Jelenlegi hely

párkapcsolati krízisek

Nem akartam semmit elsietni, nem mondtuk ki, hogy ez egy felvállalt kapcsolat

2016 nyár végén találkoztam a férfival (40) közös baráti társaságunk révén. Már ekkor kifejezte szimpátiáját. Teltek a hónapok, s kapcsolatunk egyre szorosabbá vált, mégis inkább barátságként értelmezve, de a szikra mindig is ott volt. Ahogyan megismertem, jószívű, kedves ember, emellett viszont éreztem, hogy sokszor nagyon zárkózott és részben "sérült" a lelke. Mindezek ellenére nagyon kötődött hozzám, én is hozzá, az önbizalomhiányom miatt mégsem tudtam elhinni, hogy ő tényleg engem akar.

Share

Jogos lenne részemről a szakítás?

Az a problémám, hogy megromlott a kapcsolatom a párommal. Szeretjük egymást, de nem tudom jó szemmel nézni, hogy mennyire szeret inni és gyakran ittasan vár haza. Sokat beszéltünk már erről. Ő is belátta, hogy túl sokat iszik, de ő úgy érzi, nem kell lemondani az italról, csak mértékletesebben kell fogyasztania. Januárban megkértem, hogy ne igyon nyárig, különben elköltözöm. Egy hónapig valóban nem ivott, de azóta újra. Egyrészről nagyon gondoskodó ember, másrészt pedig folyton hazudik, rejtegeti előttem, hogy ivott, de már mindig észreveszem rajta.

Share

Mit tegyek, hogy elfelejtsem?

A párommal 3 és fél éve vagyunk együtt, van egy kétéves kislányunk. Én őt nagyon szeretem, mégis a szavait vagy akár bármilyen kis cselekedetét bántásnak veszem. És folyton belekötök... úgy érzem sokszor, hogy nem szeret, szégyell, és ez is kiakaszt.  Az utolsó vitánk abbol fakadt, hogy hazudott nekem arról, hova megy. Elment este egy buliba a tesóimmal, de tudom, hogy nem csal meg, mert végig velük volt. Másnap reggel jött csak haza, ha mertem kerdezni, miért hazudott, hol volt?

Share

Unom, hogy mindig én teperek

A barátommal több mint egy éve vagyunk együtt, de az utóbbi időben nagyon megromlott a kapcsolatunk. Januárban volt az utolsó nagy veszekedésünk, amikor elmondtam neki, hogy nem fogok többet kérni és könyörögni, hogy foglalkozzon velem... Már másfél hónapja semmilyen aktus nem volt közöttünk, nem akarok a szemébe nézni, hozzábújni, nem várom, hogy hazaérjen. Összecsaptak a fejünk felett a hullámok, én 2 hónapja munkát keresek és csak havonta néhány alkalommal dolgozom, ő fél éve dolgozik egy kéthetes projekten, ebből már pénzt nem fog kapni, a munkadíjat részletekben elkérte időközben.

Share

A férjem beleszeretett egy másik nőbe

Én 49 vagyok, a férjem 55, a szerető 69. Mindenki által példás, irigyelt családi életünk volt, gyermekeink 30 és 26 évesek. Soha nem voltak veszekedések, nagyon jó kapcsolatunk volt anyóssal, apóssal. Mint kiderült, a férjem kb. 12 éve csal különböző nőkkel, de most ebbe az asszonyba beleszeretett. Látom, hogy komoly lelki válságban van. 2001 óta vannak potenciaproblémái, azóta a szex szinte csakis az urológus által felírt tablettákkal működik.

Share

Milyen trükkel tudnám elérni, hogy újra a régi legyen?

Szeretnék megoldást találni és tanácsot kérni. Van egy párom, akivel tavaly augusztusban ismerkedtünk meg. Együtt voltunk 2,5 hónapot. Minden szép volt a kapcsolatunkban, semmi gond nem volt köztünk, jól működött minden. Azonban én sajnos túlzásba estem és túl sokat voltam vele, folyamatosan a nyakán lógtam, mikor együtt voltunk. Ő ezt megelégelte és szakított velem. Amíg eltelt a 3 hónap, néhányszor beszéltünk, keresett is. Aztán most találkoztunk és bevallotta, hogy megbánta, amiért szakított velem, ez alatt az idő alatt, ami eltelt, hiányoztam neki és szeretné, ha újrakezdenénk.

Share

Könyörögnöm kellett egy csókért...

Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy nem tudom elflejteni az exemet. Történetünk elég élménydús volt, volt egy komoly betegsége, kórhazban töltött pár hetet, együtt tanultunk újra járni, wc, fürdő, semmi tabu sem volt köztünk, azt követően 2 hónapig a vizelés nehezen ment neki, szex 7 hónapig semmi, de nem is próbalkozott, én hiába próbáltam, vagy legalább beszélni róla, ő háritott, az orvos azt mondta, nem is biztos, hogy helyre jön, én elfogadtam 26 évesen, hogy nem baj, ha nem lesz gyerek, mert ő az igazi.

Share

A hátam mögött flörtölt...

Kedves Réka! Köszönöm kedves válaszát. Ön valóban jól látja, sérült a bizalmamam és az a biztonságérzet, amit a házasságunk jelentett számomra. Azóta is sokat beszélgettünk a férjemmel. Megengedte, hogy elolvassam az összes üzenetét, amit az oldalakon kapott és írt, hogy jobban lássam, mi (nem) történt. Azt láttam, hogy ahol párként regisztrált, ott is csak arról beszélt, hogy engem szeretne nővel látni és ő semmiképp sem akar aktív szereplő lenni a dologban. Ahol nőként volt jelen, ott is csak a nők közötti szexről beszélt, kíváncsiskodott, mi és hogy szokott történni.

Share

Már nincs, akinek szép akarok lenni

Kb. egy hónapja szakítottunk a párommal, aki nem akarta bevallani, hogy megcsalt. Én jottem rá egy közösségi oldal alapján, egy másik lány profilján talált fotónak köszönhetöen. Amikor megkérdeztem a szakítás okát, annyit mondott, hogy az emberek megváltoznak. Kapcsolatunk elején kijelentette, egy dolgot vár el, hogy őszinte legyek, ne csaljam meg. Erre pont ő tette meg ezt. A szakításon már túltettem magam, viszont a hazugságon és megcsaláson nem tudom.

Share

Bárhogy szeretem, ez nekem nem fér bele

43 éves, 3 gyermekes nő vagyok. Férjemmel nagyon szép és boldog házasságban élünk 23 éve már. Nagyon figyelmes, kedves és szenvedélyes velem. Teljesen nyíltan tudtunk mindig beszélni a szexuális vagyainkról, és mindketten nagyon sokat megtettünk azért, hogy
izgalmas maradjon. 3 éve elmesélte, hogy van egy vágya, ami régóta foglalkoztatja, csak nehéz elmondania, de úgy érzi, nekem megnyílhat, mert mindig meg tudtuk beszélni, ami foglalkoztat. Nagyon meglepődtem, amikor elmondta, hogy szépnek találja, ha két nő  szeretkezik, és ez izgató számára.

Share

Nem tudok kigyógyulni a társfüggőségből - mit tegyek?

Világéletemben nagyon ragaszkodó lány voltam, soha egyik páromat se tudtam elhagyni, akármilyen rossz is volt a kapcsolatunk. Én társ nélkül létezni nem tudok, olyankor úgy érzem, hogy semmit nem érek, egy senki vagyok. Nincs kedvem semmihez, nem köt le semmi. 9 hónapja van egy párom, akivel eléggé zavaros a kapcsolatunk. Sajnos mi már egyszer szakítottunk, aztán 1 hét múlva újrakezdtük. Most meg pár napja megint elváltak útjaink, mert egyre jobban eldurvult a helyzet kettőnk közt. Nem tudom, hogy le merjem-e írni, mi is történt pontosan, mert nekem ez nagyon rossz és amíg élek, fájni fog.

Share

Adjam fel vagy küzdjek érte?

Van egy srác, akivel egy éve kezdtünk el randizni, nem lett belőle kapcsolat, pedig jól elvoltunk, de azt mondta, hogy túlerőltettem és nem tudja, hogy jó lenne-e neki ez a kapcsolat, ha kapcsolat lenne. Utána nem találkoztunk, megbeszéltük, hogy jóban vagyunk, nem kerestem, majd ő igen, ebből azt éreztem, hogy van még remény. Egyre többet beszéltünk, mindennapi dolgokról, bizalmasabb témákról is, hülyéskedtünk. Szerettem volna látni. Egy fél éve kb. azt mondta, hogy ha komolyat akarok tőle, akkor ne menjünk bele jobban. Kb.

Share

Lehet valaki magányos egy kapcsolatban?

Túl sokat várnék? Őneki nem fontos minden este és reggel a jóéjt vagy jó reggelt puszi, ő egy sziával képes lerendezni - hogy hihetném el, hogy szeret? Hogy hihetném, ha bújok vagy ölelgetném, puszikálnám, de ő inkább elhúzódik, hogy hagyjam, és amikor azt kérem, hogy öleljen meg, mert olyan egyedül érzem magam, nem teszi, azt mondja, butaságokat beszélek, pedig szeret, tudom - vagyis gondolom, még ha nem is mondja. Mivel azt is lerendezi egy én is-sel általában. Én lennék szeretethiányos vagy tényleg nem kapom meg az alapvető dolgokat?

Share

Elhitette, hogy nem érek semmit, minden az én hibám

19 éves lány vagyok. A barátommal másfél évig voltunk együtt. Az elején nagyon jól indult minden, azonban körülbelül 2 hónap után elkezdődtek a problémák. Féltékenységgel vádolt,l ehordott mindennek amikor csak kedve tartotta. Hetente dobott ki, hetente gondolta meg magát újra. Soha nem tudta beismerni, hogy hibázott, minden felelősséget rám hárított. Mindig én voltam az, aki futott utána, bocsánatot kértem akkor is, amikor nem én hibáztam. A baráti kapcsolataimat lenullázta, mindenben irányítani próbált. Azt éreztette, hogy ami én vagyok, az csak rossz. Nem tisztelt soha.

Share

Oldalak

Feliratkozás RSS - párkapcsolati krízisek csatornájára