Jelenlegi hely

függőség

Számítógép-függőség

16 éves fiam miatt fordultam Önhöz! Sajnos úgy néz ki, hogy egy bizonyos online stratégiai játék függőjévé vált! Kb. két éve kezdődött, amikor is nem szabályoztuk már a gép előtt eltöltött idejét (előtte napi 1 órát játszhatott). 2 év alatt odáig jutott, hogy napi 10-12 órát játszik. Nagyon-nagyon sokat beszélgettünk már vele erről, próbáljuk észérvekkel meggyőzni, hogy nem jó, amit csinál, de ő meg van győződve róla, hogy nincs ebben semmi rossz, a válasza: hadd csinálja azt, amit élvez, és szeret.

Share

Nem tudom, mi a megoldás...

25 éves nő vagyok. Sosem volt gondom a férfiakkal, csinos, jó megjelenésű hölgy vagyok, udvarias és kedves, jó értékrenddel rendelkezem, így mindig sok udvarlóm volt. Félreértés ne essék, nem nagyképű vagyok, csak tisztában vagyok az adottságaimmal, mind az adottakkal, mind a belém neveltekkel (hálás köszönet érte szüleimnek). 4 éve élek párkapcsolatban. Szerelmes vagyok, még most is. Vannak hullámvölgyek a kapcsolatunkban - ugyan melyikben ne lenne, de jórészt sikerül áthidalni. Tavaly azonban úgy éreztem, ki kell lépnem a kapcsolatból, mert ellaposodott, nem éreztem menthetőnek a dolgot.

Share

Dr. Csomortáni Zoltán

Klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta vagyok. Doktori disszertációmat a szülői túlvédés jelenségéről és terápiás kezeléséről írtam. Terápiás munkámban pszichoanalitikus, kognitív- és viselkedésterápiás, rendszerszemléletű elemeket ötvözök, fontosnak tartom a mentalizációs (elme-értelmező) és a resztoratív (kapcsolathelyreállító) technikákat.

Share

Nem tudok szabadulni az éjszakai evéstől...

Olyan kérdésem, problémám van, hogy amikor a párom éjszakás, nem tudok nyugodtan aludni, szinte minden éjszaka felkelek és nekiesek a hűtőnek, általában édességet eszem, aztán visszaalszom, ilyenkor ennek nem vagyok teljesen tudatában, mert nem tudom megállni, reggel emlékszem rá. Amikor a párom velem alszik (rajta alszom el) teljesen jól alszom, nagyon szeretnék ettől a problémától megszabadulni, mivel nagyon hízékony vagyok, és többször jelentett már problémát a súlyom, tudom hogy az éjszakai evés nagyon helytelen, de nem tudom, hogyan szabadulhatnék meg ettől...

Share

Szirmai Anna Linda

Az ELTE pszichológia szakán végeztem, ahol előbb a művészetterápiákkal foglalkoztam, de végül érdeklődésemet teljesen a tánc és mozgás hatására kialakuló tudatállapot-módosulás foglalta le. A doktori program keretei között most is azt kutatom, milyen fejlesztő-gyógyító hatása lehet a testmozgásnak: mit tud a testünk rólunk és hogyan tudjuk újra felvenni vele a kapcsolatot azért, hogy helyreálljon köztünk az összhang.

Share
Feliratkozás RSS - függőség csatornájára