Jelenlegi hely

félénkség

Fél játszani más gyerekekkel

A kisfiam 3 éves múlt, külföldön élünk, és szinte csak mi magunk vagyunk egymásnak hárman. Mindennap kimegyünk a játszótérre játszani, és azt vettem észre, hogy a kisfiam fél nyitni, játszani más gyerekekkel, ha odajönnek hozzánk, odabújik hozzám vagy megáll és nem csatlakozik a közös játékhoz. Ha a csúszdára felmegy, ott áll és nem mer lecsúszni, ha többen is vannak rajta, hiába mondom, hogy csússzon le ő is. Nézi a gyerekeket, de nem mer velük játszani. Inkább olyan helyet keres, ahol maga játszhat. Nem tudom, hogy mennyire kell félnem, van-e valami lelki háttere vagy bármi?

Share

A kisfiam szeret füllenteni

Fiam hétéves, most fog menni második  osztályba. Olyan problémáim vannak, hogy nagyon nehezen oldódik fel az iskolában, az osztálytársai közül is mindig azt mondja, hogy mindenki a barátja, aztán pedig hazajön és azt mondja, hogy senki nem akart vele játszani. Lassúnak és bátortalannak csúfolják. Szeret füllenteni, amit én nagyon nem szeretek, mindent próbál mással

Share

Fél mindenkitől

Kicsit aggódom a kislányom miatt, aki 3 hónap múlva lesz 3 éves és fél szinte mindenkitől, akit nem ismer. Mindig is nehezen oldódó és félénk típus volt, ami nem baj, hisz ilyen a személyisége. Én is szégyenlős és lassan oldódó gyerek voltam. Jelenleg a kistestvérrel vagyok várandós, és a rosszullétek, fáradtság miatt ritkábban megyünk játszótérre. Most már annyira változott, hogy a ritkábban látott unokatesójától is fél, menekül, sír ha csak a közelébe jön. A jàtszótéren is ha csak egy baba odasétál és "bámulja", sírva fakad... mint akit bántottak.

Share

Félénk kisgyermek

Egy 23 hónapos kislány édesapja vagyok. Otthon beszédes, mindent megért, úgy gondolom, hogy korának megfelelő szellemi képességekkel rendelkezik. Játékos, ismeri a színeket, számol. Nagyon anyás, elég félénk természet. Idegenek előtt viszont teljességgel lefagy, egy szó sem hagyja el száját. Sokat nem hordtuk közösségbe, mi sem vagyunk társasági emberek, illetve magam is szorongó alkat vagyok. Aggaszt, hogy ennyire zárkózott. Sokat olvastam a szelektív mutizmusról, sok jellemző illik rá. Kérdésem, hogy ebben az életkorban ez elfogadott magatartás-e, vagy kórjelző?

Share
Feliratkozás RSS - félénkség csatornájára