Jelenlegi hely

gyermek és válás

Nehezen viseli, hogy szülei elváltak

Egy 6 és fél éves kislány keresztanyukája vagyok (3 saját felnőtt gyerekkel). A kislány sajnos nagyon nehezen viseli, hogy szülei elváltak. Sokszor düh- és hisztikitörések fordulnak elő, ritkábban akkor, ha nálunk van. Sokszor hangot ad szomorúságának is. Azt szeretném kérdezni, hogy vannak-e kifejezetten olyan játékok, amikkel csökkenthetném benne a
feszültséget, és valami módon tudnék neki segíteni - azon túl, hogy “csak” szeretem.

Share

Mitől változott meg?

Kérdésem annyi lenne, 5 éves unokám viselkedése mire utalhat. Szülők válnak. A kisfiú minden keze ügyébe esőt kiszórt az utcára. Rendőrség azt hitte, felügyelet nélkül van a gyermek. Folytatta gyújtogatással alvás helyett. Épített egy piramist, aminek a tetején egy plüssfigura volt. A piramisba tett a ruhájából is. Meggyújtotta. Következő: plüssállatot belegyömöszölt egy befőttesüvegbe, berakta a mélyhűtőbe. Reakció annyi volt, hogy bepárásodott. Nővérei dolgait megrongálja. Lényeg, eddig nem csinálta! Vajon az elszakadás váltotta-e ki nála ezeket a fura dolgokat? Egyetemet végzett szülök!

Share

Lehet, hogy szexet látott a gyerek?

A problémám kicsit összetett. A párommal külön vagyunk lassan egy éve, van egy 5 éves kislányunk. Most lett barátnője az apukának, amikor először találkozott a lányom a nővel, együtt is aludtak hárman egy ágyban. Azóta nagyon rosszul alszik éjszaka, elaltatom meseolvasással, mint előtte, zaklatottnak tűnik, de beszélni nem beszél róla. 10 percet sem alszik a szobájában és csak megáll az ajtóban és néz. A kérdésem lenne, hogy mi okozhatja ezt a problémát, ha esetleg láthatott olyat a gyerek (szexre gondolok), amit nem tud hova tenni és nem mer beszélni róla.

Share

Nem tudom elfogadni a párom 6 éves fiát

Azért írok, mert nem tudom, mi a megoldás ebben a helyzetben, amiben most vagyok. Házasságban élek egy férfival, akinek előző kapcsolatából született egy gyereke, de ő nem velünk él. Nekünk egy közös gyerekünk van, aki 9 hónapos. A gondom az, hogy nem tudom elfogadni a párom 6 éves fiát. A szeretetről ne is beszéljünk. Talán az is rátesz egy lapáttal az egészre, hogy túlságosan el van kényeztetve a kisfiú és ez borzalmasan irritál. Neki minden megengedett, ha eljön, csak vele foglalkozzon a párom, hetente kétszer van itt, összesen kb. 10 órát. Ez idő alatt a párom szinte csak vele játszik.

Share

"Mit válthat ki a gyerekből a többlakiság?"

Tanácsot szeretnék kérni. A következő a kép. Volt egy párkapcsolat, lett egy kis helyes kisfiú, aki ma már majdnem 9 éves. Anyuka és Apuka különvált, Anyuka szakította meg a kapcsolatot. Amikor ez történt, a kisfiú 6 éves volt. Apuka nagyon imádja, szereti a fiát, amint járni tudott, amikor tudta, mindig vitte magával és foglalkozott vele. Anyuka élte a kis életét, mindig kereste a helyet, hogy hol tudja lerakni a kisfiút, nagyszülő, apuka. A kisfiú Anyukánál van elhelyezve, de úgy telik egy hét, hogy a kisfiú pl.

Share

Férjem szerint ki akarom sajátítani a gyereket

Kislányom két és  fél  éves. Férjemmel sajnos válófélben vagyunk, még egy háztartásban. Lányomat elvitte 3 éjszakára 4 napra. Telefonon nem beszélhettem vele. Ez nem tudom, hogy milyen hatással van a gyerekünkre. Megígérte, ha a gyerek akarja, fel fog hívni. Mikor újra láthattam, a kiságyából átkérezkedett hozzám, rajtam aludt el, szorított. Azóta éjjelente (bár volt olyan éjjel, hogy nem) átkéredzkedik hozzám (már hónapok óta egy szobában alszom vele). Férjem szerint ki akarom sajátítani, hiszen eddig jól aludt az ágyában. Éjszakánként sokszor nyugtalan, odabújik és takargatom is.

Share

Bizonytalanságban

A gyermekem apjával most már 1 éve különváltunk, ő Németországban maradt, mi az akkor 3 éves fiammal (most már 4 múlt)  hazajöttünk. Be is szokott az oviba, itthon is szeret lenni... de ha nem kapja meg, amit szeretne, jön a hiszti, és most már "fenyeget" is, hogy megy az apjához. Közben megismerkedtem valakivel, akivel komolyan gondoljuk, közös jövőt tervezünk. A páromnak van egy 3 éves kisfia, akivel a szabad hétvégéin együtt van, de ugye mi is ekkor tudunk együtt lenni.

Share

El akarok válni

Férjemmel 17 éve ismerkedtem meg, és most 10 éves házasok vagyunk. Van egy 10 éves gyermekünk, aki mindkettőnket nagyon szeret. Férjem jó apa. Én most váláson gondolkodom. A tavalyi év sok rosszat hozott, eltávolodtam a férjemtől. Év végén már mindketten tudtuk, hogy boldogtalanok vagyunk együtt. Kb. ekkor találkoztam egy férfival, aki ifjúkori barátom volt, de 22 éve abszolút nem láttuk egymást. Beleszerettem, ő belém... El akarok válni, és legszívesebben máris a kedvesemhez költöznék, de félek, ez túl sok lesz a gyermekemnek.

Share

Válófélben

Válófélben vagyunk. Ikreink vannak, négyévesek elmúltak, mindkettőnket szeretnek. Mindketten, a feleségem és én is végtelenül szeretjük a gyerekeinket, mindketten szeretnénk a legtöbb időt a gyerekekkel tölteni. Én is (mint férj) ugyanúgy el tudom látni a szerető szülői feladatokat, mint az anyjuk, sőt, már sok éjszaka én vagyok velük. A kérdés, hogy bármilyen leosztásban jó-e a gyerekeknek, ha ugyanannyi időt vannak a két szülőnél? Illetve milyen leosztásban a legjobb nekik?

Share

Sokat hiányolja az anyukáját

A páromnak van egy kisfia, aki most lesz októberben 5 éves. Az anyukájával szétmentek, mert az anyuka úgy gondolta, hogy a párom túl sokat dolgozik és nem foglalkozik a gyerekkel. Amikor mi összejöttünk, Adrián másfél éves volt, azóta mi együtt vagyunk és a kapcsolatunk nagyon jól alakul/alakult. Nagyon szoros a viszonyunk, és nagyon szeret engem elmondása illetve cselekedetei alapján. 2 éves kora óta 1 hetet az anyukájával van és 1 hetet nálunk. Mindennap mi visszük oviba, tehát mikor nálunk van, 1 hétig nem találkozik az anyukájával. Ezzel nem volt semmi probléma mostanáig.

Share

Melyik a legjobb út a gyerek jóléte szempontjából?

A mi problémánk egy kicsit összetett, de megpróbálom a legrövidebb formában összefoglalni. Kislányom 4 éves, Magyarországon született. Már ekkor is kacérkodtunk a férjemmel a külföldre költözés gondolatával, de én nem igazán éreztem, hogy a mi utunk lenne. A dolgot még inkább nehezítette, hogy közben egy elég komoly autoimmun betegséget diagnosztizáltak nálam. Férjem hajthatatlan volt. Először csak pár hónapra, majd kicsit több, mint két és fél éve véglegesen külföldre ment. Ekkor 1 és fél éves kislányommal nem szerettem volna egyedül maradni, így szüleimhez mentünk.

Share

Láthatás után a kisfiam elutasítja a közeledésem

Kisfiam 1,5 éves, én 32. A kisfiam édesapjával nem működött a kapcsolatunk és különváltunk. Háromszori próbálkozás után elköltöztünk a nagymamához. Itt élünk egy éve. A PROBLÉMA: édesapja 1 héten egyszer, szombatonként jön a kisfiunkért. Olyankor sokat játszanak, és este 6 órára visszahozza. Én mikor átveszem a kisfiamat, elég feszült vagyok, de próbálok mosolyogni. Az édesapa sokat zsarol és fenyeget. Mikor átveszem a kicsit, tombol és sír, hogy nem akar hozzám jönni. Mikor bejövünk a házba, tombol, remeg és elutasítja a közeledésem. Egy ideig nagyi is tudta nyugtatni, de már ő sem képes.

Share

Oldalak

Feliratkozás RSS - gyermek és válás csatornájára