Jelenlegi hely

féltékenység

Nem bírja feldolgozni a múltamat

A páromat, akivel évekig munkatársak voltunk és úgy lettünk szeretők és aztán szerelmesek, nos, őt nagyon zavarja  a múltam, mert ugye mindent, de mindent tud rólam! Már harmadik éve lesz, hogy szerelmet vallottunk egymásnak, és az első évben voltak olyan dolgok, amiket ő nagyon félreértett (pl.napokig nem kívántam a szexet és egyszer csak egy vidéki munkából hazajövet lucskos volt az ágy, ő pedig azt hitte, megcsaltam).

Share

Féltékeny - és érzékeny

A barátom nagyon féltékeny, illetve nagyon-nagyon érzékeny. Én is érzékeny nőnek tartom magam, de férfiban még nem láttam ilyet, aki ennyire túlgondol mindent, akivel nem lehet beszélni a múltamról, régi történetekről, mert csak azon kattog, hogy biztos volt valami férfi is a sztoriban (általában nem volt). Felnőttek vagyunk már, mindkettőnknek voltak már párkapcsolatai, miért nem tudja ezt elfogadni? Ezzel azt éri el, hogy már semmit sem merek neki elmondani. Sokat beszélünk erről, mondta, hogy tudja, hogy problémái vannak, próbálok neki segíteni megoldani ezeket.

Share

Hogyan küzdhetem le a féltékenységem?

16 éves vagyok, a barátommal fél éve vagyunk együtt. Mielőtt párkapcsolatba léptünk volna, a legjobb barátok voltunk, de már akkor elkezdődött a féltékenységem. Sokáig húzta azt a kérdést, hogy járjunk-e vagy sem. Más lány is szóba jött ez idő alatt. Páromról azt kell tudni, hogy minden lánnyal viszonylag közeli viszonyban van. Mindenkit ölelgetett, és élvezte a társaságukat, amíg nem szóltam neki, hogy ez zavar engem. Néhány lányt folyamatosan becézget, simogat, eljár velük ide-oda. Ennek ellenére szeretetét sokszor kimutatja, tudom, hogy én vagyok számára "a" lány és nem más.

Share

Szeretnénk, ha helyreállna a bizalom

Féltékenységi kérdéskörben szeretnék tanácsot kérni! A férjemmel 9 éve vagyunk együtt. A kapcsolatunk nem indult valami jól, sőt mondhatni elég rosszul kezdődött. Akkoriban én 17 éves voltam, és nem túl jó körülmények közt nőttem fel, mire elértem ezt az életkort. Anyukám alkoholista volt, apukám pedig egy eléggé agresszív ember. Sajnos nem tudtak velem foglalkozni, és én mentem az utamra, ami nem a legjobb út volt. 16 évesen lett egy barátom, akibe nem hiszem, hogy szerelmes voltam, de lefeküdtem vele. Aztán amikor szakított velem, sok fiús ügyem volt/lett, nagyon fájt, hogy otthagytak.

Share

"Dúltam-fúltam, bunkó voltam vele"

A párommal 6 éve vagyunk együtt. Van egy 5 éves kisfiunk. A problémák most januárban kezdődtek - voltak régebben is összezörrenések, de semmi komoly. A párom eddig állandóan itthon volt, nem volt munkahelye. Decemberben talált munkahelyet, mert egyedül nekem már nagyon sok volt. Ekkor kezdődtek a problémák. Reggel elmegy 6-kor, este 7-re ér haza, de akkor is este nem lehetett vele beszélni, mert csak az új barátaival beszélt. Persze én dúltam-fúltam, bunkó voltam vele. Na aztán jött a java. Egyre többet beszélt egy biztonsági őr srácról, aki ott dolgozik.

Share

A párom naponta a munkatársa Facebookját nézegeti

Érdeklődni szeretnék a párom viselkedésével kapcsolatban. 27 éves, én 29, lassan két éve vagyunk együtt, egy ideje távkapcsolatban. Boldognak mondanám a kapcsolatunkat, alapvetően konfliktusmentes, az együtt töltött idő is minőségi, úgy érzem, fontosak vagyunk egymásnak. Egy ideje azonban észrevettem, hogy napi szinten az egyik munkatársa Facebook-profilját nézi, naponta van, hogy több alkalommal. Kicsit rosszul esett a dolog és visszakerestem még jobban az előzményekben, mire rájöttem, hogy kb.

Share

Féltékeny vagyok a halott feleségére

Több mint egy éve járok a barátommal, akinek 3,5 éve meghalt a felesége leukémiában. Jól megvagyunk, szeretem őt és ő is szeret engem, de meg vagyok rekedve a kapcsolatunkban. Mégpedig az a problémám, hogy nem tudom, hogy is kezeljem a volt feleségét. Ő nagyon szerette őt, de elvesztette, és most újra szerelmes lett belém, de én nem érzem mindig, hogy szeret vagy rám figyel, mégpedig a felesége miatt. Fáj, mikor olyan csodálattal mesél róla, és ilyenkor én úgy érzem, félreteszem a kapcsolatunkat és mint egy barát, úgy hallgatom, amit mesél.

Share

Nem tudom elfogadni, hogy csókolt mást is

Fel tudom valaha is dolgozni, hogy a párom volt előttem mással is? 23 évesen találtunk egymásra, ehhez képest neki viszonylag kevés, 3 barátnője volt. Mind csak pár hétig-hónapig tartott, és közülük csak egyikükkel és egyetlen egy alkalommal feküdt le. Én mégsem tudom elfogadni, hogy ez megtörtént, hogy volt mással, hogy csókolt mást is. Azt érzem, ők elvettél tőlem a különleges "első dolgokat". Egy éve vagyunk együtt, de még mindig napi szinten eszembe jutnak ezek a dolgok és nyomasztanak.

Share

Pakai-Szűcs Réka

Pakai-Szűcs Réka vagyok, okleveles klinikai pszichológus. Képesítésemet a Szegedi Tudományegyetemen szereztem, amely híres gyakorlatorientált képzéséről. Terápiás módszeremnek a Magyar Családterápiás Egyesület tagjaként a pár- és családterápiás eljárást választottam, mivel ez az egyetlen olyan terápiás módszer, amely a különböző pszichológiai elméleteket ötvözve, azok legeredményesebb technikáit egyesíti. Jelenleg ezen módszerspecifikus képzésemnek befejező szakaszában tartok, ezért pár- és családterápiát családterapeuta-jelöltként folytatok, szupervíziós támogatás mellett. 

Share

Sági Andrea

Mindenkiben él a vágy, hogy párja szeresse és támogassa, mégis sokszor érezzük ennek hiányát. Szakértő segítséggel újra visszatalálhatnánk egymáshoz.

Budai magánklinikán várom azokat a párokat, családokat, akik elakadással, problémával küzdenek, vagy olyan életfeladat előtt állnak, amelyet nem képesek megoldani. A párterápia segít tudatosítani és módosítani azokat a hibás kommunikációs- és viselkedésmódokat, amelyekben a párkapcsolati vagy családi problémák gyökereznek.

Share

Hogy tudom vele elfelejtetni a múltat?

A párom sajnos sokat szenvedett a múltban (ő 26/F, én 23/N), sokan megcsalták, elhagyták, és már retteg a párkapcsolatoktól. De mégis összejött velem 5 hónap után, mert annyira belém szeretett. Az előző kapcsolata 4 éves volt, és mikor már meg akart állapodni az exével, akkor jött rá, hogy már csalja egy ideje. Teljesen összetört. Ez volt tavaly augusztusban, mi meg idén augusztusban jöttünk össze.

Share

Leírhatatlan féltékenységet érzek

Párommal, akivel lassan egy éve vagyunk együtt, beszélgettünk régi kapcsolatainkról, főleg ő kérdezett engem volt barátnőimről, de néha kíváncsiságból én is érdeklődtem az ő régebbi szerelmeiről. Nem is volt ezzel semmi probléma, amíg egyszer csak nevesítette egyik volt barátját (egy nála közel 20 évvel idősebb, akkoriban válófélben lévő, amúgy nagyon sikeres férfi), akit történetesen futólag én is ismerek, és - őszintén megmondva - soha ki nem állhattam.

Share

Féltékenység-spirál

22 éves lány vagyok és 7 hónapja van párkapcsolatom egy velem egyidős fiúval. Nagyon szeretjük egymást, kevés közöttünk a konfliktus, néhány kivétellel. Sajnos én elég féltékeny típus vagyok, amit meg szeretnék tanulni kezelni. Nem bizalmatlanságot érzek, hanem  ez egyfajta "sértődékenység". A barátom elég exhibicionista alkat és szeret más lányokat megdicsérni, megnézni, s ha ezt teszi, elég hangosan teszi. Sokat vagyunk az ő baráti társaságával, akik legfőképp fiúk, így a csajos-csajozós téma rendszerint napirendre kerül egy-egy beszélgetés során.

Share

Oldalak

Feliratkozás RSS - féltékenység csatornájára