Jelenlegi hely

kisgyermek alvása

Néha órákon át nem alszik

Segítséget szeretnék kérni. 3 gyermekünk van, 10 és 8 évesek, és egy 21 hónapos kislányunk. A legkisebb gyermekünk is életvidám, mosolygós, kiegyensúlyozott, boldog baba volt, szépen el tudtuk altatni, reggel 7-ig aludt, vagy tovább néha este 8-tól. Átaludta az éjszakát. A decemberi iskolai szünetben rózsaláza volt, nagyon megviselte, azóta néha kezelhetetlen dühkitörései vannak napközben. Guggolva, elvörösödött fejjel üvölt, csorog a nyála, holott az előző pillanatban még játszott. Itt figyelemeltereléssel próbálkozunk, ez általában beválik.

Share

Költözés és babaágy

18 hónapos fiam egyik napról a másikra nem alszik a kiságyban. 2 hete költöztünk új lakásba. A szobáját azonnal felismerte a kis bútorai és játékai miatt. Első pár nap semmi gond nem volt. Szokásos kis "rituálénk" után ugyan kétszer kimászott az ágyból, átölelt, de vissza is ment és lefeküdt. Azóta azonban bárhol (akár a nappali közepén a szőnyegen, vagy a kanapén) elalszik, csak a saját ágyában nem. Megpróbáltuk a szoba átrendezését is, de úgy sem. A kiságy mellett alszik napok óta egy mini fotelágyon.

Share

Gyerekeim altatásával küzdök

Van egy 5 éves és egy 2 éves kisfiam. Nem tudom őket délben elaltatni. Nem tudom, mi lehet a baj. Már az elsőszülöttem altatásával is rengeteget szenvedtem, egyéves korában is. Én lefekszem velük délben, én álmos vagyok,  el tudnék aludni szinte rögtön. Ők nem. Nem hagynak, a kicsi mászkál rajtam, nevetteti a nagyot, aki még szót is fogadna. De a kétévesem sem fogad szót. Kérem, hogy feküdjön le, de nem teszi. Én fogom, leteszem a párnájára fekve a gyereket, de ő felpattan és bukfencezik, ugrál rajtam. 

Share

Alvásproblémák óvodáskorban

A 3.5 éves lányommal kapcsolatban van kérdésem. Babakora óta nehezen alszik el, rengeteget ringattam és éjszakáztam, mire végre elaludt. Éjszakánként többször felkelt, sírt, ivott és aztán altathattam vissza. Körülbelül 1 hónapja alussza át az éjszakát, legfeljebb vizet kér és aztán pár perc alatt visszaalszik, ha ott vagyok mellette. Napközben az óvodában alszik, az óvónő szerint semmi probléma sincs vele. Egyébként egy mosolygós, vidám kislány, aki mindig a csintalanságon töri a fejét. A problémám az esti elalvással van.

Share

Nem hajlandó este egyedül a kiságyában aludni

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 21 hónapos kislányom miért nem hajlandó este egyedül a kiságyában aludni? Jó ideje nincs már rács rajta, nem esik le róla, gond nélkül fel-le mászik róla, azonban 2 hete nem akar egyedül megmaradni benne. Ha én vagy az édesanyja melléülünk/fekszünk, akkor elalszik. Mindaddig a tv-n problémamentesen elaludt, most azonban sem tv, sem éjjeli fény nem segít neki. Csak akkor alszik, ha valamelyik vagy mindkét szülő mellette van. Próbáltuk kideríteni, hogy fél-e valamitől, de nem válaszol, pedig érthetően fogalmaz és a szókincse is korát meghaladó.

Share

Alvás-gondok

Tanácsára, véleményére lenne szükségem 4 éves kisfiunkkal kapcsolatban. 2 és fél éves kora óta az apukával (párommal) alszik. 8 hónapostól 3 éves koráig nagyon erős fogzási fájdalma volt, rengeteg síras és átalvatlan éjszaka kíséretével. A nagyágyban való alvás egyszeri eset volt 2 és fél évesen... de maradandóvá vált... Most a kisfiunk 4 éves. Ragaszkodó, kiegyensúlyozott, kreatív és boldog kisfiúnak tartom. Távol sohasem volt tőlünk, a nagyszülők is nagyon messze vannak. Szeptember óta ovis, könnyen alkalmazkodott, egy hét után megszokta az új környezetetet, embereket, a kis barátokat.

Share

Egész éjjel a karomban alszik

8 éves kislányunk mindig rossz alvó volt. A téli szünet után tanító nénije elment szülési szabadságra, evvel párhuzamosan egy nagyon hajtós tanfolyamot kellett végigjárnom. Kevesebb időt tudtam szakítani rá. Nehezen is viselte. Közben az új tanító nénit nem igazán fogadta el - nagyon erélyes és hangos. Az esti alvás úgy zajlott,hogy elaltattam a szobájában és elmentem a saját ágyamba.1-2 óra múlva már állt az ágy felett. Próbáltam visszavinni, éjjeli lámpát felkapcsolva hagyni, nem volt hajlandó egyedül maradni.

Share

Csak velem alszik

Az alábbi probléma megoldásában szeretném a segítségét kérni. Kislányom 5 éves, születésétől kezdve velem alszik egy ágyban. Féléves volt, amikor elváltunk az édesapjával, aki 2 hetente hétvégére viszi el őt. Tekintettel arra, hogy jövőre már iskolás lesz, szeretném külön szobába szoktatni. Eddig is próbálkoztam ezzel, de nem sok sikert értem el.

Share

Egy szobában aludjanak a gyerekek?

Van egy 2 éves lányom, és nyárra várjuk a testvérét, aki szintén lány. A 2 éves lányom sokáig jó alvó volt, fél éve viszont elég sokszor felriad álmából, sokszor ordítva kel, volt olyan, hogy félóránként kelt éjszaka. Mára ez lecsökkent két kelésre. A kérdésem az lenne, hogy pszichológiai szempontból mi a jó: ha egy szobába rakjuk a gyerekeket, vagy külön szobába? Egyelőre a párommal döntésképtelenek vagyunk. Válaszát előre is köszönjük! Üdvözlettel!

Share
Feliratkozás RSS - kisgyermek alvása csatornájára