Jelenlegi hely

kamaszszerelem

Tini távszerelem?

Van egy lányom, aki márciusban tölti be a 13. életévét. Januárban a barátnőméknél jártunk, ahol a lányommal egyidős keresztfia is jelen volt, akit pici kora óta ismerek, még kicsi korukban játszottak is együtt, csak ők már erre nem emlékeznek, időközben külföldre költöztek. A net csodájának köszönhetően :) felvették a kapcsolatot egymással, és a sok beszélgetés után megtörtént a fiú részéről a nagy kérdés, hogy együtt járjanak.

Share

Félek, hogy bolondot csinálok magamból

Történetem röviden: 12 éve megismertem egy fiút, 15 évesen, egyidősek vagyunk. Azóta kisebb-nagyobb szünetekkel tartjuk a kapcsolatot, ő külföldre költözött egy időre, most jött haza. Három évvel ezelőtt is és jelenleg is két hónapja van köztünk testi kapcsolat, de párkapcsolatról nem esik szó köztünk. 15 évesen ő közeledett felém és szerelmet is vallott, de én megijedtem és visszautasítottam. Azóta olyan érzésem van, mintha csak kerülgetnénk egymást, ha közeledik, utána mindig elvicceli és ugyanígy én is.

Share

Mit tehetnék, hogy ne távolodjon el a fiam?

15 éves fiam a középső gyermek. Több mint egy éve udvarol, mindig problémamentes volt a kapcsolatunk, érzékeny, mély érzésű, bár kissé magábaforduló. A barátnője anyukája tavaly ősz óta nem engedi hozzánk el a kislányt, ezért a fiam jár hozzájuk folyamatosan. Egyre több konfliktust szül közöttünk a helyzet, nagyon nehezen viselem, hogy a gyerekem soha nincs otthon, lassan minden kapcsolatát elveszíti a családjával. Úgy érzem, elvesztem őt. De ha nem engedem el, azzal mindkét gyereknek fájdalmat okozok. Próbáltam a másik anyukával beszélni, de őt ez nem érdekli, hajthatatlan.

Share

Tényleg szerelmes vagyok?

18 éves lány vagyok, másfél éve van barátom. Ismerkedésünk után pár hónappal belezúgtam, nem gondolkodtam, lelki társam lett, a testi vonzalom is megjelent, már nem volt elég csupán a barátsága, majd egy véletlen pillanatban elárultam az érzéseimet és összejöttünk. A baj ezután kezdődött, a korábbi felszabadult érzés görcsössé vált, mert elkezdtem magamon keresni a szerelem jeleit, melyeket innen-onnan olvastam, és megijedtem, hogy a szerelem érzését nem azonnal érzem a randikon, sőt, némelyiken csak szeretetet érzek.

Share

Hogyan küzdhetem le a féltékenységem?

16 éves vagyok, a barátommal fél éve vagyunk együtt. Mielőtt párkapcsolatba léptünk volna, a legjobb barátok voltunk, de már akkor elkezdődött a féltékenységem. Sokáig húzta azt a kérdést, hogy járjunk-e vagy sem. Más lány is szóba jött ez idő alatt. Páromról azt kell tudni, hogy minden lánnyal viszonylag közeli viszonyban van. Mindenkit ölelgetett, és élvezte a társaságukat, amíg nem szóltam neki, hogy ez zavar engem. Néhány lányt folyamatosan becézget, simogat, eljár velük ide-oda. Ennek ellenére szeretetét sokszor kimutatja, tudom, hogy én vagyok számára "a" lány és nem más.

Share

Szerelmes 13 éves

Van egy 13 és egy 11 éves lányom. Egyedül nevelem őket, 8 éve váltunk el az édesanyjukkal. A problémám az, hogy a nagyobbik lányom szerelmes lett, nem fogad szót, s engedély nélkül elmegy itthonról. Nos, csúnya dolgot tettem, hozzátenném, szégyellem magam is ezért, megvertem. Sajnos 2 napig azt sem tudtam, hol keressem. A szemembe hazudik, s másokkal is ezt teszi. Nem ellenzem a kapcsolatát, holott váratlanul bejelentette egyszer, hogy nem szűz már. Nem tudok rá hatni semmiféleképpen. Attól félek, hogy be kell vonjam a gyámhivatalt.

Share

Összetört szívű kamaszfiú

Kamasz fiam (jövő héten lesz) 18 éves. Két és fél éve jár(t) egy kislánnyal, aki vasárnap szakított vele. Tegnap odajött hozzám, hogy tanácsot kérjen tőlem. Láttam, mennyire szenved. Azt mondta, hogy az utóbbi időben eltávolodtak egymástól ("elhidegültek", ezt a kifejezést ő használta. Volt köztük testi kapcsolat is, egymásnak az elsők voltak...), többet veszekedtek. A szívem szakad meg érte, de nem igazán tudtam neki - ha nem is feltétlen okos, de - hasznos tanácsot adni. Persze a saját tapasztalataimat igyekeztem átadni neki, de ilyenkor leginkább csak közhelyek jutnak az ember eszébe.

Share
Feliratkozás RSS - kamaszszerelem csatornájára