Jelenlegi hely

pánik

Dr. Erdélyi Katalin

Pszichoterápiás képzettségemet a Kognitív és Viselkedésterápiás Egyesületben szereztem. A kognitív terapeuták úgy tartják, hogy gondolataink befolyásolják érzelmeinket és viselkedésünket. Pl. ha valaki fél elhagyni az otthonát, valószínűleg veszélyesnek tartja a külvilágot, gondolataiban valamilyen veszély jelenik meg; ha nem mer megszólalni egy társaságban, akkor elképzelhető, hogy nem tartja elég szórakoztatónak vagy okosnak magát (vagyis negatív gondolatok jelennek meg magával kapcsolatban).

Share

Dr. Csomortáni Zoltán

Klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta vagyok. Doktori disszertációmat a szülői túlvédés jelenségéről és terápiás kezeléséről írtam. Terápiás munkámban pszichoanalitikus, kognitív- és viselkedésterápiás, rendszerszemléletű elemeket ötvözök, fontosnak tartom a mentalizációs (elme-értelmező) és a resztoratív (kapcsolathelyreállító) technikákat.

Share

Dr. Kollár János

Klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológusként végeztem, az egyetemen elvégeztem a tanárszakot, pszichológus-tréneri képesítést, majd Hamburgban a zenetudományok doktora címet szereztem meg. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetében tanítok orvostanhallgatókat magyar és angol nyelven. Nevemhez fűződik a magyarországi pedagógusképzésben 2012-ben akkreditált Kollár-módszer (tanulás-és tanítássegítő program) kidolgozása. Eddig öt könyvem jelent meg.

Hiszem és vallom, hogy:

Share

Retteg a póktól, darázstól

Üdvözlöm! Első osztályos, 7 éves a kisfiunk. Eddig is félt a méhecskétől, póktól, darázstól, de nem voltak olyan tünetei, amit 3 hete észleltünk. Voltunk a Vadasparkban kb.3 héttel ezelőtt, és azóta fél, nem szeret egyedül lenni, egyedül fürdeni, fogja a mellkasát, hogy nem kap levegőt és nagyon ver a szíve. Sokára tudjuk megnyugtatni. A Vadasparkban látott a terráriumban pókot, skorpiót, kígyót. Valamelyik este megkért, hogy nézzem át a testét, nincs-e rajta kullancs. Beszéltünk az iskolapszichológussal, heti 1x tud vele majd beszélgetni, de a múlt heti első alkalom elmaradt.

Share

Dr. Szentmiklóssy Margit

Beszédfélelem, beszédjavítás, depresszió, életvezetés, függőségek, gyermekvárás, gyász, kommunikáció tanulása, önismeret, önértékelés, önbizalom-fejlesztés, pánik, párkapcsolat, szorongás, személyiségzavarok terápiája, tanulási problémák, transzgenerációs hatások feldolgozása, trauma, és minden testi, lelki panasz gyógyítása nagy gyakorlattal, tapasztalattal.

Share

Agresszív sofőr

31 éves egygyerekes anyuka vagyok. Még ünnepek előtt történt: jöttünk hazafelé a gyerekkel, és a férjem vezetett. Piros volt a lámpa, megálltunk a belső sávban. Épp hogy váltott zöldre, a hátunknál ledudált, lámpázott egy kocsi, hogy engedjük el, de nem tudtuk, mert mellettünk is volt autó, erre az autós forgalommal szembe megelőzött és elénk vágott, és lefékezett, ki is szállt és nekiállt feljebb. Gyorsan kikerültük, de utánunk jött és próbált leszorítani az útról.

Share

Szkotniczky Péter

Ha úgy érzi, kapcsolatuk kiüresedett; ha egyre több a veszekedés vagy a másik végletben élnek: határtalan némaság jellemzi a kettőjük kapcsolatát; ha krízist érez a kapcsolatban; megcsalás esetén; ha gyermekeinél lép fel viselkedési vagy egyéb probléma; ha már régóta keresi társát, de valahogy soha nem sikerül…

Share

Dr. Gerber Erika

A pszichoterápia - szavak és szavak nélküli beszélgetés - két ember között.

Orvosi végzettségű pszichoterapeuta vagyok. Hosszú évek tapasztalata megerősített a test és lélek öngyógyító erejébe vetett hitemben.

Lelki problémákkal és lelki hátterű testi zavarokkal küzdő emberek pszichoterápiás kezelésével foglakozom. A szakmai alapokat az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Tündérhegyi Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás-rehabilitációs Osztályán szereztem. 

Share

Spronz Péter

Szakterület: 

Felnőttek megkeresését a következő problémák esetén várom: életvezetési nehézségek, depresszió, pánik, szorongás, traumafeldolgozás, gyász, stresszkezelési problémák, alacsony önértékelés, szomatikus panaszok. Az egyéni üléseken túl pár- és családterápiás konzultációkat is tartok kettős vezetés és állandó szupervíziós felügyelet mellett.

Share

Hajdú Judit

Hiszek abban, hogy az emberek képesek arra, hogy jobbá tegyék az életüket és boldogabban éljenek. Ehhez nyújtok segítséget. Munkámban igyekszem feltárni és megerősíteni azokat a készségeket, amelyeknek segítségével elkerülhetőek a múlt csapdái és kezelhetőek a jövő kihívásai, feladatai és problémái.  Képesítéseim: Narratív Terápia (London)  Klinikai Gyermek Szakpszichológus  Családterapeuta  Gyermekpszichodramatista és kiképző  Pszichológia szak

Share
Feliratkozás RSS - pánik csatornájára