Jelenlegi hely

pszichoszomatikus zavarok

Szita Bernadett

Elsősorban stresszhez, traumákhoz társuló, szorongásos és pszichoszomatikus jellegű zavarokkal foglalkozom. Fő szakterületem a krónikus betegségek, terhesség, vetélés, koraszülés, meddőség kapcsán jelentkező problémák kezelése, amelyhez szakmai hátteremet 2011-óta a Semmelweis Egyetem biztosítja. Munkám során elsődleges szempont az empatikus, elfogadó légkör megteremtése, és a hatékony, bizonyítékon alapuló pszichológiai módszerek alkalmazása.

Share

Dr. Szalai Tamás Dömötör

Szalai Tamás vagyok, tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta, evészavar és pszichoszomatikus zavar specialista. Klinikai és egészségpszichológia szakirányon, majd (krízis)tanácsadó szakpszichológusként végeztem. Mentális egészségtudományokból, a kötődést és az evészavarokat kutatva doktoráltam. Módszerként rendszerszemléletű családterápiát, stresszkezelést, NLP-t, IPT-t, mediációt és relaxációt tanultam.  

Share

Csapdahelyzetben - beteg gyerekkel külföldön

Hónapok óta válságos helyzetben érzem magam. 42 éves vagyok, 6 es fél éve külföldön élek, 2 gyerekem van, az egyikük krónikus beteg. A 7 éves veseelégtelenségben szenved, egy újszülöttkori szepszis tönkretette a veséjét. Jelenleg dializálni kell, új vesére várunk.  A problémám egy része ebből fakad. Nagyon nehezen viselem a betegséget, gyakorlatilag hét éve másról sem szól az életem, csak a kórházról. Rengeteg időt töltünk/töltöttünk ott, és sajnos a betegsége miatt ez a jövőben is így marad, ráadásul még az életéért is folyton aggódhatunk, mert egy

Share

Az egész csak a fejemben történik?

22 éves lány vagyok. A problémám az lenne, hogy fiatal korom ellenére már 5 hasi műtéten vagyok túl, melyből 4 az elmúlt 3 évben történt. Legtöbbször a problémát az újra kialakult bélösszenövések okozták, és ez a dolog olyan, hogy minél többször nyúlnak bele az ember hasába, annál valószínűbb, hogy kialakulnak. Az utóbbi időben azon kapom magam, hogy bármi furcsát érzek, egyből rákeresek az interneten, és elkezdek rettegni, hogy újabb műtét vár rám.

Share

Szkotniczky Péter

Ha úgy érzi, kapcsolatuk kiüresedett; ha egyre több a veszekedés vagy a másik végletben élnek: határtalan némaság jellemzi a kettőjük kapcsolatát; ha krízist érez a kapcsolatban; megcsalás esetén; ha gyermekeinél lép fel viselkedési vagy egyéb probléma; ha már régóta keresi társát, de valahogy soha nem sikerül…

Share

Majoros Andrea

A magánrendelésem mellett egészségügyi intézményekben végzek gyermekterápiákat különböző gyermekkori tünetek esetén (pl. szorongások, pszichoszomatikus tünetek, alvásproblémák, vizelet- és széklettartási problémák,  magatartásproblémák)

A fenti tünetek kezelésére gyakran javaslom a családterápiás formát.

A bejelentkezéseket telefonon és e-mailben várom.

Share
Feliratkozás RSS - pszichoszomatikus zavarok csatornájára