szinte folyton erre lyukad ki kettőnk beszélgetése, és barátnővel is ez a fő téma. Azt az érzést kelti, hogy ő már nagyon nyitott lenne egy kapcsolatra, amiben a szex is jelen van. Én ezt túl korainak vélem. Kérem, írja meg, mi erről a véleménye.

Share

Felzaklatott, hogy hallottam anyámékat...

13 éves lány vagyok. Én is hallottam anyámat és annak élettársát, engem nagyon felzaklatott, mert még nem hallottam őket. Örülök, hogy boldogok, csak meglepődtem. Apukámtól 4 éves koromban költöztünk el. Anya élettársához most költöztünk ide. Új még nekem ez a helyzet, a ház, meg minden. Mostanában emiatt  fülhallgatóval alszom. De ez nyílván nem tesz jót a hallásomnak, a fülemnek sem, hogy minden este benn van a fülemben. De nem tudok mást kitalálni. Az én szobám és az ő hálójuk pontosan egymás mellett van, és a falak is vékonyak.

Share

12 éves és ismeretlen férfiakkal chatel...

Súlyos problémám van a lányommal. 12 éves és ismeretlen férfiakkal chatel. Elvettük a telefonját, de szerzett az iskolában másikat. 18 évesnek adja ki magát és szexuális kontaktot akar létesíteni. Előfordult, hogy egyszerre 15 férfival beszélt. Próbáltunk mindent, de nem
jutottunk semmire. Hazudik folyamatosan. Nem akar tanulni. Annyit még hozzáteszek, hogy szerető családban él. Mindent megadunk neki. Mitévők legyünk?

Share

Nem akarok eltűrt személy lenni

11 éve szétváltak a szüleim, van egy 18 éves és egy 8 éves fiútestvérem, egyedüli lány vagyok, 15 éves ... Vagyis hát igazából édesanyám 10 éve összeköltözött egy férfival és lelkileg gyilkolnak. Jártam folyamatosan pszichológushoz, de nem segített, és igazából az édesanyámat nem nagyon érdekelte, hogy mi van velem és a testvéremmel, csak az öcsénkre koncentrált. Teljesen összeomlottam 14 éves koromban (1 éve).  Beutaltak pszichiátriára, ahova édesanyám ugyanúgy nem visz el. 3 alkalommal elvitt, aztán dolga akadt. A párjával és a gyerekeivel nem jövök ki.

Share

Királyné Szentkuti Katalin

Királyné Szentkuti Katalin pszichológus, pár- és családterapeuta-jelölt vagyok. 2009-ben diplomáztam az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, szervezet- és tanácsadás pszichológia szakirányon. Kiegyensúlyozott párkapcsolatban élek építészmérnök férjemmel. Jelentős tapasztalatom van az alábbi területek/problémák kezelésében: kamaszkori önértékelési zavarok, önbizalomhiány, iskolai bántalmazás, munkahelyi stressz, munkahelyi mobbing, vezetői kommunikáció- és identitástudat-fejlesztés.

Share

A fiam úgy gondolja, hogy meleg

14 éves fiam úgy gondolja, hogy meleg, már másodszorra hozza fel a kérdést . Nem tudom, hogy reagáljak, mit mondjak neki.  Ha kell, én minden gond nélkül el tudom fogadni, de sajnálnám őt, mert úgy érzem, a társadalom nem fogadja ezt el. Viszont erősíteni sem szeretném benne ezt az érzést, mert azt olvastam, hogy ebben a korban ez még nem biztos. Ő a korához képest magas nagyfiú, már legalább 2 éve mutált, 3 bátyja van.Viszont, hogy az apja, hogy fogja elfogadni, azt nem tudom. Előre is köszönöm tanácsát.

Share

Konfliktushelyzetben kiabál, csapkod

Tisztelt Szakértő!
12 éves kislányom viselkedésével kapcsolatban szeretném segítségét, véleményét kikérni. Kb. ½ éve kezdett el meg változni, kiabál, csapkod, amikor valamilyen konfliktushelyzetbe kerül.
Negatív tartalmú képeket, idézeteket oszt meg az Interneten. Egyik összeveszésünk után (nem rakott rendet többszöri kérésre sem, ezért elvettük a telefonját), összekaristolta tűvel a kezét.

Share
Feliratkozás RSS - serdülőkor csatornájára