Jelenlegi hely

indulatkezelési problémák

Családtagom indulatos, agresszív ember

Családtagom egy nagyon indulatos agresszív ember, sokszor változik a kedve, egyszer nagyon aranyos, kedves - általában így mutatja magát a kívülállók felé is. De itthon/családjával sokszor indulatos, kis dolgokon képes felkapni a vizet, amiből más ügyet sem csinálna. Ilyenkor ordít, csúnya szavakat használ, nem képes elfogadni, ha ő a hibás, azt hiszi, ő semmit nem csinál rosszul, mindig mást hibáztat. Ha valaki megmondja a véleményét, ordít és megsértődik, mint egy kisgyerek... Azt hiszi, az egész világ ellene van, és hogy ő semmit nem csinál rosszul.

Share

Indulatkezelési problémák hétévesnél

Probléma a hétéves kislányom indulatkezelésével lenne. Már egészen kicsi, kétéves kora óta küzdünk az állandó hisztivel. Ami most, úgy veszem észre, kisebb szorongással társult. Szeptemberben kezdte az iskolát. A hisztik eddig akkor történtek, ha indulni kellett itthonról, vagy az esti fürdésen kellett átesni. Nehezen tud hirtelen jött dolgokat elfogadni (pl. ráborult a ruhájára a víz). Most viszont a tanulás mindig hisztibe megy át. Elmondja, hogy nincs kezdve, játszani szeretne. A gyakorlást próbálom játékosan pl.

Share

Hamar felcsattanok, hirtelen és indulatosan reagálok

Alapvetően egy barátságos felnőtt nő vagyok. Azonban nagyon hirtelen és indulatos is bizonyos helyzetekben. Napjaimban egy jónak mondható állásom van, és egyedül élek. Vannak barátaim, velük közös program jellemző, és rendszeresen sportolok is. Sajnos munkában és magánéletben is (korábbi kapcsolatomban) hamar felcsattanok, hirtelen és indulatosan reagálok le helyzeteket. A munka kapcsán ezzel saját magamat hozom kellemetlen helyzetekbe, sokszor jó szándékkal ugyan, de teljesen rosszul közelítek meg helyzeteket. Úgy érzem, inkább a ne szólj szám, nem fáj fejem mondásra kellene hallgatnom.

Share

Zavar, hogy nincs bennem elegendő önkontroll

Azt szeretném megtudni, hogy mi az a technika, ami rapid módon lecsillapíthatja az embert, amikor olyan dolog történik, hogy elborít a düh?! Hogyan lehetne odafigyelni légzésre vagy 10-ig számolásra, amikor a pillanat törtrésze alatt már megtörténik a reakció (rossz reakció) valamire? Kisfiam még csak 16 hónapos, és szeretnék neki jó mintát nyújtani, de sajnos nem tudok helyesen lereagálni helyzeteket, sokszor kiborít - nem bántom, de érzem, hogy nem megoldás felemelni a hangom sem.

Share

Valami nem jó bennem

Nagy problémám van önmagammal. Egy börtönviselt ember vagyok. Két éve élek külföldön normális életet. Az első másfél évben minden tökéletes volt ebben az országban, csakhogy egy párkapcsolatra vágytam. Kb. fél évvel ezelőtt megtalált a szerelem. De egyszerűen valami nem jó bennem. Apró kis semmiségeken kiborulok és nagyon agresszív vagyok ilyenkor, a dühömet a páromon adom ki szó szerint. Miután megláttam, mit tettem vele, azután magamban is kárt teszek. Mondtam a páromnak, fejezzük be, mert jobbat érdemel, de ő ennek ellenére is ragaszkodik hozzám. Nem tudom, mit tegyek?

Share

Nehezen tudom kezelni az indulataimat

17 éves lány vagyok, eléggé ideges személyiség: hamar dühbe gurulok (még ha apróságról is van szó), néha meggondolatlanul szólok vissza a  másiknak (néha még csak meg sem érdemli) úgy, hogy nehezen tudom magam türtőztetni. E miatt szeretnék egy pár tippet, tanácsot kérni, hogy hogyan változhatnék meg, hogyan válhatnék jobb emberré?! Mivel nagyon zavar, hogy ilyen rossz természetem van, míg más olyan kedves és nyugodt. Előre is köszönöm. 

Share

Hogyan tudnám kezelni a dühömet?

Azt szeretném kérdezni, hogyan tudnám kezelni a dühömet? Az utóbbi időben minden apró dolgon kiakadok Ilyenkor magamból kikelve ordítok és csapkodok, amit a környezetem egyre nehezebben visel. Legutóbb az idegesített fel, hogy az ajtó résnyire nyitva maradt - tudom,hogy ez jelentéktelen dolog, de mégse bírtam ki, hogy ne kiabáljak. Ezenkívül azt vettem észre, hogy egyre jobban utálom az embereket, és ha egyedül lennék a Földön, akkor is boldog lennék.
Mitől lehet ez? Ön szerint ajánlott lenne beszélnem erről szakemberrel is?

Share

Szeretném kiadni a felgyülemlett dühöt

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az évek során felgyülemlett nagyon sok dühvel mit lehet kezdeni, hogy kéne "kiadni" örökre? Nagyon sok (szerintem) igazságtalan dolgot látok/hallok a világban és személyes sértettség is van bennem, ami még az iskolai évekből maradt. Sokszor előjönnek nagyon durva gondolatok, mit csinálnék a "rossz" emberekkel és ez már évek óta rendszeres gondolat a fejemben. Én magam a légynek se tudnék ártani, rendkívül jámbor vagyok és mindenki ezt látja rajtam.. de belül forrnak az indulatok napi szinten. Hatalomra vágyom, élet-halál ura akarok lenni, kb.

Share

Mintha nem is én lennék

18 éves vagyok. Sokáig morfondíroztam azon, hogy írjak-e egyáltalán. Végül írok, mert nem mehet ez már így tovább. Dühkezelési problémáim vannak, amiket mindeddig próbáltam magamban elfojtani, ám mindig kudarcot vallok, és nem tudom, hogy egyszer hol lesz vége. A hétköznapokban átlagos ember vagyok, jókedvű, ám néha mintha nem is én lennék, olyan agresszívvá tudok válni, ha valami történik, például összeveszek valakivel, vagy felidegesítem magam. Ilyenkor mintha nem is én lennék, és utána nagyon bánom az egészet, de attól még megtörtént.

Share
Feliratkozás RSS - indulatkezelési problémák csatornájára