Jelenlegi hely

magatartásproblémák gyermekeknél

Miért sír, ha énekelünk neki?

Az lenne a kérdésem, mi okozhatja a 3 éves kisfiamnál, hogy sír, ha énekelünk neki, vagy ha magas hangú, lassú éneket hall. 2 éves kora körül kezdődött, akkor csak 3 konkrét dalt nem bírt. Most már mindentől sír... azt mondja, csúnyát énekeltél, anya. Vagy ha a cd-n is lassú zene következik, le kell kapcsolni. de zömében be sem engedi tenni a zene CD-t.

Barbara

Share

Nem fogad szót az óvodában

Az óvónők nem találják meg vele a közös hangot, 3 hét után senkinek sem fogad szót. Alvás közben az ágyon dobálja magát, forgolódik, ugrál. Ha segítenének neki, ellöki a kezüket, az ágyon fekve rugdalja őket. Velünk ilyet sosem csinál. Gyakran fogdossa a kukiját (itthon csak elvétve), szerintem ez valamiféle frusztrációra utalhat. Olyan dolgokat mesélnek róla, amiket elképzelni ugyan el tudok képzelni, de ezeket itthon sosem csinálja.

Share

Dacos és csapongó

Szeptemberben elkezdtük kislányommal a bölcsődét, ahová nagyon könnyen beszokott, szeretettel ment mindig. Hetente háromszor járt, csak délelőtt, hogy legyen gyermek társaságban. A kéthetes karácsonyi szünet óta minden megváltozott. Azóta nem szeret járni a bölcsibe, két hét próbálkozás után ma már inkább nem is vittem.

Share

Lányom rendszeresen hazudik

Tisztelt Szakértő! A problémám a következő. Kiskamasz lányom(12 éves) rendszeresen hazudik nekünk. Elsősorban az iskolai teljesítményeire vonatkozóan. Szerető családban élünk, soha nem bántottuk a gyereket. Ha gond van, leülünk, megbeszéljük. Mindig arra neveltük, ha rossz dolog is történik vele (pl. rossz jegyet kap), szóljon, majd kijavítjuk, valahogy majd csak lesz, minden gond megoldható együtt. Ennek ellenére folyton hazugságon kapom. Letagadja a jegyeit, hazudik, hogy dolgozatot írtak. Beszéltem a tanáraival is, megbeszéltük, hogy ezentúl ők is még jobban odafigyelnek.

Share

Miért leszek annyira dühös?

Kedves Andrea! 3 gyerekes, boldog házasságban élő édesanya vagyok. Mindhárom gyermekünk kislány: 8, 5 és 2 évesek. A középső lányommal kapcsolatban kérdeznék. Ő nagyon intelligens, lényeglátó. Emellett kedves, együttérző. Népszerű, sok barátja, barátnője van. Sok dologban képességei messze meghaladják kortársait. Ugyanakkor van, amiben mintha leragadt volna a bölcsődés szinten. Ezek: öltözködés, cipzár felhúzása, kaki után fenék tisztára törlése, széthagyott játékok helyrerakása, kérdésre gyors, értelmes válasz adása.

Share

9 éves kislányom pornót néz

Kilencéves lányom hetente egy-két alkalommal játszhat a neten. Informatika irányultságos, ezért gondoltam, hogy itthon is kell a gépet használni. Többnyire itt serte-pertélek körülötte és különböző pónis, barbis játékokat látom, hogy játszik. Kb. egy hónapja benéztem a netes előzményekbe, és azt láttam, hogy a valóban gyerekeknek való játékoldalon valamilyen csókolódzós játékot nézett meg. Akkor szóltam neki, hogy semmilyen a témával kapcsolatos oldalt ne nyisson meg egyedül, mert vírus kerülhet a gépre és nem biztos, hogy az ő korának megfelelő képeket fog látni, veszélyes lehet.

Share

Baj van vagy csak egészséges kíváncsiság?

8 éves kisfiam tabletjében olyan képeket találtam, amin ő és a kis barátja van lefényképezve és a kukacukat mutogatják. Megkérdeztem, hogy miért csinálták, de nem tudott választ adni rá. Megbeszéltük, hogy többé nem fordul elő ilyen. Ez kb. 2 hónapja történt. Nemrég pedig a szomszéd kisfiút kérte, hogy vetkőzzön le és ő is ezt tette. Persze amikor rákérdeztünk (mert a másik gyerek elmondta a mamájának, innen tudtuk meg), tagadta, de később beismerte, és sajnos most is az volt a válasz, hogy nem tudja, miért csinálta. Valami baj van nála, vagy ez csak egy egészséges kíváncsiság?

Share

Reggelente nem akar öltözni

Kislányom 3 éves lesz, és reggelente nem akar öltözni. Teljesen kiadja a dühét, ami azt jelenti, hogy alig lehet vele bírni. Próbálom szépen és nyugtatom, de sokszor nem érek el vele semmit.
Ez talán azóta van, hogy dolgozni megyek és őt viszem oviba. Kérdésem az lenne, hogy ez normális reakció és el fog múlni, vagy kérjek segítséget szakembertől. Esetleg milyen módszert ajánl?
Előre is köszönöm a választ.

Tisztelettel: Marika

Share

Majoros Andrea

A magánrendelésem mellett egészségügyi intézményekben végzek gyermekterápiákat különböző gyermekkori tünetek esetén (pl. szorongások, pszichoszomatikus tünetek, alvásproblémák, vizelet- és széklettartási problémák,  magatartásproblémák)

A fenti tünetek kezelésére gyakran javaslom a családterápiás formát.

A bejelentkezéseket telefonon és e-mailben várom.

Share

Hajdú Judit

Hiszek abban, hogy az emberek képesek arra, hogy jobbá tegyék az életüket és boldogabban éljenek. Ehhez nyújtok segítséget. Munkámban igyekszem feltárni és megerősíteni azokat a készségeket, amelyeknek segítségével elkerülhetőek a múlt csapdái és kezelhetőek a jövő kihívásai, feladatai és problémái.  Képesítéseim: Narratív Terápia (London)  Klinikai Gyermek Szakpszichológus  Családterapeuta  Gyermekpszichodramatista és kiképző  Pszichológia szak

Share
Feliratkozás RSS - magatartásproblémák gyermekeknél csatornájára