Jelenlegi hely

étkezési zavarok

Édességéhség

Van egy közel 16 éves lányom, túlsúlyos, bár naponta sportol. Étkezési szokásait sem ő, sem mi nem tudjuk kontrollálni. Egyrészt válogat, tehát talán egészségügyi oka nem lehet annak, hogy az édességnek nem tud ellenállni. Rengeteg kakaót iszik, csokiért mindenre
hajlandó; azaz az elzárt helyekről, testvéreitől lopkodja az édességet, és utána teljes meggyőződéssel letagadja. Ami ínyére van, abból minden mennyiséget megeszik, rendszertelenül táplálkozik. Persze alakjával nincs is megelégedve, szégyelli, de nem tud parancsolni

Share

Kövérnek éreztem magam...

16 éves lány vagyok, 163 cm magas. Február közepéig 49 kg voltam, de fogyókúrázni kezdtem, mert kövérnek éreztem magamat. Eleinte csak kicsit kevesebbet ettem, és többet mozogtam. De aztán egyre-egyre kevesebbet ettem, és még többet mozogtam. Mára 42 kg vagyok. Hetente 7 km-t futok, 1,5 órát úszom, teniszezek hétvégén, és itthon is szoktam tornázni. Naponta 3-szor eszem. Délelőtt egy narancsot, ebédre amit a menzán adnak, este általában salátát meg zöldségeket.

Share

Csak arra gondolok, hogy nézek ki

Előre is bocsánat, ha hosszú és köszönöm, ha válaszra találok a kérdéseimmel. Mostanában nagyon sok kamasz gyerek azért depressziós, mert a többiek is azok, de ha valaki tényleg az, azt súlyosan elítélik. Ezért is félek kijelenteni, hogy talán én is az lehetek valamilyen formában. Amikor 11 éves voltam, azt mondta a gyerekorvosom, hogy 71 kg vagyok, ami azt jelenti, hogy a magasságommal egybevéve vagy túlsúlyos leszek, vagy visszatáncolhatok a számok terén és így nem leszek az.

Share

Evési gondok az oviban

Kislányom 4.5 éves. Óvodába 3 éves kora óta problémamentesen jàr. Beszoktatás sem kellett, örömmel ment mindig. Az egyedüli gond eddig az evéssel volt. Rettentő válogatós, és nagyon lassan eszik otthon és az oviban is. Tavasszal lepkehimlő-járvány tört ki az oviban, és mivel most várjuk a kistesót, 10 hétig nem ment oviba a lányom. Az első napon a kényszerpihenő után örömmel ment, nagyon várta. Evésnél viszont rosszul lett, és kijött, amit megevett.

Share

Roboz Gabriella

Tanácsadó szakpszichológus vagyok, családterapeuta és mediátor. Az egyetem után egy ifjúsági mentálhigiénés tanácsadó irodában kezdtem dolgozni, ahol pszichológiai és életvezetési tanácsadást, pár- és családterápiát végeztem fiatalok és felnőttek számára, több mint 10 éven keresztül. Ezután családsegítő szolgálatnál dolgoztam: egyéni tanácsadást, pár- és családterápiát és mediációt végeztem.

Share

Édességben nincs határ

Kislányom 5 éves, teljesen átlagos alkatú gyerek, bár kicsit magasabb a korosztályánál. 132 cm és 32 kg. Az étkezési szokásaival sincs gond, rendszeres és addig eszik ameddig éhes. Sok gyümölcsöt és nyers zöldséget fogyaszt. Ellenben az édességevéssel kicsit gondban vagyok vele. Nem tudja, hol a határ. Amennyiben tudja, hogy van otthon nasi, legyen az csoki vagy üdítő, addig kunyerál, amíg eltünteti az egészet. Egyelőre le tudom szabályozni a dolgot, de mi lesz később???

Share
Feliratkozás RSS - étkezési zavarok csatornájára