Jelenlegi hely

fóbiák

Dr. Forrai Péter

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, posztgraduális képzés során az egyetemhez tartozó Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesületben (VIKOTE) kognitív és viselkedésterapeuta szakorvosi végzettséget szereztem.

Share

Iskolafóbia?

Iskolafóbiája van a fiamnak.13 éves. 3 hónapja iskolát váltottunk zaklatás miatt. Az új iskola nagyon befogadó, de szorongása miatt ide sem tud járni. 3 hetet járt ide eddig. Pszichológusnál és pszichiáternél is voltunk. Kérdésem, hogy honnan tudom eldönteni, hogy a gyerek bepánikol, mik a határai? Küldjem iskolába, ha nincs jól? Az iskolában rosszul lett, pihentették, és utána be tudott menni a következő órára. Nem tudom, hol a határ, hogy valóban nem képes iskolába menni, vagy erélyes legyek, mert a 250 óráját lassan túllépi és évet kell ismételnie.

Share

Barkász Heléna

Barkász Heléna vagyok, klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus. Számomra a pszichológia hivatás, elköteleződés, melyben felelősséget vállalok azokért, akik felkeresnek, miszerint a legjobb tudásom szerint fogom kísérni őket problémáik feltárása során.  Igyekszem partnerként állni az engem felkereső személy mellé, hogy problémáját ne betegségként, hanem megoldandó feladatként, közösen értsük meg és kezeljük. A közös munka során azt próbálom közvetíteni számára, hogy minden nehézség kezelhető, javítható.

Share

Szita Bernadett

Elsősorban stresszhez, traumákhoz társuló, szorongásos és pszichoszomatikus jellegű zavarokkal foglalkozom. Fő szakterületem a krónikus betegségek, terhesség, vetélés, koraszülés, meddőség kapcsán jelentkező problémák kezelése, amelyhez szakmai hátteremet 2011-óta a Semmelweis Egyetem biztosítja. Munkám során elsődleges szempont az empatikus, elfogadó légkör megteremtése, és a hatékony, bizonyítékon alapuló pszichológiai módszerek alkalmazása.

Share
Feliratkozás RSS - fóbiák csatornájára