Jelenlegi hely

autizmus

Autizmusra utaló tünetek?

Kisfiam júliusban volt 3 éves, autista tüneteket produkál. Nem tudom, mi a jobb: ha elmegyünk vizsgálatokra és kapunk egy diagnózist, vagy ha részt veszünk a korai fejlesztésben és megvárjuk, hogy alakulnak a dolgok. Leginkább a beszéd elmaradása miatt
kezdtünk el 2 és fél éves korában fejlesztésekre járni, ekkor jelent meg több tünet is, ami autizmusra utal, de sokszor kétségünk van ezzel kapcsolatban, hogy tényleg érintett-e a gyerek vagy csak lassabban fejlődik kortársainál. Viszont lassan felőröl minket ez a kétely, nem tudjuk, hogy álljunk hozzá a nehéz helyzetekben.

Share

EJTK Pszichológiai Terápiás Központ

A pszichológiai segítségnyújtás számunkra szenvedély és küldetés. Pszichológusaink, pszichiátereink, családterapeutáink új szobákkal bővülő budai rendelőnkben minden korosztályt fogadnak. Egyénre szabott módszerrel dolgozunk klienseink sajátosságaihoz, szükségleteihez igazodva. Segítünk a szakemberválasztásban. Amivel fordulhatnak hozzánk: magatartászavarok, figyelemzavar, depreszszió, szorongásos zavarok, autizmus, pánikbetegség, válás – gyász kapcsán jelentkező nehézségek.

Share

Arbor Egészségfejlesztő Központ

Az Arbor Egészségfejlesztő Központ lelki és mentális problémák teljes körű, professzionális diagnosztikáját és terápiáját biztosítja gyermekek, felnőttek és családok számára egyaránt. Kiemelt profiljaink közé tartoznak az autizmus, ADHD, szorongásos és hangulati zavarok. Központunk az egyéni vizsgálatok mellett egyhetes, korcsoportos, komplex kivizsgálásra várja az olyan 2-12 év közötti gyermekeket, akiknél felmerül a gyanú, hogy fejlődésükben valamilyen szempontból elmaradnak korosztályuktól, megkésett a beszéd- vagy mozgásfejlődésük, esetleg eltérően viselkednek kortársaikhoz képest. 

Share

Nem átlagos gyermek - lehet, hogy autista?

Két gyermekem van, egy 29 és egy 15 hónapos. A nagyobbikkal kapcsolatban szeretnék kérdezni: már kicsi kora óta negfigyeltem, hogy nem átlagos gyermek. Sosem érdekelték a dalok, mondokák, nem lehet vele annyira játszani, mint más gyermekkel. Leginkább most vettem észre a különbséget, ugyanis külföldön élünk, és hazalátogattunk, ahol napokig több gyermek is megfordult nálunk. Az én lassan két és fél évesem nem beszél, csak pár szót, ellenben mindent megért, olyan dolgokat is, amiket más gyerek nem.

Share
Feliratkozás RSS - autizmus csatornájára