Jelenlegi hely

életvezetési problémák

Legszívesebben kilőném magam a Holdra

Huszonéves lány vagyok. Nincs egzisztenciám, félek elmenni pszichológushoz, mert a szüleim szerint ha róluk beszélek, az nem marad titokban, lesz valami következménye. ...Meg amúgy sem lenne rá pénzem. Nem tudom, bárkinek van-e lelkiereje ilyen bonyolult dologgal foglalkozni... Annyira nehéz, hogy inkább pontokba szedem.
- nincs testvérem, késői gyerek vagyok
- apám paranoid-skizofrén, mániákus gyűjtögető
- anyám diagnózisa bipoláris zavar

Share

Mit kezdjek az életemmel?

23 éves vagyok és most éppen az ágyamban fekszem, mint mindig. Sok lehetőség állt előttem az életben, sokan azt mondták, hogy tehetséges vagyok. Igazából talán azért, mert nagy dumás vagyok és jól kezelem az embereket, de most abban a helyzetben vagyok, hogy lassan döntenem kell, mit kezdjek az életemmel – de nem tudom, egyszerűen semmi nem érdekel. Miért van ez? Nem tudom, miért Öntől várok erre választ, de talán olyat mond, amit még nem hallottam…

Share

Prcsity Violetta

Krízistanácsadó szakpszichológusként felnőttekkel dolgozom egyéni tanácsadás keretein belül az alábbi problémákkal: bántalmazás, családon belüli erőszak, gyász, veszteségek feldolgozása, életvezetési problémák, nehéz élethelyzetek, elakadás, önismeret- és személyiség fejlesztés, családi és párkapcsolati problémák, válás, stressz, kiégés, túlterheltség, munkahelyi konfliktusok.

 

 

Share

Nem tudok elszakadni édesanyámtól

Nem tudom, kinek a beérkező levelei közt fog landolni a levelem, de úgy gondoltam, teszek egy próbát, segítséget, tanácsot kérek. Konkrétan, fogalmam sem volt az elmúlt napokban, hogy milyen lelki eredetű probléma okozhatja a testi tüneteimet: szoruló torok, folyamatos merevség az állkapcsomban, idegesség, étvágytalanság, önértékelési problémák, érdektelenség... Aztán hazajöttem édesanyámhoz.

Share

Dr. Kollár János

Klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológusként végeztem, az egyetemen elvégeztem a tanárszakot, pszichológus-tréneri képesítést, majd Hamburgban a zenetudományok doktora címet szereztem meg. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetében tanítok orvostanhallgatókat magyar és angol nyelven. Nevemhez fűződik a magyarországi pedagógusképzésben 2012-ben akkreditált Kollár-módszer (tanulás-és tanítássegítő program) kidolgozása. Eddig öt könyvem jelent meg.

Hiszem és vallom, hogy:

Share

Körmendy Patrícia

Mindenkinek az életében előfordulhatnak olyan időszakok, amikor elbizonytalanodik a munkájában, a körülményeiben, a döntéseiben, önmagában. Munkám során abban igyekszem a hozzám fordulóknak segíteni, hogy visszataláljanak önmagukhoz, és ahhoz a biztos érzéshez, hogy képesek megküzdeni a problémáikkal. Keressen meg bátran!

Share
Feliratkozás RSS - életvezetési problémák csatornájára