Jelenlegi hely

párkapcsolati nehézségek

Szekeres Kristóf

Szakterület: 

Pszichológusként a több éves tapasztalatomat felhasználva célom, hogy az Ön előrelépését, fejlődését segítsem. A kliensemben egyszerre látom a személyt és a hozott problémát.

Várom szeretettel Budapest belvárosi rendelőmben. Jöjjön el, találjuk meg együtt a kiutat a nehézségeiből!

Share

1400 kilométer van köztünk...

Idén nyáron megismerkedtem egy fiatalemberrel, aki két évvel idősebb tőlem. A napok múlásával nagyon beleékelődtünk egymás életébe, és azóta se töltöttünk úgy el akár egy napot is, hogy ne írjunk a másiknak. Közel három hónapos online beszélgetés után sikeresen összehoztunk egy találkozót, melyen mind a ketten úgy éreztük, mintha már nagyon régóta ismernénk egymást, és erős vonzalom is volt kettőnk között. Az idő múlásával egyre jobban megszerettük egymást. Nagyon sok dologban egyezünk, legyen az hozzáállás a dolgokhoz, ízlések, reakciók.

Share

Túlságosan akarok valakit, ezért nincs senkim

Én most egy olyan helyzetben vagyok, hogy túlságosan akarok magamnak valakit és ebből kifolyólag nincs is senkim. Most úgy érzem közben, hogy nem tudnék párkapcsolatban élni, mert kicsit magam alatt vagyok, és nem hinném, hogy a kapcsolat gyógyír lenne. Ahhoz magamban kellene rendet rakni és a harmóniát megtalálni. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám ezt a ragaszkodást a kapcsolathoz elengedni? Ne mástól függjön a boldogságom elsősorban, hiszen egyedül is jól kell hogy érezzem magam. Eddig nem sok párom volt, és persze jó lenne valaki - viszont nehéz számomra.

Share

Önmaga akar lenni kicsit

23 éves egyetemista lány vagyok, a barátom is 23 éves, akivel 1 év 3 hónap után szakítottunk, azt mondja, jó neki most egyedül. Gimnáziumban osztálytársak voltunk, nekem már akkor is tetszett, de neki akkoriban is volt barátnője. Úgy hozta az élet, hogy ugyanarra az egyetemre kerültünk, neki még megvolt az előző kapcsolata (ami 4 évig tartott), nekem is volt párom. Az előző két barátnője megcsalta, ahogy engem is a volt barátom, és tavaly májusban összejöttünk. Róla tudni kell, hogy 16

Share

Virtuális szerelem vagy csak "nyelvtanulás"?

A páromra skypeon ráírt egy külföldi lány, aki már az első üzenetei között a szerelmet emlegette, nyilván nagy volt az öröm a párom részéről, mert így legalább használhatta nyelvtudását. De egyre érdeklődőbb lett a csaj, azóta naponta beszélnek, mindennap küld neki képet magáról és videóchateltek is, hogy biztosan tudja, nem kamu a másik fél. Persze én ezen kibuktam és azóta folytonos a bizalmatlanságom, gyanakvásom. Este, lefekvés előtt míg én mellette fekszem, órákig beszél vele, sokszor elfordulva tőlem...

Share

Ő volt az első

Eléggé fiatal voltam, amikor megismertem azt a férfit, akit teljesen más megvilágításban láttam. Amikor először megláttam, már akkor nagyon tetszett. Amolyan szerelem első látásra. Nem tudtam igazán a nevét, de a testvérétől megkérdeztem és elárulta. Másnap félszegen, de ráírtam azon a bizonyos közösségi oldalon. Eléggé elbeszélgettünk. Majd egy pénteki buliban találkoztunk másodjára. Megcsókolt. És táncolt is velem. Eléggé mámoros hangulatban voltunk. Azt mondta, túl fiatal vagyok hozzá. Én 16 voltam, ő pedig 23. Majd valahogy mindig ott ragadtunk le, hogy találkoztunk.

Share

10 éves koráig lányruhában járatták

A páromat 10 éves koráig lányruhában járatták, női néven szólították és sminkelte a nővére!! Ezt elmesélte - kicsit furcsáltam, de csak egy "az durva" félmondattal letudtam. Viszont furcsa dolgokat vettem észre. Nem csókolóztunk egyszer sem, nem élvezi és nem kezdeményezi a szexet, és sokat gügyög! Sosem dicsért meg, hogy jól nézek ki, vagy nem mondta, hogy hiányoztam neki, semmi. Nagyon gazdag vállalkozó, egy nálánál 10 évvel idősebb  nővel élt hosszú ideig, akit nagyon dominánsnak mondanak.

Share

Nem tudja a gyerek előtt felvállalni, hogy van valakije

Párommal 9 hónapja vagyunk együtt, én 31 éves vagyok, ő 39. Három évvel ezelőtt véget ért a házassága, amiből született egy lánya, aki most 12 éves múlt. A gyermek az anyjával és annak új élettársával él jelenleg. Mielőtt mi összejöttünk, a kislány úgy döntött, hogy elköltözik az apjához. 3 hónapig lakott az apjával, de aztán végül az édesanyja mellett döntött. A költözést megelőzően a kislány minden hétvégét az apjával töltötte, azonban miután mi összejöttünk, a párom azt kommunikálta a kislánynak és a volt feleségének, hogy 2 hetente tudja ezentúl vállalni a hétvégéket.

Share

Tanácstalan és tehetetlen vagyok

A történetem az elején kezdem, hogy minden tisztán érthető legyen. 20 éves egyetemista, önbizalomhiányos lány vagyok. Családi hátterem is elég rossz, apukám új élettársának a lakásában éltem 2016 tavaszától, ahol saját szobám igazából nem is nagyon volt. 2016 nyarán kezdtünk komolyabban alakulni jelenlegi párommal, ám én hiába kedveltem őt nagyon, mivel tudtam, hogy ősztől mindketten más városban folytatjuk majd tanulmányainkat, szinte az ország két végén. Ám Ő nem

Share

Még mindig "anyu kicsi lánya"

Röviden összefoglalva egy 30 éves lányról, a páromról van szó, akivel nemrégiben összeköltöztünk. 9 hónapja vagyunk együtt, s több dolog okozott nehézséget a kapcsolatunkban az idők folyamán. Tudni kell róla, hogy az anyukájához nagyon hű, szerintem nem azért, mert felnéz rá, hanem mert nem képes elszakadni tőle, talán a neveltetés miatt, anyu szent és sérthetetlen, mindig segíteni kell neki, akár este 10 óráig is, közben sosem beszélnek egymással lelki témákról. Ez az egyik kérdéses dolog. A másik, hogy elég lengén bánik a férfiakkal, ezt ő teljesen

Share

Lazán kezeli a kapcsolatot és lazán kezel engem

Leszbikus nő vagyok. Párkapcsolatban élek egy biszexuális lánnyal, a bizalmam ingatag a sok férfiismerőse miatt, akik gyakorta bókolnak neki Facebook-on a kapcsolatunk kezdete óta.  Nem vagyok szerelmes, DE úgy érzem, szükségem van a szeretetre, emiatt már háromszor megcsaltam. Mindhárom nő jóval értékesebb volt, és több szeretetet kaptam, mint tőle, DE mégis fáj, hogy ő nem szeret és úgy érzem, nem vagyok neki elég jó... Mivel tudnám pótolni a "szeretetet", amit egy másik ember nyújt? Idézőjelesen írtam, mert a valóságban is idézőjeles szeretet az, amit kapok tőle.

Share

Komolyak a tervei, de kevés törődést kapok

Húszas éveim végén járó lány vagyok. Van egy párom, aki komoly terveket szövöget velem. A probléma az, hogy elkezdett külföldön dolgozni, és bennem nem alakult még ki az a bizalom, ami kellene egy ún.távkapcsolathoz. Sokat veszekszünk, idegileg labilissá váltam. Úgy érzem, nem szeret engem igazán, mert nem sokat hiv fel, nem mutatja/mondja, mennyire hiányzom. Mondjuk ő nem az a panaszkodós ember, ahogy ő mondaná... én mégis igényelném ezt, vagy néha egy kis szerelmes sms-t. Egyedül érzem magam, mintha porosodnék egy polcon ebben a kapcsolatban.

Share

Tényleg igazán szeret?

Nem tudom hova tenni a kapcsolatunkat. 2 éve vagyunk együtt, 2 hetente találkozunk a távolság miatt, egyetemisták vagyunk és azok is leszünk még legalább 3-4 évig. Kiemelném, hogy csakis 2 hetente találkozunk, de akkor több napra, 3-5 között, ahogy időnk adja. A 2 hét között a barátaival is találkozik. Ha felvetem, hogy találkozzunk következő héten is, ő nem annyira szeretne, mert mást is csinál. Velem sokkal többet találkozik, mint a barátaival, ez tény...

Share

Oldalak

Feliratkozás RSS - párkapcsolati nehézségek csatornájára