Jelenlegi hely

önismeret-önbecsülés

Több személyiségem lenne?

Kedves dr. Bárdos Kata, disszociatív személyiségzavarral kapcsolatosan kérném ki véleményét. 32 éves nő vagyok, és néhány éve már (kb. 5-6 éve) kapok olyan visszajelzéseket, hogy miért mondtam ezt vagy azt... én pedig furán nézek, mert nem is emlékszem, hogy mondtam volna bármit is (az utóbbi időben figyelem ezeket a helyzeteket, és az tűnt fel, hogy ezt követően úgy érzem kicsit, mintha kikapcsolna az agyam, mintha megpihennék, csak úgy magam elé révedve -ilyenkor szokott nagyritkán előfordulni ilyen észrevétel).

Share

Limpár Imre

Credo

Mindig van másik út, mindig tehetünk mást, mint, amit addig tettünk, pont ezért lehetséges a változás. A sorsunkat sokkal inkább mi határozzuk meg, mintsem a sors irányítaná életünk alakulását.

Szakmafilozófia

Eredmény- és célorientált szemléleti keretben, mellébeszélés nélkül, elsősorban jövőfókusszal a megoldásokra, a konkrét ’hogyan?’-okra koncentrálva.

 

 

 

Share

Miért pont ők, miért nem én?

17 éves vagyok, kisebb-nagyobb problémáim adódtak. Barátok, barátnő, siker - egyik se jön össze. Ami lehangoló, nincs önbizalmam, soha nem is volt. Mostanság kerülöm a korosztályomba tartozó embereket. Unalmasnak, bosszantónak, hamisnak találom. Érdekelnek az önfenntartó megoldások, pl. papírbrikettálás, házilag fabrikált napkollektor stb... Azt hiszem, hogy ezekben jó vagyok, de senki se ismerte el soha. Tudok fejben számolni, pl. 655x4 =2620 stb. Érdekelnek a hatványok, azokkal is szeretek számolni... De még sincs önbizalmam.

Share

Dr. Szalai Tamás Dömötör

Szalai Tamás vagyok, tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta, evészavar és pszichoszomatikus zavar specialista. Klinikai és egészségpszichológia szakirányon, majd (krízis)tanácsadó szakpszichológusként végeztem. Mentális egészségtudományokból, a kötődést és az evészavarokat kutatva doktoráltam. Módszerként rendszerszemléletű családterápiát, stresszkezelést, NLP-t, IPT-t, mediációt és relaxációt tanultam.  

Share
Feliratkozás RSS - önismeret-önbecsülés csatornájára