Jelenlegi hely

önismeret fejlesztése

Meggyőződésem, hogy komoly baj van velem

Szeretem fejtegetni, értelmezni magam - a reakcióim, érzelmeim, döntéseim okait firtatni; és van bennem egy érzet, amit nem tudok hova tenni, olyan, mintha nem az enyém lenne, nem tudok hozzá kapcsolódni, "csak van". Egy hűvös, magabiztos meggyőződés azzal kapcsolatban, hogy a létezésem egy hiba, egyfajta anomália; ami ugyan nem rossz, nem ártalmas, de nem kellene hogy legyen. Ehhez a gondolathoz társul egy mélyről jövő bizonyosság, hogy: valami, valahol mélyen bennem, a sejtjeimben hibás. Hogy komoly baj van velem, de fogalmam sincs, mi lehet az.

Share

Bogdán Brigitta

Transzperszonális szemléletű diplomás pszichológus és életvezetési tanácsadó vagyok, ezen belül munka- és szervezetpszichológus M.A., tanácsadó szakpszichológus krízistanácsadás szakirányon, life és business coach, társadalmi tanulmányok B.A. szakelőadó, illetve személyközpontú tanácsadó jelölt.

Share

Hogyan fejleszthető az önismeret?

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az önismeretet önismereti órák nélkül, "természetes" módon hogyan lehet fejleszteni, reálisabbá tenni? (Ezzel együtt az önbizalmat is növelni).  Tanultam autogén tréninget, illetve az imaginációs részét jelenleg tanulom, de ezt leszámítva milyen olyan dolgok vannak, amivel tudom fejleszteni?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Share

Kovács Szilvia

Pszichológusként munkám során az autogén tréninget, mint relaxációs és önismereti módszert tanítom több éve, csoportos és egyéni formában, több budapesti helyszínen. Szakterületem: munkahelyi lelki megterhelések kezelése/kiégés megelőzése, életmódváltás segítése (pl. PCOS kezelésében), relaxáció várandósoknak, stressz kezelés segítő foglalkozásúak és fogyatékkal élőket nevelő szülők, családtagok számára, sportolók regenerálódása.

Share
Feliratkozás RSS - önismeret fejlesztése csatornájára