Jelenlegi hely

kamaszkor

Néha kedves, néha mint a pokróc

16 éves lányommal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Már kicsi kora óta agresszív, néha kedves, néha pedig mint a pokróc, olyan. Megkérdeztem, hogy mi bántja, és csak kizavart, mondván, hogy neki semmi baja nincs. Másnap sírva fakadt leckeírásnál, akkor is megkérdeztem, hogy mi a problémája, de ugyanez volt a válasza. Apukája vett neki egy rózsaszín telefontokot, és földhöz vágta, majd a következőket vágta a fejünkhöz: Nem vagyok már egy k**va gyerek!  Mit nem értetek meg ezen?! Máskor pedig ő kéri, hogy vegyünk neki egy plüssállatot. Bipoláris lenne a lányom?

Share

Azt szeretném, hogy mindennek vége legyen

Egy tinédzser lány vagyok, aki nem tudja, mit tegyen. Nem szeretek élni, semmi szépet nem látok sajnos benne, és elég sokat gondolkozom (sajnos egyre többet), hogy a halál az egyetlen megoldás rám. Vannak barátaim, meg teljes a családom is, de ez semmit nem jelent! Nincs senki, akivel beszélhetnék a problémáimról és úgy érzem, hogy már nem bírom magam megoldani. Bennem az van, hogy gyűlölöm magam, a jövőmre gondolni sem szeretek. Csak azt szeretném, hogy mindennek vége legyen, nem nagyon látok más kiutat.

Share

Válás után...

Volt férjemmel elváltunk, van 3 kiskorú gyermekünk. 13 éves fiam eddig szóba sem állt velem, mostanában beszélünk, havonta 1-2 óra a láthatásom, amit fel nem foghatok! Nos, fiam, aki 13 éves, nagyon rémiszrő dolgot mondott nekem ma a láthatáson! Ha ő eltűnne, nem hiányozna senkinek, minek él, ha nem lehet gyerek, nem akarja magát megölni, de nem tudom hova tenni s nem hagy nyugodni, amiket mondott, változik a hangulata egyik pillanatról a másikra!

Share

Kamaszfiam falcolt

Kamaszfiam falcolt, és ezzel felkerestünk egy pszichológust, és kettő elég neves pszichiátert. Én laikusként arra számítottam, hogy részt vesz-veszünk valamiféle terápián, hisz utánaolvasva a dolgoknak, pár alkalom után derül(ne) ki, hogy önsértésről vagy esetleges öngyilkossági szándékról beszélünk-e (20-20 vágás, ebből öt-hat mélyebb, mindkét alkaron).

Share

13 éves - mindene az internet

Segítségét szeretném kérni a közel 13 éves unokaöcsém viselkedésével kapcsolatosan, aki szabadidejének nagy részét internetes játékokra, TV-nézésre pazarolja. Tanulmányi eredményei nagyon jók (bár ebben a félévben már gyengébb jegyek is bejöttek) annak ellenére, hogy nem sokat foglalkozik tanulással, nincsen önszorgalma, kötelességtudata, a feladatokat többszöri felszólítás után hajlandó csak elvégezni, sokszor erőszakos, agresszíven viselkedik, csúnyán beszél.

Share

Hogyan éli meg a válást?

A lányomék elváltak. A kisebbik lányunokám 11 éves, a nagyobbik 13. A kicsi elköltözött az apjához, júniusban. A régebbi jó kapcsolatom vele szinte teljesen megszűnt, elutasítja az anyját is (a nővérét kevésbé). Vagyis mindenkit, aki az anyja oldalán áll. Sajnos a szülők nem tudnak egymással beszélni, tudom, ez a legnagyobb gond. A lányom nagyon furcsán és elutasítóan viselkedik velem is. Távolságtartó, azt hajtogatja, hogy én mindent másként látok, felnagyítom a problémákat. A 11 éves unokám többnyire kinyomja a telefont, nem  hív vissza vagy leráz.

Share

Hogyan segítsünk kamasz fiunkon?

Kamasz fiam miatt kérdezek. Ábel 15 éves, elég zárkózott gyerek, de kitűnő tanuló. Minden osztálytársa szerette az általánosban, de a felnőttekkel mindig szűkszavú volt. Velünk sem túl nyitott, a “mi volt a suliban?" kérdésre a szokásos “semmi “választ kapjuk. Nagyobbik
gyerekünk pont az ellenkezője, ezért furcsa számunkra, hogy Ábel sosem volt egy nyitott gyerek. Egy erős gimnáziumba bekerült, vannak barátai, tetszik is neki, sokat tanul, de nem lesz kitűnő, mint általánosban. Most azt vettük észre, hogy demotivált, fáradt, semmi sem

Share

A kisfiam igazi bagoly típus

A fiam 13 éves, most kezdi a 7. osztályt. Jó tanuló, jó gyerek, átlagos kiskamasz. Évek óta fennáll azonban az a probléma, hogy reggelente rendkívül nehezen ébred. Igazi bagoly típus, este húzza az időt a lefekvéssel, de 10 körül elalszik, reggel meg több mint egy óra, amíg kimászik az ágyból. 6-kor ébresztem. Persze ekkor már felemelem a hangom, és mindent bevetek, mire válaszul dacol, és annál inkább húzza az időt. Minden reggel az utolsó pillanatban indulunk, veszekedéssel, rossz hangulatban. Azt gondolom, ez mindkettőnket

Share

Rühellem az egész mostani életemet

12 éves lány vagyok és egy olyan problémával fordulok most Önhöz, amit úgy érzem, meg kell vitatnom. A szüleim 5 éves koromban elváltak, ez engem nagyon megviselt, azóta mind anyukámnak, mind apukámnak lett másik társa. Én anyukámmal élek, és már egy jó ideje velünk él a barátja is. Én kifejezetten rühellem őt meg az egész mostani életemet. Anyukám egyáltalán nem foglalkozik velem, csak vele! Teljesen megváltozott, mióta velünk él. Én próbáltam elmondani neki, de csak leszidott, hogy ne játsszam ennyire túl. Egy ember, a nagymamám az, aki megért engem, mert neki is ugyanolyan rossz.

Share

Csúnyának látom magam

Miért van az, hogy belenézek a tükörbe és egy duci lányt látok... 12 éves vagyok és nem tudok magamra szépen nézni, mindig csak az megy a fejemben, hogy vajon a többi ember mit gondolhat, hogy miért van ekkora hasam... Elszomorodok, amikor ránézek egy másik lányra, akinek lapos a hasa, gyönyörű szép.. én meg nem és emiatt nagyon letört vagyok és egész nap az ágyban fekszem és nézem a plafont...

Share

Nem érzem magam önmagamnak

18 éves gimis lány vagyok. Mostanában nem érzem magam jól. Kb. 2 hete kezdődött, teljesen váratlanul, egyik napról a másikra. Nem történt semmilyen trauma, ami szerintem kiválthatta volna. Egyszerűen nem érzem magam önmagamnak. A kezem ír, és tudom, hogy én vagyok az, aki ír, de valahogy mégis olyan, mintha egy filmet néznék, ahogy peregnek az életem filmkockái és nem alkotója lennék, hanem csak megfigyelője. Sok dolog kimegy a fejemből mostanában. Idegennek érzem a környezetem és a benne lévő szeméyeket, annak ellenére, hogy szeretem őket.

Share

Nincs egy igazi barátja

Fiam az ősszel lesz 14 éves. Helyes, megbízható, vagány, jó körülmények  között élő gyerek. Sok figyelmet kap a részemről, de nemmondja el a belső dolgait.  Idén 6 osztályos kisgimnáziumot kezdett, ami az én döntésem volt, a gyerek akarata ellenére. Szeptemberben örült, hogy felvételt nyert, úgy tűnt, hogy jó döntés volt. Mostanra (elmondása szerint) utálja az osztályt, a tanárokat. Nagyon sokat kell tanulni, amit nem szeret. Nem egy szorgalmas gyerekről van szó. Ami viszont nagyobb probléma szerintem, hogy nincs egy igazi barátja.

Share

"Írassuk be tanfolyamra, ahol megtanítják tanulni?"

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy mitévő legyek 13 éves fiammal kapcsolatban? Otthon kedves, segítőkész gyerek, aki ugyan néha felesel, de nem vészes. Őszintén szólva szerintem sokan örülnének, ha gyermekük ennyire jól viselkedne otthon. Táborokban vagy egyéb környezetben is jól viselkedik, illemtudó, rossz visszajelzést nem kapunk róla. Amivel baj van, az a tanulmányi eredménye. 7. osztályos, és ilyenkor már önállóan kellene tanulnia, de mindig rá kell kérdeznünk, hogy

Share

Oldalak

Feliratkozás RSS - kamaszkor csatornájára