Jelenlegi hely

dühkitörések

Hogyan kezeljem nagyfiam dühkitöréseit?

Hogyan kellene kezelnem gyerekem (17 éves fiú) fokozódó dühkitöréseit? Korábban soha nem káromkodott, hazudott, otthon ez nem divat nálunk. Mostanában csak a barátnője érdekli, ha valaki ellentmond, legyen az tanár, szülő, vagy csupán egy számítógépes program nem az elvárt módon működik, úgy ordít, hogy szinte félek, mikor fog valakiben kárt tenni. Hirtelen robban, majd  jobb esetben sírásban tör ki, rosszabb esetben tör-zúz. Kamaszkora előtt egy mondjuk tündéri, türelmes, segítőkész, nyugodtnak mondható gyerek volt. Most semmiben sem lehet rá számítani.

Share

Mindennapos hisztik, dühkitörések

3 gyermeket nevelünk párommal, a nagyobbik 5 éves kisfiú,a középső kislány 4 éves és a család legfiatalabb tagja 6 hónapos kisfiú. 5 éves kisfiam viselkedése felől szeretnék kérdezni, ami nem hiszem, hogy természetes lenne ennyi idős korban. Ugyanis olyan szintű dühkitörések jönnek rá,hogy azzal nagyon megijeszt minket. Tépi magát, a fejét ütögeti a földbe, beleharap (minap csinálta ezt először), sikongat, ha kell az utcán is. De ezek csak akkor jelentkeznek, ha valahova nem viszem el egyből, ahova el szeretne menni. Vagy ha apukája elmegy valahova, de őt nem hívja el magával.

Share

Egyik percről a másikra kezelhetetlenné válik

Kétségbeesett anyukaként tanácsukat és segítségüket szeretném kérni. Kisfiam 4 és fél éves óvodás. A problémám az, hogy az egyik percben még nagyon jól együttműködő gyermekem minden kiváltó ok nélkül szinte az egyik percről a másikra kezelhetetlenné válik, de olyan szinten, hogy ordít, kiabál, verekszik, harap, és sem a szép szó sem a veszekedés, a ráhagyás sem hoz eredményt. Borzalmas agresszió lesz ilyenkor úrrá rajta. Van, hogy napokig nem jön ez elő, viszont van, mikor naponta többször is.

Share

Kezelhetetlen dühkitörések

Hétéves unokámnak nagyon sűrűn vannak kezelhetetlen dühkitörései. Viselkedését nem tudja kontrollálni. Az iskolában nagyon jó fiú, de máshol már nem. Jártak vele pszichológushoz, de nem hozott eredményt. A dühkitöréshez elegendő, hogy valami nem úgy történik, ahogy ő akarja. Ilyenkor az arca eltorzul és ordítani kezed, volt már többször is, hogy ilyenkor nekünk ugrott. Nagyon szeretjük őt, de már nem merünk vele elmenni sehová, mert félünk a reakcióitól. Segítségét kérném, hogy hova forduljunk?

Share
Feliratkozás RSS - dühkitörések csatornájára