Jelenlegi hely

bölcsődei beszoktatás

Helyes-e, hogy beadtam a bölcsibe?

20 hónapos kisfiamat 3 hete  beadtam bölcsibe, nagyon rosszul viseli, reggel már induláskor sír, nem megy a babákhoz. Délben megyek érte, 9-re viszem. Délután csak vele töltöm az időm. Minden reggel itthon sírok, mert nem bírom elviselni, hogy sír a bölcsiben, félek, én okozok benne kárt. Bizonytalan lettem, nem tudom, helyes-e, hogy beadtam. Amikor terhes lettem, államvizsgára készültem, de nem tudtam elmenni terhességi gondok miatt. Most 20 hónapos (április), szeretnék újra felkészülni a decemberi államvizsgámra.

Share

Bölcsis beszoktatási gondok

Kisfiam 2,5 éves, két hete kezdtük a bölcsis beszoktatást, mert szeptember közepétől vissza kell mennem dolgozni. Az első héten bent voltam vele, de egy óra után haza szeretett volna menni, így mentünk, addig jól elvolt. Most a héten már kiküldtek fokozatosan, tegnap már 1,5 órára, az első kiküldéskor elvolt, a második alkalommal már 20 percet sírt, tegnap csak 10 percet. Eddig szeretett volna menni, mára már sír, ha meghallja, hogy menni kell a bölcsibe és itthon akar maradni velem. Kicsit elbizonytalanodtam, hogy nem okozok-e neki traumát, érett-e egyáltalán a bölcsődére.

Share

Mindenkit elutasít, csak én csinálhatok mindent

Kisfiam 2,5 éves, kislányom lassan 5 hónapos. Fiam korábban is nagyon anyás volt. Csak nagyon indokolt esetben hagytuk őt nagyszülőkre 1-2 órára, de azt is inkább egyéves kora után. Nekem volt egy csúnya kéztörésem, ami két műtétet igényelt, és ekkor töltöttem először egy-egy éjszakát nélküle. Majdnem 20 hónapos koráig szoptattam, ekkor már a kislányom pocakban volt, így leválasztottam őt. Viszonylag hamar sikerült is, de azóta is nagyon ragaszkodik hozzá, sokat puszilgatja, simogatja.

Share

Bölcsődei beszoktatás és szorongás

2 éves kisfiamon ismeretlen - és újabban ismert helyeken is - szorongásos pánik jelei mutatkoznak. Remeg, kapkodja a levegőt, keresi a kijáratot, sír és haza akar menni. Nem tudunk már rokonokhoz sem menni. Nemrég kezdtük a bölcsődei beszoktatást, mert vissza kellene mennem dolgozni. Bár azelőtt sem tudtuk már vinni sehova. Tanácsot szeretnék kérni, kivegyük a bölcsődéből vagy folytassuk? Hogyan tudok neki segíteni ennek a leküzdésében? Gyermekpszochológussal már felvettük a kapcsolatot, de csak sokára tud fogadni.

Share

Három kérdés, egy válasz - óvoda- és bölcsőde-ügyben

(1) Kislányom 2,5 éves. Szeptember közepén kezdtük a beszoktatást. Kislányom a gondozók szerint is okos, értelmes kislány, korát meghaladja nagyon sok szinten. Eddig velem volt otthon, a férjemen és rajtam kívül szinte senki nem vigyázott rá, max. külön töltött idő 2 óra volt. Félénk és érzékeny volt mindig, a nála kisebb gyerekekkel vagy a vele egykorúakkal, ha azok nem tudtak kommunikálni még rendesen, csak sírtak visítoztak stb. nem tudott mit kezdeni, láthatóan zavarták… Már kezdett pozitívan alakulni a helyzet, bár mindig mondta, hogy nem szeret járni.

Share

Nem mindegy, milyen törést okoz

Kérdésem a bölcsődei beszoktatással kapcsolatban lenne.  Kisfiam 22 hónapos,  szellemileg nagyon érett, végtelenül nyugodt, kiegyensúlyozott.  5 napja kezdtük a bölcsit, egy órát tölthettem vele az intézményben az első napon, majd a 2. napon egyedül ő egy órát, a 3. napon 2 órát, a 4. napon 3 órát, az 5. napon ebédig.  Soha nem vigyázott rajtam és férjemen kívül rá senki.  A bölcsiben eszik,  játszik. Néha keres,  sír,  majd játszik tovább. Az 5. nap óta megy a hasa,láza nincs, lehet ez a stressztől?  Eddig 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat,  a 3.

Share

Cici nélkül nem alszik

Tisztelt Szakértő! Kisfiam decemberben volt 2 éves. Mivel nincs nagyszülői segítségem, magánbölcsibe próbálom szoktatni heti 2 alalommal délelőttre. 1,5 évesen már próbálkoztunk, sikertelenül. Azt javasolták, várjunk pár hónapot. Most ismét nem megy a dolog. Kisfiam okos, kiegyensúlyozott, jókedélyű, örökmozgó, imádja az életet, a játékokat. Esténként nem akar elaludni, gondolom, hogy együtt játszunk még. Rengeteget beszél, a szobatisztaság is korán kialakult. A bölcsizés azonban nem megy. A keserves sírása nem múlik el, képes 1-2 órán keresztül sírni. Nem tudják megnyugtatni, elterelni.

Share
Feliratkozás RSS - bölcsődei beszoktatás csatornájára