Jelenlegi hely

párkapcsolati problémák

Miért akar az ember szívből élni?

Miért akar az ember szívből élni ahelyett, hogy gondolkodna? Én úgy látom, hogy manapság az emberek próbálnak szívből élni. Évszázadok óta próbálnak betartani bizonyos erkölcsi szabályokat, melyeket saját maguknak állítanak fel, és amiket természetesen újra és újra megszegnek, ha érzéseik másfelé vezetik őket - gondolok itt pl. házasságtörés, vallási szabályok vagy munkahelyi etikett megszegése stb. Miért állítanak fel olyan szabályokat az emberek, amiket utóbb nem képesek betartani, avagy miért állítanak fel olyan szabályokat, amiket be tudnak tartani?

Share

Van jogom tudni, hol volt és mit csinált a férjem?

A házasságom, a családi kapcsolatunk megsínyli a következő problémát mostanában, és nem tudom, hogy mit tegyek. A férjem soha nem járt el szórakozni, tavaly október óta viszont hetente egyszer elmegy, de nem ez a probléma, hanem az, hogy nem mondja meg, pontosan hol volt, és mérges lesz, ha kérdezek róla (normális stílusban, nem veszekedve). Van, amikor egy barátjával megy el, akit már bemutatott annak feleségével együtt (szimpatikusak), és van, amikor azt mondja, hogy ő maga megy, senki más.

Share

Kevés vagyok neki?

A párommal lassan egy éve vagyunk házasok. Mióta a jelenlegi munkahelyén dolgozik, szinte csak aludni jár haza: hazajön, és alszik, vagy tévézik. Nagyon ritkán mozdulunk ki, és ez engem bánt. Beszéltem már vele is erről, azt mondja fáradt, meg a kicsi lakásban - ahol lakunk - nem lehet mit csinálni mást. És újra és újra ez a válasza. Ez lenne a normális és csak nekem nagyok az elvárásaim?

Share

Dr. Kiss-Vincze Veronika

Szakterület: 

Az Imediation keretében mediátorként párkapcsolati és családi konfliktusok (testvérek, szülő-gyerek, mozaikcsalád) feloldásában, valamint a válás békés úton történő rendezésében segítem klienseimet. Abban támogatom őket, hogy kialakítsák a számukra legmegfelelőbb megoldást, hiszen a saját ügyükben ők a leginkább kompetensek. A mediáció a hatékony konfliktuskezelés módszere, ahol végre mindkét fél esélyt kap arra, hogy végighallgassák.

Share

EJTK Pszichológiai Terápiás Központ

A pszichológiai segítségnyújtás számunkra szenvedély és küldetés. Pszichológusaink, pszichiátereink, családterapeutáink új szobákkal bővülő budai rendelőnkben minden korosztályt fogadnak. Egyénre szabott módszerrel dolgozunk klienseink sajátosságaihoz, szükségleteihez igazodva. Segítünk a szakemberválasztásban. Amivel fordulhatnak hozzánk: magatartászavarok, figyelemzavar, depreszszió, szorongásos zavarok, autizmus, pánikbetegség, válás – gyász kapcsán jelentkező nehézségek.

Share

Chrisztó Zita

Pszichológus diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem, ahol jelenleg doktoranduszként folytatom az akadémiai munkát. A kutatásban megszerzett tudást a gyakorlatban hasznosítom, e két terület alkot számomra egy egészet. Úgy gondolom, testünk ápolása mellett elengedhetetlen a lelkünket is ápolni, figyelni rá. Gyakran csak akkor fordulunk saját belső világunk felé, amikor egy nehéz élethelyzet erre kényszerít minket, azonban megfelelő segítséggel ezekből a helyzetekből lehet igazán nagy fejlődést elérni.

Share

Csiby Ágnes

Amikor valami rossz történik, három lehetőséged van: hagyod, hogy meghatározzon téged; hagyod, hogy tönkretegyen, de hagyhatod azt is, hogy megerősítsen.

Magánemberként és pszichológusként örök optimista vagyok. A legnehezebb helyzetekben is megtalálom azt, aminek örülni lehet és segítek a páciensnek olyan szemléletet megtalálni, hogy a mindennapokban, a küzdelmek vagy napi bosszúságok ellenére is jól érezze magát.

Share

Füzes Fruzsina

Fontosnak tartom, hogy másokon – legyen az barát, ismerős, vagy gondban lévő bármely ember – professzionálisan, szakemberként is segíteni tudjak. Ezért képeztem magam az elmúlt tíz évben a pszichológia tudományának különböző területein, jelenleg pedig az Esztergomi Hittudományi Főiskola végzős hallgatójaként teológiát tanulok.

Share

Kellek-e neki igazán?

Barátnőmmel fél éve vagyunk együtt. A múlt hónapban elromlott minden, szakítottunk, de mindketten adtunk még egy esélyt a másiknak. A fő problémám, hogy semmiféle vonzódást nem tapasztaltam tőle - egy egyszerű "szájrapuszinál" többet, hogy odabújna hozzám vagy ő ölelne meg. Ez nagyon ritka és én ezt hiányolom nagyon. Beszélgettem vele erről és elmondtam neki a problémámat, de a válasza mindig annyi, hogy ő pedig próbálkozik. Még problémám, hogy szerintem kevés időt szán rám. Én pesti vagyok, ő vidéki, és 2 órát utazik, hogy bejusson.

Share

Zavaró múlt

Barátnőmmel fél éve vagyunk együtt. Eléggé dinamikusan épülő kapcsolat volt az első két hónapban, aztán elindult a lejtő. Kiderült, hogy eléggé kalandos szexuális életet élt (szeretője volt házas férfinak, 20 évvel idősebb partner, és rengeteg apró kaland). Még befogadott a lakásába egy srácot is, akinek kiadta az egyik szobáját. Előttem tagadta, hogy lett volna köztük bármi is, de véletlenül kiderült, hogy hazudott nekem. (Persze amúgy valamiért fontos volt az, hogy én "jóban" legyek ezzel a sraccal.) Ez volt a kezdete a hanyatlásnak, hiszen elkezdtem kutakodni.

Share

Bogdán Brigitta

Transzperszonális szemléletű diplomás pszichológus és életvezetési tanácsadó vagyok, ezen belül munka- és szervezetpszichológus M.A., tanácsadó szakpszichológus krízistanácsadás szakirányon, life és business coach, társadalmi tanulmányok B.A. szakelőadó, illetve személyközpontú tanácsadó jelölt.

Share

Bimbó Melinda

Pszichológusi oklevelemet az ELTE-n, klinikai szakpszichológusi szakképesítésemet a SOTE-n szereztem. Azokat az embereket tudom magánrendelés keretében fogadni, akik szeretnének változtatni az életükön, és akik meg akarják érteni, hogyan alakítják ők maguk társas kapcsolataikat. Amikkel hozzám fordulhatnak: önismereti kérdések, szorongásos problémák, párkapcsolati zavarok, veszteségek, önértékelési gondok, felnőtt szerepekkel kapcsolatos bizonytalanságok, döntéshelyzetek.

 

 

Share

Se veled, se nélküled - elköteleződési problémák

Sajnos egy se veled, se nélküled kapcsolatban vagyok, és nem tudom, mi tévő legyek. Nagyon szeretem a párom, ő is nagyon szeret, csak neki elköteleződési problémái vannak. 38 éves lesz, és még nem tudja, akar-e gyereket, családot - én 27 vagyok, és nagyon szeretnék már... illetve két-három éven belül. De ő nem tud választ adni arra, hogy igen, ő is akar, majd 5 év múlva mondjuk. A másik, hogy elég gyerekesen él, még most is a haverok a fontosak minden hétvégén, velük akar menni szórakozni, inni.  Most szétköltöztünk, de elszakadni nem tudunk egymástól, több mint két éve együtt vagyunk.

Share

Szeretnék ÉLNI - együtt azzal, akivel szeretjük egymást

A párom pánikos-szorongásos, tele félelemmel szinte mindentől, ami az életben történhet. A megélhetése biztosított, tehát dolgoznia nem kell. Az én félelmem pedig az, hogy lehetséges-e értelmes, jó életet élni olyannal, aki így be van zárkózva - ugyan mondja, hogy szeretne változtatni, de nyomát nem nagyon látom. Nincsenek közös programjaink kettesben, csak a baráti-haveri

Share

Oldalak

Feliratkozás RSS - párkapcsolati problémák csatornájára