Jelenlegi hely

pszichoterápia

Szégyellem, hogy így érzek

Egy évvel ezelőtt kezdtem el terápiára járni. A terápia segítségével sikerült felderítenem betegségem lelki okait. Úgy érzem, sokat fejlődtem, ám egyvalami még mindig bánt, és úgy érzem, csak rosszabb lett attól, hogy beszéltem róla. Lelkileg bántalmazó környezetben nőttem fel, és mindig hasonló partnereket választottam. Volt valaki, akivel jegyben jártam, eleinte mesébe illőnek tűnt a kapcsolat, majd kezdődtek a hazugságok, manipuláció, hűtlenkedés, az önbizalmam lerombolása és rengeteget kiabált velem. Ebben az időszakban még a bántalmazó családtag is az életem része volt.

Share

A tükörben idegennek éreztem magam

Csináltam egy pszichoterápiát, ami nem jól alakult. A terápia hatására szétestem, több ülès után  elkezdtem melegséget érezni a mellkasomban, majd megváltozott az identitásom, úgy éreztem, hogy meleg vagyok... Belenèztem a tükörbe és idegennek éreztem magam. Magamat láttam, de mégis idegennek éreztem magam... Aztán egy-két nap után nézegettem a telefonomban a képeket  és megláttam a gyerekkori képem, és láttam egy villanást és mintha gondolatban azt mondtam volna, hogy meg ne tedd... Másnap reggel mentővel vittek kórházba, ahol poszttraumàs stresszt állapítottak meg.

Share

Mit adna nekem a terápia?

20 éves fiú vagyok. A szexuális abúzustól  kezdve a legnagyobb önbizalomhiány, önértékelési, önbecsülési problémák, depreszió és falászavar, tanult tehetetlenség, szorongás, a legnagyobb önutálat, a rossz minták - és még sorolhatnám. Ezek mind jelen vannak az életemben. Kérdésem a pszichotreápia, mert ezt csak azzal lehet megoldani. Egy terápia, ami nálam elég hosszú lesz, és eddig sajnos csak a pénz tart vissza attól, hogy terápiába menjek. Mit adna nekem, mennyire és hogyan változnék meg, mennyire hatásos, mennyire ad felismeréseket és mennyire zökkent ki érzelmileg?

Share

"Féltem, hogy bolondnak néznek"

Járok pszichológushoz már 4 éve - eleinte szorongásos, szociális fóbiával, az utóbbi 4-5 hónapban félelemérzet, pánikzavar is kialakult. Relatíve oktalanul jártam mindenféle kivizsgálásokra, attól tartva, hogy valami komoly bajom van, bár tüneteim is voltak, illetve 3 egymás utáni napon voltam SBO-n, ebből az első alkalommal bent tartottak viszonylag alacsony káliumszint (2.9 mmol) miatt, ezen kívül minden vizsgálat negatív lett.

Share
Feliratkozás RSS - pszichoterápia csatornájára